Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Ar "Britu mūzikas simfoniju" noslēgta Londonas olimpiāde

Andrejs Siliņš

Ar "Britu mūzikas simfoniju" noslēgta Londonas olimpiāde
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vairāk nekā trīs stundu garā ceremonijā pēc pusnakts Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā tika noslēgtas 2012. gada vasaras olimpiskās spēles. Latviju noslēguma ceremonijā pārstāvēja 26 sportisti, bet karogu nesa Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča.

Ja atklāšanas ceremoniju režisēja slavenais šī aroda speciālists Denijs Boils, tad noslēguma pasākuma režija tika uzticēta horeogrāfijas guru Kimam Gevinam. Dažādos priekšnesumos vairāk nekā trīs stundu garumā uzstājās vairāk nekā 4100 cilvēku, 3500 no tiem bija brīvprātīgie, 380 bērni, bet tikai 250 dalībnieki bija profesionāļi. Ja atklāšanas ceremonija izmaksāja 27 miljonus sterliņu mārciņas, tad noslēguma pasākuma izmaksas gan bija krietni mazākas.

Ceremonijā dominēja britu mūzika, galu galā šova nosaukums bija "Britu mūzikas simfonija". Skatītājiem uzstājās jau sen zināmi un arī nesen pie mūzikas debesīm parādījušies mākslinieki. Tostarp "Pet Shop Boys", "One Direction", "Taio Cruz", "Muse", Džordžs Maikls, Enija Lenoksa, Deivids Bovijs, "Kaiser Chiefs", "Fatboy Slim", "Take That", "The Who", "Spice Girls" un citi. Tāpat šovā piuedalījās britu supermodeles

Olimpisko uguni nodzēsa dažus mirkļus pēc pusnakts (pēc vietējā laika), simbolizējot olimpiādes noslēgšanu. Televīzijā visā pasaulē ceremoniju noskatījušies vairāk nekā 300 miljoni cilvēku.

°Uzrunas sacīja Londonas olimpisko spēļu organizēšanas komitejas priekšsēdētājs Sebastians Ko un Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Žaks Roze, bet Londona smērs Boriss Džonsons simboliski nodeva olimpisko karogu Rogem, kurš to pēc tam dāvāja nākamo spēļu pilsētas Riodežaneiro mēram Eduardo Paesam.

1 2 50 komentāri
Slēpts komentārs: KrokodiIs

  +2 [+] [-]

, 2012-08-13 08:56, pirms 12 gadiem
Nu akmeņus varēja pierunāt uzkāpt uz skatuves...
Un manā skatījumā misteram bīnam ar bija jabūt, kaut tik uz piecām sekundēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-08-13 09:08, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Tātad visu šķēpus pārkausēt bmx riteņos
Par bīču bēdas nav. Smilšu turnīri tiek griezti pa visu Latviju, atliek cerēt vēl uz hallēm Daugavpilī, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Limbažos u.c. centros
Inetai būs mantiniece Laura

Lielākajai daļai jāizdara secinājumi
šķepmetējiem vizīte die doktori Phila, airētājiem pareizi sabalansēt treniņus, lai formas virsotne ir uz galvenajiem startiem, pieccīņniekiem vajadzētu meklēt maiņas, 4 olimpiādes un nav neviena, kas spēj konkurēt...? Arājam, Grabustei veselību, Ikauniecei veiksmi nākotnē,lai progress turpinās. Vēl par Bīču tikai pieinēšu, ka noderētu vēl pāris "Brazīlijas", tas tā ko pārdomāt ministriem

  +3 [+] [-]

, 2012-08-13 09:28, pirms 12 gadiem
kko jaucu, bet vai tad Arājs netaisās uz bobsleju? ja tā, tad varbūt varēs jau sagaidīt Sočos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2012-08-13 09:42, pirms 12 gadiem
sočos bus pugačeva ,kopzems , un miladze ta bus shovs

  +5 [+] [-]

, 2012-08-13 09:45, pirms 12 gadiem
Atklāšanu neredzēju, grūti spriest, bet nu noslēgums..., tas bija super, neko labāku līdz šim Olimpiādēs nebiju redzējis! Super!

  -4 [+] [-]

, 2012-08-13 09:47, pirms 12 gadiem
popovich rakstīja: šķepmetējiem vizīte die doktori Phila, airētājiem pareizi sabalansēt treniņus, lai formas virsotne ir uz galvenajiem startiem, pieccīņniekiem vajadzētu meklēt maiņas, 4 olimpiādes un nav neviena, kas spēj konkurēt...? Arājam, Grabustei veselību, Ikauniecei veiksmi nākotnē,lai progress turpinās. Vēl par Bīču tikai pieinēšu, ka noderētu vēl pāris "Brazīlijas", tas tā ko pārdomāt ministriem
paskat tik kādi mums skolotāji! pašam smiekli nenāk, mācīs te visus!

     [+] [-]

, 2012-08-13 10:16, pirms 12 gadiem
Normala lapa, principa pec var visam piesieties.. Kapec soferim ar tiesibam risket k-kadu babu del? Un nez ar kuru galu pasi indiesi domaja to mulki tur palaizot..

