Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Simončelli piemiņas sacensībās gājis bojā bijušais MotoGP pilots Romboni

Juris Grīns
Juris Grīns

Simončelli piemiņas sacensībās gājis bojā bijušais MotoGP pilots Romboni
Doriano Romboni avārija
Foto: derapate.it

Sestdien Marko Simončelli piemiņas sacensībās pēc avārijas bojā gāja itāļu motosportists Doriano Romboni.

Negadījums notika "Sic Supermoto Day" pasākuma laikā, netālu no Romas. Tiek ziņots, ka supermoto treniņbraucienu laikā 44 gadus vecais Romboni esot izbraucis zālienā, taču noturējies uz motocikla un atgriezies trasē, tieši priekšā Džanlukam Vicjello, kurš no sadursmes nespēja izvairīties.

Ar helikopteri Romboni tika nogādāts slimnīcā Latinas pilsētā, kur trīs stundas vēlāk mira.

Romboni savulaik startējis arī motošosejas elitē. 1996. un 1997. gadā viņš bija "Aprilia" rūpnīcas pilots 500cc pasaules čempionātā, kas tagad pazīstams kā MotoGP, otrajā sezonā gūstot vienu pjedestālu un kopvērtējumā izcīnot desmito vietu. Vēl pirms tam viņš guvis uzvaras 125cc un 250cc klasēs ar "Honda", bet pēc MotoGP karjeras beigām startējis pasaules superbaiku čempionātā (WSBK), izcīnot vairākus atzīstamus rezultātus ar privātu "Ducati" motociklu.

Marko Simončelli, kuram par godu tika rīkotas šīs sacensības, gāja bojā 2011. gada MotoGP posmā Malaizijā. Uz "Sikam" veltīto pasākumu bija ieradies ne viens vien pazīstams motošosejas braucējs, arī Makss Bjadži.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...