Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Punnenovs kopā ar izlasi bijis no pirmās līdz pēdējai dienai"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Punnenovs kopā ar izlasi bijis no pirmās līdz pēdējai dienai"
Ivars Punnenovs. Foto: LHF

Šodien pasaules čempionātu hokejā atklās Latvijas izlase, kas pulksten 20:20 spēkosies pret Kanādu. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš norādīja, ka izvēle par labu Ivaram Punnenovam kritusi, jo viņš ar valstsvienību bijis no treniņnometnes pirmās dienas.

"Viņš bijis nometnē no pirmās līdz pēdējai dienai," lēmumu atklāšanas spēlē vārtus uzticēt Ivaram Punnenovam komentēja Harijs Vītoliņš. "Mums ir trīs labi vārtsargi, un viņi visi spēlēs labi, ja komanda spēlēs labi. Cīnīsies, bloķēs, neļaus pretiniekiem iekarot vietu vārtu priekšā, stums ārā. Ja vārtsargi redzēs metienus, tad visi tiks galā. Mēs varam uzvarēt tikai kā komanda."

Salīdzinot ar vakardienas treniņu, izmaiņas virknējumos nav notikušas. Oskars Batņa ieņems vietu starp Robertu Bukartu un Miku Indraši, bet Dans Ločmelis spēlēs centrā starp Rūdolfu Balceru un Ronaldu Ķēniņu. Tādējādi kā 13. uzbrucējs pieteikumā būs Šveices čempions Deniss Smirnovs, bet ārpus sastāva paliks Arvils Bergmanis un Renārs Krastenbergs.

"Mazliet gaisā jūtama nervozitāte, bet tas ir normāli. Tā pazudīs pati. Visi ilgi esam gaidījuši pirmo spēli. Pirmajās kustībās bija redzams stīvums, nevis tas vieglums, bet tas viss pāries. Galvenais ir saglabāt pārliecību un spēlēt to, kam esam gatavojušies," pauda Vītoliņš.

Ja Latvijai aiz muguras vairāk kā mēnesi ilgs sagatavošanās posms, tad Kanāda pirms došanās uz Rīgu aizvadīja tikai vienu pārbaudes spēli, ar 5:2 pieveicot ungārus. "Viņi neko nav mainījuši – tipisks kanādiešu hokejs. Spēlē aktīvi pa visu laukumu, aizsargi nebaidās pieslēgties un slēgt ciet zonu. Jābūt gataviem nostrādāt savā zonā un dot asus pretuzbrukumus. Ungāri četras piecas reizes izgāja divi pret vienu. Kanādieši bija aktīvi, un ungāriem izdevās viņus noķert."

"Disciplīna ir galvenais. Būs disciplīna, būs rezultāts," pirms pirmās spēles 2023. gada pasaules čempionātā uzsvēra Vītoliņš.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +4 [+] [-]

, 2023-05-12 14:26, pirms gada
Varu būt nepopulārs, bet dzīve atalgo par rezultātu nevis par centību. Vārtos jābūt labākajam!
Ceru, ka Ivars tāds ir. Lai mūsējiem izdodas vēl viens brīnums ar Punnenovu vārtos!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-12 14:32, pirms gada
Man nav nekas pret Ivaru!!! Taču georga lentītes kavalierim gan ir visai sūdīgs arguments izvēlei, viņš ar mums ir kopā no pirmās dienas? Par to pelnījis vietu vārtos???? Nopietni??? Un nevis tāpēc, ka atbilst kvalitātei un spēles plānam??? Irbe arī ir no pirmās dienas... kaut kāds murgs ne galvenais treneris.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-12 15:20, pirms gada
norcha 172 rakstīja: Man nav nekas pret Ivaru!!! Taču georga lentītes kavalierim gan ir visai sūdīgs arguments izvēlei, viņš ar mums ir kopā no pirmās dienas? Par to pelnījis vietu vārtos???? Nopietni??? Un nevis tāpēc, ka atbilst kvalitātei un spēles plānam??? Irbe arī ir no pirmās dienas... kaut kāds murgs ne galvenais treneris.
Tad Tu uzskati, kas esi šajā jautājumā kompetentāks par Irbi???

     [+] [-]

, 2023-05-12 15:58, pirms gada
Punnenovs vienmēr izlasē bijis labs.
Galvenais lai puikas svaus 3golus iemet.

