Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:212, Did:0, useCase: 3

Olimpiāde noslēgusies negaidīti spoži

Andrejs Siliņš

Latvijas sporta svētki - Latvijas II Olimpiāde Ventspilī, kas sākās 13. jūnijā ar atklāšanas ceremoniju un reti grandiozu uguņošanu, noslēgusies ar trim Latvijas rekordiem un lielisku olimpiešu sniegumu.

Latvijas II Olimpiādē trīs dienu laikā tika izcīnīti 211 medaļu komplekti. Komandu neoficiālajā vērtējumā visvairāk zelta medaļu ir Rīgai – 85. Otrajā vietā ierindojas Ventspils ar 25, bet trešo un ceturto vietu dala Daugavpils un Rīgas rajons, katram pa 19 zelta medaļām. Piektajā vietā – Liepāja ar 16 zelta godalgām, bet neoficiālo sešinieku noslēdz Jelgava – 8 zelta medaļas.

Kopā Latvijas II Olimpiādē piedalījās 3800 dalībnieku no visām Latvijas pašvaldībām, to skaitā sportisti, delegāciju vadītāji un citi. Visplašāk pārstāvēta bija Rīgas pilsēta ar 427 dalībniekiem. Otro vietu ieņem Jūrmala, kuras komandas sastāvā bija 231 dalībnieks. Gandrīz tikpat daudz dalībnieku bija ieradušies no Rīgas rajona - 230. Daudz neatpalika arī mājnieki – Ventspils pilsēta -, kuras komandā bija 194 dalībnieki.

Latvijas II Olimpiādē sacensības notika 22 sporta veidos 26 disciplīnās. Visplašāk pārstāvēta bija vieglatlētika – Ventspilī bija ieradušies 485 vieglatlēti no visas Latvijas.

Olimpiādē negaidīti tika laboti vairāki Latvijas rekordi. Lielāko pārsteigumu olimpiādes laikā sagādāja Inna Poluškina, 3000 kavēkļu skrējienā labojot Latvijas rekordu, kas līdz šim piederēja Poļinai Jeļizarovai. Jeļizarovas rekordu Poluškina laboja par gandrīz 3,5 sekundēm. Šobrīd jaunais rekords ir 9:51,56. Peldēšanā jaunu valsts rekordu 4x100m brīvā stila stafetē sievietēm sasniedza Rīgas komanda ar rezultātu 3:58,82. Rīgas peldētājas rekordu laboja arī kombinētā stila stafetē ar rezultātu 4:27,22.

Ventspilī startēja gandrīz visi vadošie Latvijas sportisti un olimpieši, kas augustā dosies uz Pekinu. Pirmā Latvijas Olimpiādes čempiona titulu BMX izcīnīja Māris Štrombergs, finālbraucienā apsteidzot Ivo Lakuču. Svarcelšanā pārliecinoši uzvarēja Viktors Ščerbatihs. Šķēpmešanā ar savu sezonas labāko rezultātu 85,05m uzvarēja Ēriks Rags, kuram atklāšanas ceremonijā tika godpilnais uzdevums iedegt olimpisko lāpu.

Pie zelta medaļas tikusi arī soļotāja Jolanta Dukure 10 km distancē soļošanā sievietēm. Divas zelta medaļas savai pašvaldībai – Liepājai – sagādāja peldētājs Romāns Miloslavskis, uzvarot 200m tauriņstilā un 400m brīvajā stilā vīriešiem. Pludmales volejbolā vīriešiem finālspēlē starp brāļiem Tomu un Jānu Šmēdiņiem un Jāni Grīnbergu un Austri Štālu pārāki bija Štāls un Grīnbergs. Individuālajā braucienā riteņbraukšanā uzvaru izcīnīja Raivis Belohvoščiks, kurš startēs arī Pasaules olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Informācija par Latvijas II Olimpiādi un visu sporta veidu protokoli pieejami latvijasolimpiade.lv sadaļā Sports/ Rezultāti.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-06-17 10:25, pirms 16 gadiem
varejat jau ielikt cik katra pilsēta medaļas ir dabujusi!!!
bet to var uzzinat : olimpiade2008.lv: Latvijas II olimpiāde 13.-15. jūnijs, Ventspilī

  +1 [+] [-]

, 2008-06-17 12:20, pirms 16 gadiem
Nu es gan neteiktu, ka pasākumā bija laba organizācija: pasākumu vietās nebija normālas apskaņošanas un informatori darbojās maigi izsakoties - vāji. Lielākais sporta pasākums valstī tik pat kā nebija atspoguļots televīzijā - domāts translācijas no pasākumu norises vietām. Bet atklāšana bija OK.
Nu saņemamies LOKieši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-17 13:08, pirms 16 gadiem
Romāns Miloslavskis izcīnija 4 zelta medaļas

     [+] [-]

, 2008-06-17 13:49, pirms 16 gadiem
Vēl varētu pievienot dažus Latvijā populārus sporta veidus

     [+] [-]

, 2008-06-17 14:11, pirms 16 gadiem
kļuška rakstīja: Nu es gan neteiktu, ka pasākumā bija laba organizācija: pasākumu vietās nebija normālas apskaņošanas un informatori darbojās maigi izsakoties - vāji. Lielākais sporta pasākums valstī tik pat kā nebija atspoguļots televīzijā - domāts translācijas no pasākumu norises vietām. Bet atklāšana bija OK.
Nu saņemamies LOKieši!


Bija gan translācijas no notikuma vietas pa LTV7

     [+] [-]

, 2008-06-17 15:37, pirms 16 gadiem
aluseveders, kapec organizetajiem janodrosina dalibnieku skaits??? kads sakars???? zini ka dazas peldesanas disciplinas nebija vairak pa 2 - 3 peldetajiem?? sportistus piesaka pasvalidbas ne organizetaji!! tad jau labak vispar iznemt no sacensibam vesermesanu vajadzeja vai ne??