Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Matulis prāto: Padzīt visus Bukartus, Džeriņus, Indrašus! Lai spēlē jaunie

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Matulis prāto: Padzīt visus Bukartus, Džeriņus, Indrašus! Lai spēlē jaunie
Miks Indrašis. Foto: LHF

Un jāpadzen vēl daži citi vecie! Daugaviņš un Cibuļskis (1988), Ķēniņš un Freibergs (1991)… Jo paši neko vairs nevar, tikai Latvijas izlasē aizņem vietas, kur tik pat labi varētu spēlēt mūsu jaunie. Kuri?

Rodrigo Laviņš kaut vai uz izlases nometni uzaicinātu ASV studentu čempionātā NCAA labi spēlējušos Gļebu Prohorenkovu (2001, 35, 12+6) un Kristapu Skrastiņu (2001, 26, 3+3). U-18 izlases treneris Herberts Vasiļjevs iet vēl soli tālāk, uzskatot, ka pasaules čempionātā ir jābūt labākajiem no U-18 izlases. Konkrēti? “Mums ir talantīgi puiši Ziemeļamerikā. Kā Ēriks Mateiko, Pēteris Bulāns un Kristofers Krūmiņš. Ja viņi tiktu paņemti lielajā izlasē, viņi tiktu pamanīti un noteikti nonāktu NHL draftā. Tāpat arī Dāvids Livšics. Vai U-20 izlases hokejisti Martins Laviņš un Rainers Rullers. Tie ir spēlētāji, kuri kādreiz būs Latvijas izlasē…” Vasiļjevs šo optimisma vilni uztaisīja kādu mēnesi pirms Rīgas arēnā ripa tika nomesta pirmajā iemetienā.

Hokeja eksperts un bijušais Rīgas “Dinamo” ģenerālmenedžera vietnieks Guntars Paste jau PČ laikā izsaka savu vērtējumu: “Man pazīstamais ar matiem stāvus strādā ar jauniešiem. Kur ir viņu līmenis? Viņi klibajā Latvijas čempionātā spēlē un viņus pat neredz. Noplēstu uzvārdu un paprasītu – kas tas par kropli? Ne viņi slidot māk, ne viņi ir fiziski. Čukste savulaik atnāca Latvijas čempionātā un katru spēli kā aizsargs vāca punktus un golus sita iekšā. To es saprotu, ka cilvēks atbrauc no cita līmeņa.” Un turpina: “Cik Bukarts ir iemetis golus? Nulle jau četrus gadus. Kāda starpība, ieliksim tur Ločmeli, kurš varbūt iemetīs.. Es mūžam nebūtu Džeriņu ņēmis uz šo čempionātu. Viņš jau gadus trīs ir beidzies kā hokejists. Ja jau Harijs redz viņā tur baigo centrālo… Ločmelis ir jaunāks, viņam jāspēlē un jādod vieta. Cilvēks no Dānijas čempionāta atbraucis (tas par Džeriņu, J.M.) Nu ko Haris viņā var saskatīt? Ieliekam Lauri Dārziņu tur spēlēt un viņš, es teiktu, būtu 18 galvas labāks par Džeriņu. Viņš vismaz varētu iemest tukšos vārtos, nevis trāpīt pa stabu.” Skarbi vārdi par dažiem vecajiem spēlētājiem un milzu atbalsts Ločmelim.

Pirms spēles ar Kazahstānu jautāju Edgaram Masaļskim, vai jāņem jaunie: “Nē, tikai tad, kad viņš ir izaudzis līdz izlasei. Mākslīgi aiz matiem nevienu Latvijas nacionālajā izlasē nevajag vilkt.” Saproti nu! Viedokļu un domu tik daudz, ka jāiet pie Vītoliņa un izlases ĢM Rūdolfa Kalvīša ar pretenziju sarakstu. Jo sava taisnība ir katram no runātājiem. Arī mums ar Ulvi Broži. Ulvis centās uz izlasi dabūt ne jau jauno, bet 26 gadus veco Eduardu Tralmaku. Es iestājos par Gunāru Skvorcovu (1989) no Dānijas…

Varu piekrist Pastem, ka dažs potenciālais NHL drafts pat Latvijas čempionātā nav līderis laukumā. Saprotama kluba saimnieku vēlme redzēt, piemēram, Rulleru NHL draftā. Kur nokļūt palīdzētu spēlēšana PČ. Nu uzaicināja Raineru uz izlases nometni, ļāva uzspēlēt pat abus mačus ar Poliju, taču arī tur jaunais talants nebija pamanāms. Uz spēlēm Anglijā paņemts netika, 25. aprīlī atskaitīts. Nekā personīga pret 2004. gada uzbrucēju, bet Daugaviņš savu pirmo PČ sāka 17 gadu vecumā! Lai man piedod Ločmelis, kuru Vītoliņš slavēja pirms PČ, bet te spēlē tikai epizodiski, bet viņš vēl nespēlē vīriešu hokeju. Kā Daugaviņš pirms 17 gadiem. Labi, Laurim Dārziņam 2006. gada turnīrā jau bija 21, bet arī viņš bija pamanāms to laiku izlasē. Kā Oskars Bārtulis 18 gadu vecumā 2005. gada PČ Insbrukā, kā 21 gadu vecais Arturs Kulda 2010. gada PČ Manheimā.

Droši vien, ka arī šogad izlasē varēja spēlēt Miks Tumānovs (2001), bet kura vietā? Dažs piesauc Robertu Mamčicu: redz, viņam pēc piecām spēlēm bija sliktākais lietderības koeficients starp aizsargiem – mīnus 4. Ja raugāmies šādi, tad malā jāatstāj bija arī Rūdolfs Balcers (-6), Rodrigo Ābols (-5) un Kaspars Daugaviņš (-3), kuri pa diviem minūsiem norakstīja spēlē pret Kazahstānu. Jā, Jānis Jaks arī nespēlē tik spilgti kā citkārt. Un pat Čehijas čempionāta labākais aizsargs Uvis Balinskis nav ne tuvu tik spožs kā cerējām. (Kam pārmetums? Izlases treneru štābam ar Vītoliņu priekšgalā?)

Vītoliņš šogad diezgan izmisīgi testēja Šveices čempionātā spēlējošos Oskaru Lapinski, Rihardu Melnalksni, Haraldu Egli, pirmā vārtsarga lomā redzot Ivaru Punnenovu. Nu nebija visi trīs uzbrucēji laukumā paši labākie! Kaut pārauguši junior vecumu. Vai cita nianse. Par Šveices čempioniem Ženēvā kļuva Deniss Smirnovs un Sandis Smons, zelta godalgas viņiem arī U-20 un U-17 čempionātos. Astoņus (!) gadus audzinot abus klubā, “Servette” no abiem atsakās. Kad spēlētājam 24 gadi un jādod rezultāts. Ženēva pirms šīs sezonas atteicās arī no brāļiem Nila un Naura Sējējiem (2001). No ļoti labiem un perspektīviem hokejistiem nekur neatsakās.

Žēl, ka nav iespējams pārbaudīt, kā rīkotos Herberts Vasiļjevs, Rodrigo Laviņš un Guntars Paste, ja viņi būtu Vītoliņa vietā. Vai izlase plīstu no 18-20 gadus vecajiem Vītoliņa neatzītajiem talantiem? Bet! Atšķirībā no ekspertiem un žurnālistiem Vītoliņš riskē ar rezultātu. Arī es principā esmu Masaļska pozīcijā – vieta nacionālajā izlasē ir jānopelna. Runāt un gudri spriest mēs visi esam vareni.

