Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Buncis: ''Biļetes uz PČ hokejā atklāšanas spēlēm ir gandrīz izpārdotas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Buncis: ''Biļetes uz PČ hokejā atklāšanas spēlēm ir gandrīz izpārdotas''
Edgars Buncis ar PČ 2023 talismanu. Foto: LHF

LETA. Biļetes uz pirmajām pasaules čempionāta hokejā atklāšanas spēlēm ir gandrīz izpārdotas, aģentūrai LETA atklāja 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis.

Vienlaikus viņš atzina, ka kopumā biļešu pārdošanas sekmes vērtējamas kā mēreni labas. Buncis ir pārliecināts, ka, tuvojoties čempionāta norises laikam, cilvēku interese par biļešu iegādi pieaugs.

Pašlaik pieprasītākie mači ir ar Čehijas, Slovākijas, Šveices un Latvijas komandu dalību.

Taujāts par čempionāta organizatoriskajiem aspektiem, Buncis norādīja, ka drīzumā sāksies "Arēnas Rīga" un tās teritorijas, kā arī Olimpiskā sporta centra pielāgošanas darbi hokeja čempionāta vajadzībām.

"Negribētu teikt, ka saskaramies ar grūtībām, bet izaicinājumi mūsu darbā netrūkst," sacīja organizatoriskās komitejas vadītājs.

Viņš pauda, ka, lai arī neparedzētu risku bīstamība vienmēr pastāv, tomēr organizatoriem līdz šim ir veicies ar profesionālu komandu un partneriem, kas apzinās savu atbildību un laika limitus. Buncis uzsvēra, ka patlaban viss notiek saskaņā ar plānoto grafiku.

Vaicāts par valsts atbalstu čempionāta rīkošanai, Buncis pauda, ka šobrīd nauda vēl nav saņemta, tomēr ir cerība, ka tas drīz varētu notikt.

Viņš atzīmēja, ka hokeja čempionāts būs lielākais šī gada sporta pasākums ar lielu skaitu līdzjutēju arī no ārzemēm, kas valstij un Rīgai dos papildus ekonomisko aktivitāti un ieņēmumus budžetos, kur pasākuma rīkošanai jau iztērēti vairāk nekā miljons eiro.

"Turklāt, līdz pasākumam ir vairāk nekā trīs nedēļas, kā arī pats turnīrs šeit, Latvijā, notiks teju divas nedēļas. Valsts atbalsts būtu liels atslogs, lai segtu visus nepieciešamos čempionāta izdevumus," sacīja Buncis, piebilstot, ka vienīgie ieņēmumi visa turnīra izmaksu segšanai, ja neskaita sponsoru un valsts atbalstu, būs no biļešu tirdzniecības.

Kā norādīja komitejas vadītājs, līdz šim čempionāta organizatori jau realizējuši visas plānotās, kopskaitā septiņas, sponsoru pakas.

Atbildot uz jautājumu par budžeta pietiekamību pasākuma norisei, Buncis norādīja, ka finanses rūpīgi izanalizētas jau pirms turnīra organizēšanas un vismaz šobrīd čempionāta rīkotāji iekļaujas noteiktajās robežās.

"Vēl ļoti ceram uz valsts piešķirto finansējumu un simbolisko "jā" pasaules čempionātam Rīgā, Latvijā, jo vēl neesam sasnieguši projekta "break-even"," piebilda Buncis.

LETA jau vēstīja, ka Rīgā paredzētā turnīra budžets plānots nepilnu astoņu miljonu eiro apmērā. No tā 570 000 eiro paredzēts Rīgas pašvaldības finansējums un 550 000 eiro - Latvijas orgkomitejas oficiālo atbalstītāju plānotais finansējums.

Savukārt valsts finansējums 500 000 eiro paredzēts licences maksājumam un 250 000 eiro IIHF kongresa rīkošanai.

Pārējie ieņēmumi 6 121 580 eiro apmērā plānoti no biļešu pārdošanas.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ pērn Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā, un vēlāk tika apstiprināts, ka čempionātu rīkos Rīga un Somijas pilsēta Tampere. Meistarsacīkstes norisināsies no 2023.gada 12.maija līdz 28.maijam.

Izmantotie resursi:
LETA

  +7 [+] [-]

, 2023-04-18 09:32, pirms gada
"Biļešu pārdošanas sekmes vērtējamas kā mēreni labas."

Faktiski tas laikam nozīmē - ļoti sūdīgas...

Merzļikins, Girgensons noteikti būtu piesaistījuši kādu papildus skatītāju, bet čaļiem čempionāta laikā iekrīt mēnešreizes.

  +6 [+] [-]

, 2023-04-18 09:39, pirms gada
Baigi diedelē valsts finansējumu. Kāda ir situācija (neesmu sekojis)?

Bet vispār jau absurds - tie daži miljoni ir tik, cik kovidafēras laikā 1-2 nedēļās tika izmesti miskastē, maksājot par testiem...

