Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis: "Šilovs katrā spēlē dod mūsu komandai iespēju uzvarēt"

Rolands Eliņš

Gudļevskis: "Šilovs katrā spēlē dod mūsu komandai iespēju uzvarēt"
Kristers Gudļevskis un Toms Andersons. Foto: Guntis Lazdāns

Pavisam nesen aizvadījis saspringtu finālsēriju Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, kur kļuva par čempionu, Kristers Gudļevskis šobrīd ir Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātā, taču laukumā vēl nav devies. Sarunā ar Sportacentrs.com viņš izteica prieku par to, ka ir kopā ar izlasi, uzteica Artūra Šilova spēli šajā turnīrā un norādīja, ka labprāt būtu vēlējies palikt Zviedrijas "Modo" komandā, taču tas neesot bijis iespējams.

"Laiciņu nebiju bijis izlasē. Tagad, kad atkal esmu šeit, ir patīkamas emocijas," sacīja Kristers Gudļevskis, kurš savu iespēju šajā pasaules čempionātā vēl gaida un pagaidām laukumā nav devies. Tagad gan izlasei gaidāmas divas spēles divās dienās, kad teorētiski varētu būt piemērotāks brīdis vārtsargu rotācijai, taču Gudļevskis norādīja, ka par to nekādi signāli no treneriem nav saņemti: "Tas nav mūsu darbs par to domāt, mums, vārtsargiem, jābūt gataviem jebkurā brīdī stāties vārtos."

Gudļevskis izteicās, ka nevajag rēķināt nākamo spēļu nozīmi un svarīgumu, bet tā vietā koncentrēties tikai uz vienu nākamo spēli: "Nevar domāt par to, kurš pretinieks tagad vājāks un kurš stiprāks. Uzvarēt tāpat nebūs viegli. Jānoskaņojas katrai spēlei kā pēdējai, jāiet pa solītim uz priekšu, un tad jau redzēs, kas sanāks."

Latvijas izlases vārtos gandrīz visu līdzšinējo turnīru aizvadījis Artūrs Šilovs. Gudļevskis, aicināts paraksturot sava komandas biedra sniegumu, atzīmēja, ka Šilovs rāda ļoti stabilu sniegumu: "Viņš katrā spēlē dod mūsu komandai iespēju uzvarēt. Viņš iedod pietiekami daudz momentu, kuros pavelk komandu un izglābj, un tad jau atkarīgs no komandas, vai izdodas uzbrukumā gūt kādus vārtus un izcīnīt uzvaru. Kopumā viņš ir liels malacis."

Latvijas izlasei grupu turnīrā atlikušas trīs spēles (pret Slovēniju, Kazahstānu un Šveici), un turpinās aktīva cīņa par ceturtdaļfinālu, attiecīgi nevienu no šim trim spēlēm nevar uzskatīt par mazāk svarīgu. Uz jautājumu, vai, viņaprāt, Šilovs ir gatavs aizvadīt visas grupu turnīra spēles, Gudļevskis atbildēja pozitīvi: "Domāju, ka jā, viņš ir jauns puisis, turklāt aizvada savu pirmo čempionātu, kurā ir izteikts pirmais numurs. Bet nu nevajadzētu arī skriet notikumiem pa priekšu, domāju, ka Artūrs arī to nedara, un šobrīd jānoskaņojas tikai nākamajai spēlei."

Gudļevskim šī nedēļa bija aktīva arī citā ziņā, proti, tika izziņots viņa līgums ar Vācijas klubu "Fischtown Pinguins". Gudļevskis šosezon pārstāvēja Zviedrijas komandu "MoDo", kuru aizveda līdz triumfam Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā un palīdzēja tai iegūt ceļazīmi uz SHL.

"Nē, mainīt komandu nebija mana izvēle," atzina Gudļevskis. "Tur diezgan pagarš stāsts. Bet variantu palikt Zviedrijas komandā nebija, un tāda nu bija situācija. Protams, būtu vēlējies to darīt, tas ir augsts līmenis. Bet Vācijā biju spēlējis jau iepriekš, bija palikuši labi kontakti, un ir arī stabilitāte," Latvijas vārtsargs teica par noslēgto divu sezonu līgumu.

"Modo" komanda nesen noslēdza līgumu ar ar zviedru Olli Ēriksonu Eku, kurš atgriezies dzimtenē pēc četrām sezonām Ziemeļamerikā, šajā laikā nospēlējot 61 AHL maču un vienu NHL spēli, un tāpat tika ziņots par "Modo" centieniem vārtsargu līnijā piesaistīt somu Jusi Olkinuoru, divkārtējo pasaules čempionu un olimpisko čempionu, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja zviedru "Brynas". Olkinuora gan vēl savu oficiālo apstiprinājumu neesot devis.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-19 13:39, pirms gada
Nu ko Gudi, lai izdodas laba sezona arī Vācijā . Tur gan mazliet atklātāks hokejs, taču viss ir iespējams !