Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lietus dēļ atceļ NASCAR "Sprint Cup" posmu

Juris Miņins
Juris Miņins

Lietus dēļ atceļ NASCAR "Sprint Cup" posmu
Foto:AFP/Scanpix

Stiprā lietus dēļ vakardien tika atcelts NASCAR "Sprint Cup" posms, kam bija jānotiek Pokono trasē, Pensilvānijā. Sacensību organizatori cer, ka sacīkstes viņiem izdosies noorganizēt šovakar.

NASCAR sacīkšu seriālos gadījumi, kad sacensības lietus dēļ pārceļ no svētdienas vakara uz pirmdienu nav retums, jo drošības apsvērumu dēļ tā gadās vismaz reizi sezonā, tāpat kā sacensību starta laika pārcelšana uz vēlāku vai sacensību pārtraukšana, kad lietus ir pieņēmies spēkā. Tas tiek darīts drošības apsvērumu dēļ, jo NASCAR "Sprint Cup", kā arī citos organizācijas rīkotajos seriālos, auto brauc ar slikiem, kas lietus laikā, braucot lielā ātrumā, ir bīstami, jo šim riepu veidam ir slikta saķere ar trases segumu.

Interesanti, ka Pokono trasē šosezon notiek jau otrais posms un arī pirmajā reizē, kad piloti gatavojās startam, sacensības tika atliktas uz nākošo dienu lietus dēļ. Protams, ka sacensību organizatoriem šāda situācija nevar patikt, jo tā viņi cieš zaudējumus. Tāpat ir jāatzīmē, ka šī ir pirmā reize NASCAR vēsturē, kad abas vienā sezonā notiekošās sacensības, kas tiek aizvadītas vienā trasē, tiek atceltas lietus dēļ.

"Pennsylvania 400" kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja Martins Truekss juniors, kurš arī startēs no pirmās pozīcijas. Blakus viņam stāsies Karls Edvardss, bet otrajā rindā brauks Pols Menārds un Denijs Hemlins.

Pašlaik NASCAR "Sprint Cup" kopvērtējuma līderis ir Breds Keslovskis, kurš ir izcīnījis 647 punktus un četras uzvaras, aiz viņa, atpaliekot par 46 punktiem, ir ierindojies Kails Bušs, kurš arī četras reizes ir finišējis kā pirmais.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports