Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Višņakovam pirmā uzvara ārpus "GoPlanet"

Jānis Celmiņš

Višņakovam pirmā uzvara ārpus "GoPlanet"
Foto: Mārtiņš Sestulis

Trešdien, 30.septembrī, Sporta kompleksā 333 notika īres kartinga seriāla Openkart Elites līgas kārtējais 14. posms, kas risinājās pie mākslīgā apgaismojuma. Startējot no otrās starta vietas, pārliecinoši uzvarēja Jurijs Višņakovs, kuram pirmo reizi ir izdevies triumfēt ārpus GoPlanet kartinga halles, kur viņs vienmēr ir galvenais favorīts. Šī bija Jurija trešā uzvara šosezon un sestā Openkart. Komandām pārliecinošu uzvaru svinēja Dream Team ar Dāvi Tobiasu un Mārtiņu Krūzi sastāvā.

Višņakovs savas pretenzijas uz labu rezultātu pieteica jau pirmajā kvalfikācijas sesijā, uzrādot labāko apļa laiku. Otrajā sesijā Tobiass nobrauca fantastisku apli, vienīgais visa posma laikā iebraucot 55 sekundēs. Trešais uz starta stājās Lauris Rozenvalds.

Šī bija pirmā sacīkste, kurā tika pielietoti jaunie Elites līgas noteikumi, kad brauciena uzvarētajs iegūst tiesības startēt nakamajā braucienā, kas tīri teorētiski rada iespēju uzvarēt pat no pēdējās vietas kvalifikācijā. Pirmais, kurš šīs tiesības izcīnīja bija C fināla uzvarētajs Ingus Grasmanis, kurš iekļuva B finālā. No B fināla uz finālu nokļuva Mārtiņš Sestulis.

Finālā aiz Višņakova muguras risinājās sīvas cīņas par otro vietu starp Kristianu Gozēnu, kurš pirms nedēļas uzvarēja B līgas posmā, un čempionāta līderi Tobiasu. Pēdējā aplī Tobiasam izdevās Gozēnu apsteigt, turklāt situāciju izmantoja arī Krūze, pirmo reizi kāpjot uz goda pjedestāla kādā no Elites līgas posmiem un noņemot savu „mūžīgā ceturtā lāstu”.

Aiz līderu mugurām pamazām uz augšu kāpa Mikus Narvils un finišā viņam pietrūka pāris desmiti centimetru, lai apsteigtu piektās vietas īpašnieku Rozenvaldu. Aiz godalgotā sešinieka finišēja viens no B līgas līderiem Andris Orniņš, tad Raivis Kirilovs, Rūdolfs Bērziņš, Lauris Lapiņš un Mārtiņš Sestulis.

Pēc 14.posma dalībniekiem, kas piedalījušies visās sacīkstēs sāk ņemt nost sliktāko rezultātu, jo Openkart Elites līgas kopvērtējumā tiek ieskaitīti tikai 13 labākie rezultāti pēc gūtajiem punktiem. Tas uzreiz radīja izmaiņas kopvērtējumā, kas uz otro pozīciju ļāva pacelties Bērziņam, par trim punktiem apsteidzot savu sīvāko sāncensi trasē Zinti Grandbergu, kurš aizvadīja ne visai veiksmīgu sacīksti. Uz ceturto vietu pacēlās Višņakovs, piektais Kirilovs. Arī tuvākie sekotāji Rozenvalds un Krūze tuvojas pirmajam pieciniekam. Tobiasa pārsvars kopvērtējumā ir sasniedzis savu apogeju – 162 punktus, toties otro no piektās vietas šķir tikai astoņi.

Ja Tobiass savu darbu individuālajā ieskaitē jau praktiski ir padarījis un pēc būtības jau šodien viņu var kronēt par čempionu, kā arī apsveikt ar Gada debitanta titulu, tad komandai vēl daudz darba, lai spētu noķert visu sezonu vadībā esošos R&D (Bērziņš, Grosberga, Mančinskis), kuri šoreiz zaudēja Dream Team ļoti daudz – 30 punktus, bet atstarpe no 105 punktiem ir samazinājusies līdz 75. Tomēr līdz šim R&D spēja kontrolēt situāciju un nākamajā posmā GoPlanet tieši R&D ir lielākas iespējas palielināt pārsvaru nekā Dream Team samazināt. Lai vai kā sezonas izskaņā šājā ieskaitē mūs gaida aizraujoša cīņa. 14.posmā otrie palika Ave Lat Sargs (Višņakovs, Kovaļenko, Hramovs) un nostabilizējās trešajā pozīcijā kopvērtējumā.

Pilni sacīkstes rezultāt un informācija par sacīkstēmi openkart.net

Openkart sezona oktobrī turpināsies GoPlanet kartinga hallē – vispirms 8.oktobra vakarā notiks B līgas 7.posms, bet pēc nedēļas 15.oktobrī Elites līgas 15.posms. Starp šīm sackstēm sestdien 10.oktobrī Swedbank kartodromā risināsies Openkart komandu sacīkste LeMans III, kur vēl var pieteikt savu komandu 3 cilvēku sastāvā.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība „Kartinga attīstības centrs”