Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vairākuma speca Dārziņa receptes: "Izspēlēm jābūt ar augšupejošu līkni"

Jānis Celmiņš

Vairākuma speca Dārziņa receptes: "Izspēlēm jābūt ar augšupejošu līkni"
Lauris Dārziņš. Foto: Agris Bricis, LHF

Latvijas hokeja izlase pirmajās divās pasaules čempionāta spēlēs nav spējusi realizēt nevienu no piecām skaitliskā vairākuma iespējām. Portāls Sportacentrs.com pirms spēles ar Čehijas valstsvienību vērsās pie Latvijas izlases trenera Laura Dārziņa, kurš vairākuma speciālists bija gan kā spēlētājs, gan arī tagad kā treneris.

Latvija ir viena no divām komandām (vēl arī Ungārija), kurai nav izdevies gūt vārtus (arī vienādos sastāvos gūti tikai vieni) skaitliskajā vairākumā. Latvijas izlase divās spēlēs pret Kanādu un Slovākiju bijusi pietiekami disciplinēta (nopelnīti vien pieci divu minūšu noraidījumi), otrajā mačā pat nenopelnot nevienu noraidījumu. Taustāmu rezultātu tas nav devis, tāpēc vērsāmies pie Laura Dārziņa ar vienkāršu jautājumu: kā gūt vārtus vairākumā?

Tieši Laurim kopā ar Arti Ābolu izlasē uzticēta vairākuma diriģēšana. Vienlaikus gan nevajag novilkt striktas līnijas – visi treneri strādā viena mērķa vārdā, uzsver Dārziņš. “Vairākuma izspēlei vienmēr jābūt ar augšupejošu līkni. Ideālā variantā ripai ir jākustas, piespēlēm jābūt precīzām, vairākums nedrīkst būt statisks… Ļoti svarīga ir tā viena pēdējā vai divas piespēles pirms izšķirošā metiena izpildes. Tam akcentam ir jābūt uz izspēles beigu daļu, es esmu par to, ka viss sākas mierīgi, taču beigās ir jābūt tai pozitīvajai līknei. Ja šajā saspēlē mēs smuki saspēlēsimies, atdosim ripiņu, pieņemsim ripiņu, bet beigu fāze nebūs, tad nav jēgas no labā sākuma,” skaidro Latvijas izlases treneris, kuram šādā statusā šī ir debija pasaules čempionātā.

“Skaidrs, ka ir nepieciešama pārliecība arī metienā, bet te es neko jaunu laikam nepateikšu. Pārliecība ir nepieciešama spēlējot kā mazākumā, tā vairākumā un arī vienādos sastāvos. Mēs vairākumā esam trāpījuši pa vārtu stabiem, hokejs un sports kopumā ir milimetru spēle. Gribu domāt, ka esam uz pareizā ceļa un šovakar vārti kritīs arī vairākumā,” piemetina Dārziņš.

Treneris piekrīt apgalvojumam, ka katrs nākamais nerealizētais vairākums palielina psiholoģisko slogu. “Skaidrs, ka vairākuma brigādēm tā ir atbildība. Šīs brigādes ir atbildīgi visu priekšā un to apzinās. Ja tev ir dota iespēja spēlēt ar viena vai divu cilvēku pārsvaru, tad tu esi novērtēts. Nerealizēts vairākums iedod pārliecību arī pretiniekiem. Ja pretinieks redz, ka tavs vairākums nestrādā, tas iedod viņiem pārliecību arī savās darbībās,” stāsta Dārziņš.

Pirms spēles ar Čehijas valstsvienību Latvijas izlases vairākuma brigādes bija sekojošas: Rūdolfs Balcers, Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Uvis Balinskis un Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Ronalds Ķēniņš (Andris Džeriņš), Roberts Bukarts, Jānis Jaks. Džeriņa vai Ķēniņa došanās laukuma ir atkarīga no spēles brīža. Ja spēle tiek atsākta iemetiena punktā, tad tajā stājas Džeriņš, ja seko nomaiņa, tad laukumā lēks Ķēniņš.

Latvijas valstsvienība tikai vienu reizi nav zaudējusi čehiem – 2006. gada pasaules čempionāta atklāšanas spēlē Rīgā bija neizšķirts 1:1. Vai šodien beidzot sagaidīsim pirmo panākumu? To rādīs spēle, kuras sākums “Arēnā Rīga” plānots plkst. 20.20.

Vairāk par gaidāmo spēli lasi ŠEIT!

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-15 14:50, pirms gada
Būs jāiet pašam mest.

     [+] [-]

, 2023-05-15 15:59, pirms gada
"Pirms spēles ar Čehijas valstsvienību Latvijas izlases vairākuma brigādes bija sekojošas: Rūdolfs Balcers, Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Artis Ābols, Uvis Balinskis un Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Ronalds Ķēniņš (Andris Džeriņš), Roberts Bukarts, Jānis Jaks."
Ar šo sajaukšanu gan jau vēl kādu laiku būs jāmokās, ja nu vienīgi tiešām Arča nav izdomājis pats aiziet un iekrāmēt pirmo vairākuma golu.

     [+] [-]

, 2023-05-15 17:26, pirms gada
Nu galvenais, lai vektors ir pareizais