Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas lakrosa izlase pasaules čempionātu sāk ar panākumu

Agris Suveizda

Latvijas lakrosa izlase pasaules čempionātu sāk ar panākumu
Foto: Latvia Lacrosse

LETA. Latvijas vīriešu lakrosa izlase ceturtdien ASV pilsētā Sandjego sāka pasaules čempionātu ar panākumu. Latvija pirmajā F apakšgrupas spēlē ar rezultātu 7:6 (2:1, 2:1, 1:3, 2:1) pārspēja Peru.

Nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz mača beigām Latvijas uzvaru nesošos vārtus guva Aleksandrs Miķelis Eglītis. Īlaijs Lasda Latvijas izlasē izcēlās ar diviem precīziem metieniem, bet vēl pa vienai reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Meisons Gormans, Endrū Doktors, Raiens Furnjē un Kaspars Rudzinskis.

Pasaules čempionāta turpinājumā Latvija 24.jūnijā tiksies ar Īriju, 25. jūnijā - ar Dienvidkoreju, bet noslēdzošajā apakšgrupas mačā 26. jūnijā spēkosies ar Nīderlandi.

30 izlases sadalītas piecās apakšgrupās. Pēc apakšgrupu cīņām paredzētas izslēgšanas spēles, kurām kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās vienības, bet pārējās komandas turpinās cīņu par 15. vietu. Pasaules čempionāts, kas norisinās reizi četros gados, noslēgsies 1.jūlijā.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs:
Kriss Doktors, Raiens Rihters, Meisons Gormans, Džons Antonijs Kailuns, Kaspars Stabulnieks, Reilijs Lasda, Miks Stabulnieks, Deivids Lucs, Roberts Pučka, Gints Gūtmanis, Endrū Doktors, Aleksis Kerno, Kaspars Veips, Ģirts Sproģis, Edgars Purmalis, Daniels Kikste-Zanders, Īlaijs Lasda, Herisons Najs, Rūdolfs Ozoliņš, Aleksandrs Miķelis Eglītis, Raiens Furnjē, Mārtiņš Burkovskis, Kaspars Rudzinskis.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2023-06-23 09:39, pirms 10 mēnešiem
Tiem tēliem ar ārzemnieciskajiem uzvārdiem ir Latvijas pilsonība?

  +1 [+] [-]

, 2023-06-23 09:40, pirms 10 mēnešiem
Tie latviešu uzvārdi tik latviski kā Armēnijas futbola izlasei.

     [+] [-]

, 2023-06-23 12:20, pirms 10 mēnešiem
jē. tur citiem sporta veidiem pamācīties ar naturalizāciju

     [+] [-]

, 2023-06-23 13:52, pirms 10 mēnešiem
Par brāļu Lasdu izcelsmi jautājumu, manuprāt, nav. Īlajs Lasda jau 10 gadus spēlē Latvijas izlasē. Domāju, ka SC autori varētu sīkāk izpētīt no kurienes nāk mūsu lakrosa izlases spēlētāji. Izskatās, ka federācija veic aktīvu darbību Ziemeļamerikas tirgū, piesaistot spēlētājus ar latviskām saknēm. Ir daži interesanti piemēri arī no citām federācijām, lai gan vairumā gadījumos tie sportisti paši mūs atrod (kā airētājs no Kanādas Viljams Simpsons vai riteņbraucēja Karbonāri no Itālijas). Kā tas ir lakrosā? Un ko vispār varam no tā macīties?