Nobeigumā vēl kāds citāts. Roberts Bukarts: “Ar Džeru viss skaidrs. Teiksim godīgi, Džera ir Latvijas hokeja lielmeistars iemetienos. Viens no iemesliem, kāpēc viņš ir te – lai mēs uzvarētu visus pēdējos iemetienus un nosargātu uzvaru. Cepuri nost!”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

 +16 [+] [-]

, 2023-05-22 10:15, pirms 11 mēnešiem
Jēzus kas par valodu Pastem. Pilnigs krievu urla un deģenerāts.

 +15 [+] [-]

, 2023-05-22 10:20, pirms 11 mēnešiem
Paste paskaties spogulī, tur tiešām ieraudzīsi to, kā nosauci jaunos hokejistus OHL.

 +19 [+] [-]

, 2023-05-22 10:40, pirms 11 mēnešiem
D...st nav baļķus staipīt. Ja pa lielam, ko tas Paste ir hokejā sasniedzis, neko sūdīgs amatieris, tas ka vīņš līda visādos sportistu tusiņos , dzēra ar viņiem, tur arī tā pazīšanās. Čomi ar Ozo, agrāk. Kad oZO vēl Spēlēja NHL, vīņs uztaisija savu komandu "Vilki", Pasti nozīmēja par treneri, kur komanda? Paste nodzēra, komandu un visu kas ar viņu saistīts. Baigais eksperts, triekt ar sūdainu koku/

 +22 [+] [-]

, 2023-05-22 10:43, pirms 11 mēnešiem
ko ņem par pilnu to Pastēti...
prasts influenceris, Tik-Tok-eris...
vienā maisā bāžams ar Kiviču, Gobzemu, Valteru, Magoni Burku...

 +14 [+] [-]

, 2023-05-22 10:46, pirms 11 mēnešiem
opiums2 rakstīja: D...st nav baļķus staipīt. Ja pa lielam, ko tas Paste ir hokejā sasniedzis, neko sūdīgs amatieris, tas ka vīņš līda visādos sportistu tusiņos , dzēra ar viņiem, tur arī tā pazīšanās. Čomi ar Ozo, agrāk. Kad oZO vēl Spēlēja NHL, vīņs uztaisija savu komandu "Vilki", Pasti nozīmēja par treneri, kur komanda? Paste nodzēra, komandu un visu kas ar viņu saistīts. Baigais eksperts, triekt ar sūdainu koku/
Paste ar Puči... katrs savā Ozoliņa kabatā rokas sabāzuši bija...

  +8 [+] [-]

, 2023-05-22 10:47, pirms 11 mēnešiem
Par Džeriņu vispār jautājumu nav. Viņš visos izšķirošajos brīžos ir laukumā un nepieviļ. Ločmelis vienozīmīgi ir labākais no jaunajiem. Tāpēc arī tika paņemts. Iespējams, viņš ir labāks nekā daudzi citi vārtu gūšanā. Tomēr līdz vārtu gūšanas iespējai vēl jānonāk neielaižot ripu savos vārtos. Tur nu veterāni joprojām ir soli vai vairākus priekšā. Latvieši nobriest vēlu. Tā kā Ločmelim un daudziem citiem viss vēl priekšā.

 +10 [+] [-]

, 2023-05-22 10:51, pirms 11 mēnešiem
Valters jau viņu aicina tikai, jo skatijumu daudz youtube ir dēļ Pastes. Principi Ģenerālim ir sveša lieta. Tviter par krieviem Latvijā bļauj visskaļāk, bet ar krievu fanu Pasti nav problēmu runāt par khl, borisichiem, vodku un citām krievu lietām.

  +5 [+] [-]

, 2023-05-22 10:59, pirms 11 mēnešiem
Rubentus rakstīja: Valters jau viņu aicina tikai, jo skatijumu daudz youtube ir dēļ Pastes. Principi Ģenerālim ir sveša lieta. Tviter par krieviem Latvijā bļauj visskaļāk, bet ar krievu fanu Pasti nav problēmu runāt par khl, borisichiem, vodku un citām krievu lietām.
Mhm, divkosīgs tips.