  +4 [+] [-]

, 2012-08-13 10:47, pirms 12 gadiem
Arī šī olimpiāde sagādāja mums lieliskas emocijas !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-08-13 11:08, pirms 12 gadiem
Spēļu noslēgums ideāls ! Kuram nepatika, izskatās ka tie visi ir bībera un lady gagas fani...

  +5 [+] [-]

, 2012-08-13 11:09, pirms 12 gadiem
Bija vēl viens gadījums, kad vācu vesera metējai nepamatoti neieskaitīja metienu - neizmērot, pēc sacensību beigām, tiesneši glābjot situāciju kaut kā ar datora palīdzību nomērīja, izrādījās bronzas godalgas vērts!

sasperjods rakstīja: Londonas kauna traipi

Nesakarīgā un no ārpuses neredzamā lāpa, par kuru mērs Boriss saka, ka, ja grib redzēt, lai kāpj tornī augšā.
Z-Korejas karoga vietā parāda D-Korejas karogu
BRA futbolistēm salūzt autobuss, bet blakus esošais tās nevar paņemt, jo viņa stundas nobrauktas. Labāk pagaidiet 5 stundas.
Indiešu delegācijas sastāvā parādē iesoļo voluntiere
Ungārijas himnas atskaņošana nepareizā ritmā
Pārsteigumu sagādāja Baltkrievu futbolisti, kuri 9. minūtē pirmo reizi tikuši pāri centram, iesita brazīļiem!!! Protams, ka tādu pavērsienu neviens nebija gaidījis un tāpēc uz tablo parādījās 1:0 Brazīlijai par labu. Pēc minūtes kļūda tika labota.
Ķīnas badmintonistu izgājieni, lai iegūtu vieglākus pretiniekus
Spāņu necīnīšanās par uzvaru pret austrāliešiem basketā
Šauras istabiņas ciematā. Kāds bija redzējis, ka austrālieši pat bija izņēmuši skapi un uzlikuši uz balkona. Acīmredzot viņiem arī ir par šauru.
Septiņcīņā, kaut uz laiku, nepamatota vācietes dsq, tiesnešiem pārskatoties celiņus, tādējādi liedzot prieku par medaļu. Nevaig taisīt 9 skrejceļus.
Pats kronis – Boltam neļāva paturēt stafetes kociņu, acīmredzot tas bija jāaiznes uz dopkontroli

p.s.
Mazākā mērogā, bet personīgi, apbēdina, ka LAT formas nevar sagatavot mūsu krāsās. Agrāk varēja. Kāpēc LOK iepirkumā nevarēja paredzēt, ka krāsai jābūt atbilstošai, nevis krievu/austriešu sarkanai.
Par spīti medaļām un teju 10 vietām 10 niekā ir tādi, kas pasakā tā - Uztraukuma nebija. Var garšīgi paēst, atbalstīt savējos…
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-13 11:46, pirms 12 gadiem
Man patika.!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-13 11:50, pirms 12 gadiem
sitiet nost, bet Spice Girls bija vislielākā bomba

 +13 [+] [-]

, 2012-08-13 11:55, pirms 12 gadiem
ļoti patika gan pašas spēles, gan atklāšanas/noslēguma ceremonijas! tādas kļūdas un kļūdiņas ir bijušas visās olimpiādēs, taču šeit bija vairāki tiešam aizkustinoši momenti (kaut vai Hey Jude, ko skatītāji un Makartnijs nodziedāja savām trekistēm pēc uzvaras vai Radēviča vīra apkampienos)... Pekinā bija baigais vēriens un šovs, bet trūka cilvēciskuma (vienmēr nāk prātā tā meitenīte ar savu dziesmu, kuras vietā ielika uz fonogrammas muti plātīt citu, jo tā bija smukāka), Sidneja bija forša, bet tur tās trakās laika joslas bišku traucēja, taču katastrofa bija Atlanta, kur TV rādīja tikai USA sportistus, neatkaīgi no tā, vai tie finišēja 1ie, 10ie vai vispār izstājās, pārējos totāli ignorējot... atceros to žurnālistu dumpi, kas vieglatlētikā pameta preses telpas, jo visiem bija apnikusi tā mērkaķošanās ar "USA! USA!"
tā kā Londona mani tiešam aizkustināja, lieku visaugstāko atzīmi!

