Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Tuvojas iAutorallija kausa noslēdzošais posms

Andrejs Siliņš

18. Tuvojas iAuto tūrisma rallija oktobrī norisināsies noslēdzošais „iAuto tūrisma rallija” V posms - Rudens 2008, kuru organizē Latvijā populārais interneta portāls iauto.lv. Šoreiz dalībnieki tiek iepazīstināti ar Cēsu, Ogres un Rīgas rajonu ceļiem un interesantākajiem apskates objektiem.

Starts tiek dots Cēsu rajonā, Nītaurē. Kā vienmēr, sacensību pirmajā daļā dalībniekiem būs jāveic distance pēc iepriekš sastādīta maršruta, kura jānobrauc precīzi noteiktā laikā, ņemot vērā uzdotos vidējos ātrumus. Vakarā dalībniekiem pēc organizatoru izsniegtas apvidus kartes un fotogrāfijām konkrētā laikā būs jāatrod kontrolpunkti un jānofotografējas pie tiem.

Sacensībās var piedalīties ar jebkuru ielas standartauto, kuram ir derīga tehniskā apskate. Ekipāžu veido vismaz 2 cilvēki – pilots un stūrmanis. Drīkst būt arī līdzbraucēji, bet tikai tik, cik drošības jostu ir automobilī. Mašīnā jābūt vismaz "3 lietiņām" - ugunsdzēšamajam, avārijas trijstūrim un aptieciņai.

Sacensības notiek pa „Jāņa sētas” kartēs apzīmētajiem ceļiem. Sacensību laikā ceļi vispārējai satiksmei netiek slēgti. Tas nozīmē, ka jābrauc pēc Ceļu satiksmes noteikumiem. Sacensību laikā jānobrauc aptuveni 300 - 400 kilometri.

Ja arī jūs vēlaties izmēģināt spēkus tūrisma rallijā, tad varat pietiekties iauto.lv sadaļā “iAuto tūrisma kauss 2008”. Dalības maksa vienam automobilim 55,- Ls.

iauto.lv