Labs ir, es uz Tamperi!

  +4 [+] [-]

, 2023-05-22 11:25, pirms 11 mēnešiem
matulim izdevīga pozīcija- slēpties aiz paša atlasītiem konfrontējošiem citātiem, kas patiesībā tādējādi pauž autora viedokli, bet - es jau neko, to viņi😀

  +2 [+] [-]

, 2023-05-22 11:26, pirms 11 mēnešiem
Matulis prāto... gribu redzēt, ko viņš rakstīs pēc gada- diviem, kad spēlēt beigs Daugaviņš, Džeriņš, Ķēniņš, Bukarts, Cibuļskis, Freibergs... tad būs stāsts - kāpēc laicīgi netika iespelēti jaunie??? Kā lai prasa rezultātu no izlases, kurā ir 8 debitanti ?! Kas liedz rīkoties tāpat, kā, teiksim, norvēgi, dāņi, vācieši, slovāki... katru gadu dod iespēju 1-3 jaunajiem apostīt gaisu. Nu, nav ne Tumānovs, ne Ločmelis ne, vēl jo vairāk, Egle tik bezcerīgi, lai viņiem nebūtu vieta šajā izlases modelī! Nevar no jaunajiem prasīt, lai viņi uzreiz iekļautos 1 vai otrajā maiņā! Tādēļ jau mums ir tikai pāris tādu kadru bijuši- tas pats Daugaviņš un Kulda. Un, kurš tad audzina to jauno maiņu, marsieši??? Oļegs Sorokins ar savu HK Riga, kas noslauc visus pārējos LV klubus no labākajiem spēlētājiem, nesasniedzot nekādu turpmāko progresu, un stāstot, ka zviedri bija pārbijušies no mūsu U-18 , kad tos piesmēja 1:6? Varbūt, jāsāk ar jaunatnes hokeja analīzi un pilnīgu restartu?

  +3 [+] [-]

, 2023-05-22 11:33, pirms 11 mēnešiem
purva_velns rakstīja: matulim izdevīga pozīcija- slēpties aiz paša atlasītiem konfrontējošiem citātiem, kas patiesībā tādējādi pauž autora viedokli, bet - es jau neko, to viņi😀
TĀDS JAU TAS ŽURNĀLISTU DARBS...
vieni apkopo citu teikto, faktus...
citi izdomā paši visu kaut ko...

  +5 [+] [-]

, 2023-05-22 11:36, pirms 11 mēnešiem
Izlase ir jaspele labakajiem, neatkarigi no vecuma, lai gan domaju, ka katru gadu vienam jaunajam butu jabut, labakajam. Tā būtu normala trenera ētika. Bet kopuma vieta ir jaizcina un tikai tapec, ka esi jaunais, nebutu jadod vieta izlase. Pieradi sevi ar darbiem, tad ari vilksi valsts izlases kreklu muguraa.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-22 11:57, pirms 11 mēnešiem
Nu man domāt, ka šogad Vītols neriskē un grib izspiest kaut jēl kādu rezultātu ar vecajiem, jo čempis Rīgā. Citu gadu dos iespēju jaunuļiem.

     [+] [-]

, 2023-05-22 12:46, pirms 11 mēnešiem
Par Ri.Bukartu, kas salauza spēli pret Kazahstānu un iemeta golu? Neviens neatceras. Čalim 3 vārtu guvumi, un padzīt. Hello, jāproto kā izsakās.

Vairāk, pieminētu Indraši, Kēniņu, Freibergu no kuriem vairāk prasītos, ar lielu pieredzi džeki, kas punktus un rezultātu veidotu.

  +5 [+] [-]

, 2023-05-22 13:26, pirms 11 mēnešiem
Pastem ir interesanti domu graudi, bet jāatceras, ka viņam kā nosacītam aģentam ir savas intereses.