  +5 [+] [-]

, 2012-08-13 12:06, pirms 12 gadiem
Runčuks rakstīja: ļoti patika gan pašas spēles, gan atklāšanas/noslēguma ceremonijas! tādas kļūdas un kļūdiņas ir bijušas visās olimpiādēs, taču šeit bija vairāki tiešam aizkustinoši momenti (kaut vai Hey Jude, ko skatītāji un Makartnijs nodziedāja savām trekistēm pēc uzvaras vai Radēviča vīra apkampienos)... Pekinā bija baigais vēriens un šovs, bet trūka cilvēciskuma (vienmēr nāk prātā tā meitenīte ar savu dziesmu, kuras vietā ielika uz fonogrammas muti plātīt citu, jo tā bija smukāka), Sidneja bija forša, bet tur tās trakās laika joslas bišku traucēja, taču katastrofa bija Atlanta, kur TV rādīja tikai USA sportistus, neatkaīgi no tā, vai tie finišēja 1ie, 10ie vai vispār izstājās, pārējos totāli ignorējot... atceros to žurnālistu dumpi, kas vieglatlētikā pameta preses telpas, jo visiem bija apnikusi tā mērkaķošanās ar "USA! USA!"
tā kā Londona mani tiešam aizkustināja, lieku visaugstāko atzīmi!
pievienojos, ja varētu, ieliktu vairāk kā +1

  -1 [+] [-]

, 2012-08-13 12:09, pirms 12 gadiem
Ja godīgi, tad visu ceremoniju izglāba tie slavenie mākslinieki. Ed Sheeran vispār w...t...f, tāpat arī Lenoksa, Kaiser Chiefs nothing special. Pričom tur tās modeles bija? Mani One direction toties bija
Pasākuma beigas bija labas (it īpaši Qeen ar Jessie J), bet kopumā baigi nefanoju. Varēja daudz kvalitatīvāk uzbliezt šo visu. Brazīļu priekšnesums uzreiz svaigumu piedeva. Cita nācija.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-13 12:57, pirms 12 gadiem
Barca7 rakstīja: Ja godīgi, tad visu ceremoniju izglāba tie slavenie mākslinieki. Ed Sheeran vispār w...t...f, tāpat arī Lenoksa, Kaiser Chiefs nothing special. Pričom tur tās modeles bija? Mani One direction toties bija
Pasākuma beigas bija labas (it īpaši Qeen ar Jessie J), bet kopumā baigi nefanoju. Varēja daudz kvalitatīvāk uzbliezt šo visu. Brazīļu priekšnesums uzreiz svaigumu piedeva. Cita nācija.
Man gan Jessie J uznaciens kopa ar Queen nepatika. Nu nevar sievietes balss izpildit Queen dziesmas. Saprotu, ka Adams Lamberts tur nevareja but, jo vins ir jenkis, bet starp britiem tak ari kadu specigu balss ipasnieku. Kautvai Polu Rodzersu uz velvienu iznacienu piesaistit.

     [+] [-]

, 2012-08-13 13:01, pirms 12 gadiem
Būs kāds kopsavilkums arī?

- cik OR laboti?
- cik WR laboti?
- cik un kuri sportisti aizstāvējuši savu Olimpisko titulu kopš Pekinas spēlēm, piem, Bolts 3 disciplīnās, Phelps 4 (ja nemaldos), protams Štrombergs Xsā.. kas vēl? cik vēl ir tādu zelta čempionu?

ļoti gaidu šādu info.

Plus nekur neatradu info, kāpēc Kanāda dabūja diskābeli 4x100 stafetē vīriem??

  -2 [+] [-]

, 2012-08-13 13:02, pirms 12 gadiem
Bik pietrūka pēc "We Will Rock You" "We Are the Champions", kā pienākas
Un jā, akmeņus varēja!
Floyd'i arī nebija, bet, ok, viņiem tās melodijas bik cita formāta

     [+] [-]

, 2012-08-13 13:07, pirms 12 gadiem
Luix rakstīja: Bik pietrūka pēc "We Will Rock You" "We Are the Champions", kā pienākas
Un jā, akmeņus varēja!
Floyd'i arī nebija, bet, ok, viņiem tās melodijas bik cita formāta
we will rock you bija pati pēdējā kompozīcija, kas vakar izskanēja

  -2 [+] [-]

, 2012-08-13 13:10, pirms 12 gadiem
Luix rakstīja: Bik pietrūka pēc "We Will Rock You" "We Are the Champions", kā pienākas
Un jā, akmeņus varēja!
Floyd'i arī nebija, bet, ok, viņiem tās melodijas bik cita formāta
Pietrūka PRODIGY
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-13 13:38, pirms 12 gadiem
ama-tieris rakstīja: Pietrūka PRODIGY
Pietrūka coldplay, florance and the machines, radiohead, rolling stones utt Tak tik daudz labu grupu un mūziķu. Tur 10 olimpiādēs visus nevarētu parādīt.

     [+] [-]

, 2012-08-13 13:39, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: a/l to var pēc noteikumiem
bet te neko darīt

kāds "arguments" lika sākumā neieskaitīt?
vienkārši nenomērīja, kaut kas sistēmā nogāja greizi.
Slēpts komentārs: catcorpse
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-13 14:00, pirms 12 gadiem
Nu paldies,par labām emocijām visvairāk jau bīčistiem ,jo tādas emocijas ,stress ar laimīgām beigām ilgi nebija justs!
Protams paldies arī divkārtējam čempionam OS Mārim!
aa Un paldies arī visiem pārējiem sportistiem ,kuri palīdzēja Latviju padarīt meklētāku par Čaku..
Slēpts komentārs: Guntars 19
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 50 komentāri