  +5 [+] [-]

, 2023-04-18 09:54, pirms gada
pagajušo ned. pirku biļeti, tik daudz brīvu vietu vēl nebiju redzējis, Ja cena būtu samērīga sen jau būtu iztirgota arēna, lai nu parēķina gudrie kādi būš ienakumi ja biletes maksā tādu summu, un cik būtu ienākumi ja būta arēna iztirgota par zemakām cenam! Manuprāt galvenajam būtu jābūt ka mājinieku spēles ir izpārdotas un fani ir kā 6 spēlētājs nevis pie pustukšām tribīnēm

 +15 [+] [-]

, 2023-04-18 10:16, pirms gada
Bet džeki, es vienīgais esmu ievērojis, Buncis nevienā intervijā ne vārda nav minējis par mūsu hokeja uzticamajiem līdzjutējiem. Ka šie varētu būt mūsu hokeja fanu svētki, kā pateicība par ikgada braukšanu atbalstīt izlasi. Kaut kādas aktivitātes arēnā paredzētas tiem kas pirks tās biļetes ar spļāviena sejā cenu? Visās intervijās tikai gaidam naudu no valsts, no pašvaldības, gaidam kad pirks biļetes. Nauda, nauda, nauda..

  +3 [+] [-]

, 2023-04-18 10:35, pirms gada
Es aiziešu uz Latvijas vienu spēli, ķeksītim. Un aiziešu uz kādu citu vēl bez Latvijas piedalīšanās. Bet jā, cenas ir par traku!

  +2 [+] [-]

, 2023-04-18 10:56, pirms gada
mēreni labas .. tas ar visu 90% atlaidi visos iespējamajos hokeja čatiņos

 +10 [+] [-]

, 2023-04-18 11:06, pirms gada
šis mērkaķis ir jāizsper no LV hokeja

  +3 [+] [-]

, 2023-04-18 11:51, pirms gada
huy rakstīja: šis mērkaķis ir jāizsper no LV hokeja
kur tu izrāvi tik precīzus vārdus , applausi

  +6 [+] [-]

, 2023-04-18 12:23, pirms gada
Lai sadāvina biļetes deputāteļiem, varēs sēdēt kā stabi, un paukšķināt savas ķepiņas.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-18 13:22, pirms gada
badža rakstīja: pagajušo ned. pirku biļeti, tik daudz brīvu vietu vēl nebiju redzējis, Ja cena būtu samērīga sen jau būtu iztirgota arēna, lai nu parēķina gudrie kādi būš ienakumi ja biletes maksā tādu summu, un cik būtu ienākumi ja būta arēna iztirgota par zemakām cenam! Manuprāt galvenajam būtu jābūt ka mājinieku spēles ir izpārdotas un fani ir kā 6 spēlētājs nevis pie pustukšām tribīnēm
Kas tad tur rēķināt prot? kalvītis, kas savulaik Latviju krīzē iedzina? Vai koziols, kurš nojauca Sporta pili un nevar tur uzbūvēt projektu, jo naudas nav?

  +2 [+] [-]

, 2023-04-18 13:36, pirms gada
Uz Latvijas spēlēm varbūt, bet kā ir ar citām valstīm ? maksimums 1k būs nopārdodas ? No kuriem 800 būs mūsējie vietējie un 200 tie ārzemnieki ?

  +6 [+] [-]

, 2023-04-18 14:29, pirms gada
Tā atmetot Latvijas izlases spēles, kur ar biļešu cenām viss ir tā sa....ts, ka tālāk vairs nav ko ņemties.
Pieņemsim 13 maija spēle Norvēģija- Kazahstāna. Sestdiena 16:20.
Šobrīd ieejot biļešu pārdošanas vietnē uzrādās cena no 29 eiro.
Tās ir vietas aiz vārtiem pašā augšā, kur aiz muguras laikam tirgo žļurgu pa 7 eiro plastmasenē. Paldies, ja jāizvēlas tādu vietu tad labāk nemaz neeju. Nākošā biļešu kategorija 69 eiro sānu augšējās tribīnes. Pārējās vietas 89 eiro.
Cik maksimums būs skatītāju uz šo spēli? 2k?
Domāju būtu cilvēki, kuri gribētu aiziet kaut vai uz šādu spēli, bet ne jau 89 eiro par vienu biļeti! Rīgas čempionāta biļešu politika ir izsmiekls un tumsonība no organizatoru puses! Biļetes pa 20-30 eiro, arēnā ap 5-6k, laba atmosfēra komandām. Alus žļurgas un picu garozas ar aizietu dubultā!

  +3 [+] [-]

, 2023-04-18 16:08, pirms gada
musashy rakstīja: Cik maksimums būs skatītāju uz šo spēli? 2k?
50 kazahu, 200 norvēģu, vēl kāds kam pakā tā spēle + ja bērnus savedīs.

     [+] [-]

, 2023-04-18 17:37, pirms gada
Tavaresu ar par sotaku varētu pavērot 😎

  +1 [+] [-]

, 2023-04-18 17:41, pirms gada
Savulaik PČ Rīgā izdevās ar Kopitaru nobildēties... Tad vēl puišelis bija...

  +2 [+] [-]

, 2023-04-18 17:50, pirms gada
Intereses pēc tikko iegāju paskatīties cik ir biļetes vēl uz spēlēm brīvas, uz CAN tiešām ir diezgan izpirktas, vēl tik jautājums cik LV faniem un cik CAN...
Bet nākamā uz Slovakijas spēli jau knapi kāds biļeti ir pircis daži sektori izpirkti pārējās vietas tukšas!!!!

     [+] [-]

, 2023-04-19 22:02, pirms gada
Mūsu bunča čoma O. igauņu pasportū firmai komisija jāmaksā + PVN...., bet pa to laiku Somijā biļetes tirgo vietējā hokeja federācija un bez PVN!
Ko tur basketbola izlase saka, pirms iet laukumā? Muļķu zeme - Latvija?! Vai kaut kā tamlīdzīgi...