Jaunajiem ir iespēja sevi pierādīt pārbaudes spēlēs un jābūt galvas tiesu pārākam par kādu pieredzējušo, lai tiktu uz turnīru. Tik īsā turnīrā katra kļūda uz pieredzes trūkuma vai rociņa nodrebēs var maksāt pārāk dārgi. Labs piemērs ir Daugava, kurš jau kā tīneidžeris vispār nevienu nerespektēja un mauca visur līdz galam, pat Irbe skrēja pakaļ, jo paspēja nokaitināt.

Un Džera ir tiešām super noderīgs izšķirošos brīžos, kā teica Bukrts - iemetienu meistars, kā Vītoliņš teica, var nosēdēt auksts visu spēli, bet izšķirošajā brīdī atdos visu, kā arī ir tas nepieciešamais raksturs, ka var pretiniekam palīst zem ādas. Pilns komplekts lomas spēlētājam, izšķirošos brīžos!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-22 13:33, pirms 11 mēnešiem
Atceros savulaik u-18 un u-20 izlasēs bija ļoti spēcīga maiņa Ņikitins-Ozols -Zirnis viņus pa vienam reizēm uz izlasi paņēma.Bet es domāju vajadzēja ņemt visu maiņu ,bet tolaik izlasē vēl garu vilka dinamo laika veterāni,kuri jaunos kolektīvā negribēja redzēt par H.Vasiljevu ne uzreiz pieņēma vecais sastāvs.Arī tagad no virsrakstā nosauktajiem uz nākamo PČ vērts ņemt tikai Ri.Bukartu.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-22 14:25, pirms 11 mēnešiem
Piekrītu Calvin viedoklim. Tādu Martinu Laviņu noteikti pamanītu ar joņošanu un līšanu zem ādas. Tikai vairums tas beigtos ar mazākumu Latvijai.

     [+] [-]

, 2023-05-22 15:30, pirms 11 mēnešiem
coffijs rakstīja: Atceros savulaik u-18 un u-20 izlasēs bija ļoti spēcīga maiņa Ņikitins-Ozols -Zirnis viņus pa vienam reizēm uz izlasi paņēma.Bet es domāju vajadzēja ņemt visu maiņu ,bet tolaik izlasē vēl garu vilka dinamo laika veterāni,kuri jaunos kolektīvā negribēja redzēt par H.Vasiljevu ne uzreiz pieņēma vecais sastāvs.Arī tagad no virsrakstā nosauktajiem uz nākamo PČ vērts ņemt tikai Ri.Bukartu.
Zirnis jau visu laiku bija ārpus radariem, tik 1x Znaroks jau tremeris pieminēa, ka sot viens blondais ar ko šis otrās izlases sastāvā spēlēja turnīrā Liepājā. Vairāk ņēma Ozolu, bet vecie šo esot ignorējuši

  +2 [+] [-]

, 2023-05-22 16:49, pirms 11 mēnešiem
izlasē jāspēlē labākajiem, nosauciet man tos spēlētājus kuri izies laukumā un uzvarēs Cibuļski, Freibergu Džeriņu, Ķēniņu, Daugaviņu....kuri tie ir ???????????

     [+] [-]

, 2023-05-22 17:34, pirms 11 mēnešiem
Padzīšanu derētu sākt ar tādu d!rsēju, kā Matulis.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-22 20:15, pirms 11 mēnešiem
Piekrītu. Federācijai būtu jāpieņem politika, ka ja ir viens spēlētājs, teiksim, 30+ un otrs ir U23, tad tam 30+ vajag būt galvastiesu pārākam, lai viņu paņemtu. Citādāk, lai liek uz nākotni, jo rezultāti diži nemainās 10-13 +/-. Kaut ko līdzīgu tikko darīja U20 izlase, kad sanāca divi turnīri 6 mēnešos.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-22 21:07, pirms 11 mēnešiem
Jauno izlasē var ņemt, ja viņš uzbrukumā būs pirmās, otrās maiņas līmenī. Citādi īsti jēgas nav.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-22 23:07, pirms 11 mēnešiem
matuļus padzīt, lai runā jaunāka žurnālistika

  -2 [+] [-]

, 2023-05-23 00:04, pirms 11 mēnešiem
Ha-ha rakstīja: izlasē jāspēlē labākajiem, nosauciet man tos spēlētājus kuri izies laukumā un uzvarēs Cibuļski, Freibergu Džeriņu, Ķēniņu, Daugaviņu....kuri tie ir ???????????
Gunārs Skvorcovs, piemēram?

