Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Divas Latvijas lakrosa komandas piedalīsies starptautiskā turnīrā Polijā

Divas Latvijas lakrosa komandas piedalīsies starptautiskā turnīrā Polijā
Publicitātes foto

No 3. – 4.maijam, Vroclovā, Polijā norisināsies starptautiskais lakrosa turnīrs "Silesia Cup”, kurā no Latvijas startēs divas komandas: lakrosa klubs "RJTC” vīriešu komandu konkurencē un sieviešu lakrosa klubs "Rīga” – sieviešu komandu konkurencē.

Vroclava, kura būs 2017.gada "Pasaules spēļu” (Worlds Games) rīkotājpilsēta, aicina lakrosa spēlētājus no visas Eiropas uz lielāko lakrosa turnīru Polijā kopš 2010.gada - "Silesia Cup”.11 vīriešu un piecām sieviešu komandām būs iespēja cīnīties par turnīra uzvarētāja titulu. Turnīrā piedalīsies komandas no Polijas, Slovākijas, Čehijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Ungārijas un Latvijas.

Lakrosa klubam "RJTC” šī nebūs pirmā pieredze Polijas turnīrā, arī 2013.gadā komanda startēja un ieguva astoto vietu. Sieviešu lakrosa kluba "Rīga” komandai šis būs pirmais starts Polijā. Lai pastiprinātu savu sastāvu, komanda ir uzaicinājusi spēlētājas no "Libava” un "Lady lacrosse” klubiem.

Abu klubu galvenais treneris Dins Bahs par turnīru: "Starptautiski turnīri vienmēr atstāj paliekošu ietekmi uz sportistu izaugsmi. Arī šim turnīram nevajadzētu būt izņēmumam. Puišu komandai būs spēcīgi pretinieki no Anglijas un Polijas. Ceram, ka izdosies sasniegt augstākus rezultātus kā pagājušajā gadā. Arī sieviešu konkurencē būs nopietna cīņa. Arī šeit ir jārēķinās ar Anglijas un Polijas klubiem. "Tumšais zirdziņš” mums ir komanda no Ungārijas. Ar spēlētāju pastiprinājumu no Liepājas un otra Rīgas kluba, mums ir iespējas cīnīties par augstām vietām. ”

LK "RJTC” ir dibināts 2010.gadā. Pēc 2013.gada Latvijas čempionāta rezultātiem – "RJTC” ir ceturtais spēcīgākais Latvijas lakrosa klubs. Pieci kluba spēlētāji ir iekļauti Latvijas vīriešu izlases kandidātu sarakstā dalībai pasaules čempionātā šī gada jūlijā.

SLK "Rīga” ir dibināts 2009.gadā un ir pirmais sieviešu lakrosa klubs Latvijā. Latvijas organizētajos čempionātos kopš 2011.gada komandai divas 2.vietas un viena 1.vieta.

Informāciju sagatavoja
Ieva Opoļska
LLF komunikācijas speciāliste