Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Dzierkals: "Šoreiz tiesneši svilpa visu, kas vien bija. Bet jābūt tam gataviem"

Rolands Eliņš

Dzierkals: "Šoreiz tiesneši svilpa visu, kas vien bija. Bet jābūt tam gataviem"
Mārtiņš Dzierkals (centrā). Foto: AP/Scanpix

Pēc uzvaras pār Norvēģijas izlasei pasaules čempionāta spēlē Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals mikszonā pauda prieku par iegūtajiem trim punktiem, kā arī atzīmēja, ka jābūt gataviem, ka dažādiem tiesnešiem ir atšķirīgs redzējums uz spēli.

"Pēc tam, kad panācām 2:0, kaut kur neizdevās tālāk, norvēģi iemeta vienus pretim un ieguva dzīvību atkal," sacīja Mārtiņš Dzierkals. "Nesanāk arī mums tie vairākumi. Taču - rezultāts 2:1 un trīs punkti tabulā. Labāk šāds iznākums nekā kāds cits."

"Grūti pateikt, kāpēc šoreiz ar vairākumu tā neiet. Ir bijuši turnīri, kuros mums tas ir ļoti labs, ir turnīri, kuros nesanāk," sacīja Dzierkals, piekrītot, ka, lai arī spēlē pret Norvēģiju vieni vārti vairākumā tika gūti, tas tomēr bija ātrajā uzbrukumā, nevis pozicionālā vairākuma izspēlē.

Dzierkals izteicās, ka arī jau iepriekšējā mačā Latvijas izlase centusies izdarīt daudz metienu pa vārtiem, kas arī šodien noveda pie ļoti lielas statistikas otrajā periodā (metienu skaits 17:1 par labu Latvijai): "Viņiem laikam bija tikai viens metiens pa mūsu vārtiem, un tas pats atnesa golu."

Dzierkals arī šo maču aizvadīja ar nūju, kurai nav notīta lāpstiņa: "Ripa no lāpstiņas var noslīdēt arī tad, kad ir notīta. Man personīgi nav atšķirības laukumā, bet tas jau individuāli. Citi tā nevar, bet man ir ērti."

Latvijas uzbrucējs norādīja, ka izlasei izdevies parādīt labu enerģiju laukumā pēc sarežģītās spēles pret Čehiju: "Sākums bija tīri labs, ieguvām 2:0 vadību un varējām to palielināt, taču ielaidām paši. Tā nevajadzēja, taču jau teicu - 2:1 un trīs punkti ir pats svarīgākais."

Šajā mačā kopumā tika piespriesti 15 noraidījumi - septiņi Latvijas izlasei un astoņi Norvēģijai. Pašu spēli gan nevarēja nosaukt par īpaši rupju, un arī Dzierkals atzina, ka tiesneši šoreiz bijuši visnotaļ naski uz pārkāpumu fiksēšanu.

"Kristapam Zīlem beigās jau pārkāpuma nemaz nebija," pasmaidīja Dzierkals. "Jā, nu principā šoreiz tiesneši svilpa visu, kas vien bija. Ar to jārēķinās, jābūt tam gataviem, katrs tiesnesis arī ir citāds un ar savu pieeju. Kā viņš redz spēli, tā arī tiesā. Jā, šoreiz bija vairāk noraidījumu, bet nu galvenais, lai ir konsekvence un vienādi uz abām pusēm."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  -2 [+] [-]

, 2023-05-18 09:47, pirms gada
...tiesneši ir visu Latvijas sporta veidu lāsts !!!!..tikai mūsejos apbižo..Dzierkal nečīksti un spēlē,dari kas tev jādara...komentētājs Zirnis arī labais..mūsejos noraida neparko,pretiniekus vinš gribētu lai noraida par niecīgāko sadursmi...esiet lojāli pret abām komandām..tas ir jūsu darbs,gribi fanot ,sēdi tribīnēs...

  +2 [+] [-]

, 2023-05-18 11:38, pirms gada
cesinieks777 rakstīja: ...tiesneši ir visu Latvijas sporta veidu lāsts !!!!..tikai mūsejos apbižo..Dzierkal nečīksti un spēlē,dari kas tev jādara...
Mācies lasīt, Dzierkals principā pateica pretējo

     [+] [-]

, 2023-05-18 14:01, pirms gada
tās 2 minūtes, ko vācietis iedeva spēles beigās Dzierkalam, vispār ir skandāls, ir ļoti jāgrib tur saskatīt jebkāda veida pārkāpumu... Jāsūta mājās tāpat kā Jeržābeks pirms diviem gadiem, kad mūsejiem pret norvēģiem sadeva mistiskus noraidījums (kaut vai tās divas minūtes, ko iedeva Rēdliham, kurš bija 2 metru attālumā no tuvākā norvēģa)

šķiet, ka Ernštreitu raudāšanā ir nomainījis Gekišs... 2. periodā, kad Norvēģija tika tikai pie 1 metiena pa vārtiem, un mēs pie 17, intervijā starp 2. un 3. periodu, tas tik runāja cik traki norvēģi mūs spiežot... Raimond, mazliet vairāk pašapziņas un lepnuma