  -1 [+] [-]

, 2023-05-23 13:02, pirms 11 mēnešiem
Tā pēc teorijas varētu piekrist, ka jaunajam sevi ir jāpierāda un vismaz jāizrāda kāda interese, degsme un vēlme būt kāda vecā vietā...
Bet no otras puses, ja vecais 3 gados iemet vienu ripu vai nevienu un skaitās vairākuma maiņas spēlētājs, tad jēgas no tā ir maz. JO jaunākam spēlētājam ar tādu pašu bilansi vēl ir iespēja augt, iegūt pieredzi un uz to var likt kaut kādas cerības arī turpmāk, ko nevar teikt par nākotnes skatījumu saistībā ar veco...

Tai pat laikā - apgalvojums, ka vieta ir jāizcīna ir absolūti neadekvāts, ja skatāmies uz citām izlasēm, to pašu Kanādu, ASV (kur ir milzonīgs resursu daudzums), ja viņi gatavojas olimpiādei, tad viņi 4 čempionātos ir iespēlējuši 4 izlases ar pietiekami jauniem sastāviem, kad pienāk īstais gads, ir jāizvēlas nevis no 30 bet 80 spēlētājiem.
Ja mums ir spēlētāji, kas spēlē apkārt pa pasauli, kā var būt, ka viņi 5 gados ne reizi nav bijuši čempionātā?

Varam spekulēt uz veco patiesību, ka ir jābūt līderim, pamanāmam, var saukt Daugaviņus, Kuldas un Dārziņus... tur ir taisnība, bet ja nav tādi spīdekļi, tad federācijas interesēs skatā uz nākotni, ir atrast nākamos pēc iespējas tuvākos, nevis slaukt nodzītus zirgus bez rezultāta...

Bet manās acīs vispareizākais būtu, ja mums ir hokejists, kurš klubā regulāri var iemest, tad viņš ir trīs galvas tiesas pārāks par jebkuru Bukartu, Indraši vai šī brīža Daugaviņu... Un vienalga cik viņam gadu vai kādā līgā viņš met vārtus, iemest vārtus ir jāmāk arī sētā uz dīķa spēlējot

  -1 [+] [-]

, 2023-05-23 13:08, pirms 11 mēnešiem
P.S. Visstulbākā tendence ir baidīšanās no izkrišanas, tādēļ turamies pie vecajiem, jo šie jau gan vienā spēlē parādīs kaut ko un nebūs jābrauc uz B grupas čampi.
Tad nu, kur vēl nepareizāk, melot sev par savu līmeni un vietu, pirmkārt, pie pašreizējā modeļa mums būtu diezgan jāpacenšas lai izkristu. Otrkārt, ja arī izkristu, tad beidzot mēs būtu objektīvi par savu līmeni un būtu iemesls daudziem atvērt acis un mainīt kaut ko LV hokejā.
Mēs rangā esam pie labākās situācijas esam 10 vieta. Nez kapēc LHF un vairums fanu, kā minimums pieņēmuši ka esam Top 8 un uz augšu

     [+] [-]

, 2023-05-25 23:09, pirms 11 mēnešiem
Vot šitos vecos ļepītājus vajadzētu padzīt. Parunā vel tizleņi, hahaaa!

     [+] [-]

, 2023-05-26 12:46, pirms 11 mēnešiem
Tagad tik smieklīgi šitajos prātuļotājos klausīties Vītoliņa lēmumi izrādījušies pilnīgi pareizi!