     [+] [-]

, 2023-05-12 16:15, pirms gada
Pārējie vārtsargi jau arī pievienojās no pirmās dienas,tikko kā varēja.... kpc tad Grigalu uzmeta? Vītoliņš pretendē uz gada teiciena titulu😁

     [+] [-]

, 2023-05-12 16:55, pirms gada
enkuzens rakstīja: Pārējie vārtsargi jau arī pievienojās no pirmās dienas,tikko kā varēja.... kpc tad Grigalu uzmeta? Vītoliņš pretendē uz gada teiciena titulu😁
ir atšķirība starp "pirmo dienu" un "tikko kā varēja'' - tas Tev nepielec?
Starpība ir tāda, ka Irbe ar viņu ir strādājis gatavojot tieši šim čempim, daudz ilgāk nekā ar abiem pārējiem.

     [+] [-]

, 2023-05-12 17:19, pirms gada
Mans necilais viedoklis, ka mums visi vārtsargi ir OK, tādēļ pirms katras un pēc katras no spēlēm varēs spekulēt, ka cits būtu bijis labāks. Domāju, ka visi tiks spēlēt.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-12 17:25, pirms gada
norcha 172 rakstīja: Man nav nekas pret Ivaru!!! Taču georga lentītes kavalierim gan ir visai sūdīgs arguments izvēlei, viņš ar mums ir kopā no pirmās dienas? Par to pelnījis vietu vārtos???? Nopietni??? Un nevis tāpēc, ka atbilst kvalitātei un spēles plānam??? Irbe arī ir no pirmās dienas... kaut kāds murgs ne galvenais treneris.
Zini kā hokeja izlases trenerim ir jāizcīna uzvaras nevis jābūt argumentācijas virtuozam presenēs. Pieļauju, ka Irbem ir labāka čutene. Ja rīt tiek likts mūsu jaunais zvaigznis tad skaidrs, ka šodien uzlika stabilāko no abiem pārējiem, teiktu, ka nav liels pārsteigums.

     [+] [-]

, 2023-05-12 18:00, pirms gada
Abrags rakstīja: ir atšķirība starp "pirmo dienu" un "tikko kā varēja'' - tas Tev nepielec?
Starpība ir tāda, ka Irbe ar viņu ir strādājis gatavojot tieši šim čempim, daudz ilgāk nekā ar abiem pārējiem.
Tu tak esi... kuri tad var tikt no pirmās dienas ja vēl spēlē? Tev pašam dzirkstele švaka un nepielec. Jautājums ko Irbe būs sagatavojis...šķiet Šilovs bija piemērotāks CAN.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-12 18:24, pirms gada
Mūsējie neplāno iekosties kanādai ar 22 NHL spēlētājiem, tāpēc sāks Ivars, varbūt tā būs viņa vienīgā spēle. Es gan būtu licis Visi šādā spēlē.

     [+] [-]

, 2023-05-12 19:39, pirms gada
enkuzens rakstīja: Tu tak esi... kuri tad var tikt no pirmās dienas ja vēl spēlē? Tev pašam dzirkstele švaka un nepielec. Jautājums ko Irbe būs sagatavojis...šķiet Šilovs bija piemērotāks CAN.
Klau, atlaid rokasbremzi! Pirmkārt, Ivars šosezon spēlēja augstākā līmenī par Gudļevski. Otrkārt, Šilovs vārtos ir vairāk vajadzīgs rīt nekā šodien. Ņemot vēra, ka Šilovs vēl nav pilnībā aklimatizējies šejienes laika zonai, ir vērts viņu pietaupīt.

     [+] [-]

, 2023-05-12 21:56, pirms gada
Abrags rakstīja: Klau, atlaid rokasbremzi! Pirmkārt, Ivars šosezon spēlēja augstākā līmenī par Gudļevski. Otrkārt, Šilovs vārtos ir vairāk vajadzīgs rīt nekā šodien. Ņemot vēra, ka Šilovs vēl nav pilnībā aklimatizējies šejienes laika zonai, ir vērts viņu pietaupīt.
Tagad jautājums, ko liks rīt? Izpumpētu Šili, riskēs, ka Ivars nav nokautā morāli vai Gudi?