Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Čempions Laipnieks dominē noslēdzošajā "Openkart" posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Čempions Laipnieks dominē noslēdzošajā "Openkart" posmā
Foto: Openkart.lv

Ar septiņkārtējā čempiona Andreja Laipnieka (Movers.lv) pārliecinošu uzvaru svētdien, 29. oktobrī, "Drift&Go" kartodromā Šauļos noslēdzās "Openkart" septiņpadsmitā sezona.

Otrais finišēja Aurēlijs Skromovs (Pirmie), bet trešais, finālā iekļuvis kā B fināla uzvarētājs - Oļegs Moskals (Kartoholics). Uzreiz aiz pjedestāla Kaspars Ritums (Movers.lv), aiz viņa jaunais vicečempions Rūdolfs Šmits (Pirmie), bet pirmo sešinieku noslēdza Izaicinājuma kausa iekaites uzvarētājs Kristofers Caune (Atkal Uzvara).

Laiks bija auksts, bet saulains un sauss - skaista oktobra nogales rudens svētdiena, lai noslēgtu sezonu un saliktu pēdējos punktus uz "i" kopvērtējumā. Galvenā intriga bija cīņa par vicečempiona nosaukumu starp Rūdolfu Šmitu un iepriekšējo trīs sezonu otro labāko braucēju - Dāvi Zalmanu (Movers.lv). Kvalifikācijā Šmits uzrādīja ceturto, bet Dāvis astoto laiku. Tomēr daudz kas izšķīrās pusfinālā - ja Rūdolfs atkrita uz otro vietu, bet tomēr kvalificējās finālam, tad Dāvim brauciens bija smags un cīņām bagāts ar kvalifikācijas uzvarētāju Kristapu Ķilkutu (Kartoholics) un Aurēliju Skromovu un beigās trio vēl pievienojās Sergejs Lesiks, kurš pēdējā apļa pirmajā līkumā veica fantastisku apdzīšanas manevru, nonākot līderpozīcijā. Tomēr uzvarēt neļāva kādā no iepriekšējām epizodēm saņemtais vienas vietas sods. Dāvis finišēja trešais un finālā pa tiešo neiekļuva. Bet vēl bija cerības uzvarēt B finālu un finālā jau gaidīja viens no ātrākajiem kartiem šajā dienā, bet cīņai par ceturto vicečempiona nosaukumu treknu svītru pārvilka Oļegs, apdzenot Dāvi un vēlāk kāpjot uz goda pjedestāla. Līdz ar to Rūdolfs kopvērtējumā otrais par 11 punktiem apsteidzot Dāvi.

Nākamā intriga bija ceturtās līdz atotās vietas liktenis. Ritumam izdevās par trim punktiem apsteigt neveiksmīgu sacīksti aizvadījušo Edgaru Sproģi (Pirmie) un izcīnīt augstāko kopvērtējuma vietu karjerā. Aurēlijs saglabāja un otro gadu pēc kārtas izcīnīja sesto vietu, savukār Izaicinājuma kausa ieguvējs Caune atguva septīto pozīciju, par pieciem punktiem apsteidzot Didzi Grāvīti (4X4).

"Atkal Uzvara" (Caune, Viljams Plešs un Ričards Alekss Švaglis) pat bez Ričarda bez problēmām nodrošināja trešo vietu kopvērtējumā komandu vērtējumā. Posmā gan 11. uzvara sezonā "Movers.lv" (Ritums, Laipnieks, Zalmans), otrie "Pirmie" (Skromovs, Šmits, Sproģis) - šīs abas komandas abus augstākos pjedestāla pakāpienus aizņēma 12 reizi. Trešie jau trešo reizi pēdējo četru posmu laikā - "Kartoholics" (Moskals, Ķilkuts, Sergejs Glaņenko). Komandai varens sezonas nobeigums, lai gan līdz pat septembra vidum šogad ne reizes nebija kāpuši uz pjedestāla.

Vēl intriga par debitantu ieskaites pirmo trijnieku. Kaut kādas cerības kļūt par gada debitantu vēl saglabāja Aleksands Špats (4x4), bet finišs tikai vienu vietu priekšā Elizabetei Šulcei (Cepti Pelmeņi) sagādāja Openkart vēsturisku notikumu - Elizabete kļuva par pirmo sievieti, kas uzvar kādas ieskaites kopvērtējumu un kļūt par Gada debitantu ir ļoti prestiži, jo otras iespējas par šo titulu cīnīties vairs nepastāv. Šauļos gan ieskaitē dominēja vietējie juniori - uzvara Jokubam Kaminskam, kurš iekļuva finālā, otrais Orests Burgaila, bet trešā vieta Špatcam.

Un noslēdzošā intriga bija par junioru ieskaites otro un trešo vietu, nepiedaloties brāļiem Teņiem, Jokubs nodrošināja otro vietu, taču uz trešo vietu vēl teorētiski pretenddēja Otīlija Grandberga (Speed Academy) - lai gan izdevās otro reizi šogad kāpt uz ieskaites pjedestāla, tomēr līdz Kristapam Tenim pietrūka vien četri punkti. Posmā pirmās divas vietas Šauļu junioriem - Jokubam un Orestam.

Izaicinājuma kausā bija gan vēl kāda intriga - Caunem savā pēdējā sacīkstē šajā ieskaitē bija iespēja kļūt par pirmo, kam izdodas uzvarēt Izaicinājuma kausā desmit reizes. Lai gan Valujevs aizvadīja lielisku sacīksti un finālu sāka no otrās starta vietas, bet Kristofers no sestās, pēc pāris apļiem abi jau nonāca tiešā cīņā viens pret otru. Lai gan Matīss finišēja priekšā, tomēr par vienu apdzīšanas epizodi iegūtais vienas vietas sods ļāva Kristoferam gūt šo desmito uzvaru. Matīss otrais, bet trešais pirmo reizi uz ieskaites pjedestāla Sergejs Lesiks.

95+ ieskaitē uzvara kopvērtējuma līderim Laurim Lapiņam (kartingi.lv), otrais Anatolijs Hramovs, kurš iepriekšējo reizi Openkart čempionātā piedalījās tālajā 2014. gadā, trešais - vietējais braucējs Neds Garbačausks, kurš kopvērtējumā izvirzījās ceturtajā pozīcijā. Dāmas bija trīs - kārtējā uzvara Elizabetei, bet Otīlija finišēja trasē uzreiz aiz Elizabetes, trešā vieta Alisei Apsītei.

17. posma rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Kopvērtējums: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības