Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:212, Did:0, useCase: 3

Latvijas lielākie sporta svētki – grāmatā

Jānis Pārums

Latvijas lielākie sporta svētki – grāmatā
Aivars Lembergs (no labās) un
Aldons Vrubļevskis (centrā)

Trīs dienas pirms Pekinas Olimpisko spēļu atklāšanas Olimpiskajā sporta centrā tika prezentēta Latvijas II Olimpiādes grāmata. Tā kļuvusi par savdabīgu "ceļamaizi", lai iedvesmotu un nestu veiksmi Latvijas olimpiešiem Pekinā.

Grāmatā iekļauts atskats uz Latvijas II Olimpiādes uzvarām, individuālajiem sasniegumiem, uzstādītajiem Latvijas rekordiem un sporta svētkiem, kas no 13. – 15. jūnijam norisinājās Ventspilī. Vairāk nekā 100 lappušu biezajā izdevumā ar fotoattēliem un informatīvajiem parakstiem iemūžinātas trīs sportiskas noskaņas un spraigu sacensību pilnas dienas Ventspilī.
LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, atskatoties uz Latvijas II Olimpiādi, secina: "Pirms četriem gadiem ventspilnieku paceltā latiņa Latvijas II Olimpiādē ir ne tikai noturēta, bet pacelta vēl augstāk. Sasniegti gan personiskie, gan uzstādīti jauni valsts sporta rekordi, kas ar vēl lielākām cerībām liek raudzīties uz 2012. gadu – jau Latvijas III Olimpiādi. Trīs dienu ilgie sporta svētki Ventspilī arī mūsu olimpiešiem bija laba sasparošanās pirms Pekinas."

Latvijas Olimpiādes idejas "tēvs", LOK Izpildkomitejas loceklis un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pauž gandarījumu un lepnumu, ka Ventspilij izdevies par tradīciju iedibināt sporta sacensības, kas vieno sportistus no visas Latvijas, un jau otro reizi sarīkot tik grandiozus sporta svētkus. "Latvijas Olimpiāde ir kļuvusi par valsts sporta tradīciju, gluži kā Dziesmu svētki - par kultūras tradīciju. Ideja par saviem sporta svētkiem guvusi atzinību un neviltotu atbalstu kā no sportistu, tā līdzjutēju puses. To varēja just arī šogad Ventspilī. Sportiskais gars valdīja visur un ikvienā un parādījās arī sportiskajos rezultātos – vairākos jaunos Latvijas rekordos."

Grāmatas galvenais redaktors un sastādītājs Dainis Caune grāmatas ievadā uzsver: "Latvijas II Olimpiādē tika slīpētas mūsu komandas aprises startam Pekinas spēlēm, izlases sastāvs, mirdzēja zvaigznes un ausa daudzas nākotnes zvaigznītes. Par to šī grāmata. Jo katrā no mums vairāk sporta, jo augstāka tā vērtība un lielāks tautas spēks. Ventspils par to gādā, un tāpēc tā ir mūsu olimpiskā pilsēta."

Šī ir pēdējā Latvijas Olimpiāde, kur ir 33 pašvaldību – 26 rajonu un 7 pilsētu - struktūra. Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis: "Šis ir vēsturisks gads. Līdz ar reģionālo reformu mainīsies arī Latvijas Olimpiādes dalībnieku sadalījums, bet esmu pārliecināts, ka tas nekādā ziņā nemainīs olimpiādes nozīmīgumu un vērtīs sacensības tikai interesantākas."
Grāmatas vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Rihards Delvers, izmantojot fotogrāfu Ilmāra Znotiņa, Daiņa Caunes, Jura Kalniņa, Jura Bērziņa-Soma, Oskara Jūras, Renāra Buivida, Edgara Kūlmaņa, Jāņa Markvarta, Ulda Leinasara, Mārtiņa Aišes darbus. Grāmatas izdevējs ir Ventspils pilsētas dome sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Sporta apgāda fondu.

Latvijas II Olimpiāde noslēdzās ar necerēti labiem rezultātiem, to skaitā ar trim Latvijas rekordiem un lielisku olimpiešu sniegumu. Trīs sacensību dienu laikā tika izcīnītas 659 medaļas. Kopā Latvijas II Olimpiādē piedalījās 3800 dalībnieku no visām Latvijas pašvaldībām.

Visi interesenti, kas vēlas grāmatu iegādāties, aicināti vērsties Olimpiskā centra "Ventspils" kasē.

Informāciju sagatavoja:
Linda Anaite

     [+] [-]

, 2008-08-05 17:54, pirms 16 gadiem
Cik atceros, par šito pasen stāstija Sporta Studijā kā iznākušu...

  -1 [+] [-]

, 2008-08-05 19:13, pirms 16 gadiem
Tas nevar but

  +1 [+] [-]

, 2008-08-05 20:29, pirms 16 gadiem
Vrubļevskis bija studijā un rādija, teica, ka pieejama grāmatnīcās, ko jūs te mīnusus uzreiz liekat.