Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Kanādas kapteinis Šabo pēc 0:3 atspēlēšanas: "Dzīvojam šādu mirkļu dēļ"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādas kapteinis Šabo pēc 0:3 atspēlēšanas: "Dzīvojam šādu mirkļu dēļ"
Tomā Šabo. Foto: IIHF

Ceturtdien pasaules čempionāta pusfinālu sasniedza Somijas, Čehijas, ASV un Kanādas hokeja izlases. Kanādieši atradās iedzinējos ar 0:3, tomēr paguva atspēlēties un pagarinājumā izslēdza Zviedrijas valstsvienību. Komandas kapteinis Tomā Šabo neslēpa sajūsmu par kolēģu paveikto.

"Dzīvojam šādu mirkļu dēļ," pauda Tomā Šabo, kurš ceturtdaļfināla spēlē uz ledus pavadīja bez vienas sekundes 27 minūtes. Viņš ikdienā pārstāv Otavas "Senators", un uzvaras vārtus pagarinājumā iemeta viņa komandas biedrs Dreiks Batersons. "Šādus mirkļus viņa izpildījumā esmu redzējis jau iepriekš."

"Viņš ir lielisks spēlētājs – teicams piespēlētājs, teicams metējs. Jūs viņa spējas esat redzējuši šajā turnīrā, es tās esmu redzējis gadiem Otavā. Ļoti priecājos par viņu. Beigās spēlējām tieši tā, kā vajadzēja spēlēt visa mača garumā. Kad spēlējam tieši tā, mums ir labas iespējas sasniegt visu," pauda Kanādas izlases kapteinis.

Kanāda pēc divām trešdaļām bija iedzinējos ar 0:3, kaut izdarīto metienu ailē kanādiešiem piederēja ievērojams pārākums (28:12). Mača turpinājumā tas nemazinājās (42:19), un beigās izveidotie momenti atnesa panākumu. Izlīdzinājumu kanādieši panāca minūti un 23 sekundes līdz pamatlaika beigām.

"Tā ir kanādiešu metode: nekad nepadoties! Esam to redzējuši iepriekšējās reizēs. Nevienā brīdī nepadevāmies un pieturējāmies pie savas spēles. Viņu vārtsargs spēlēja lieliski, bet mēs turpinājām izdarīt metienus, un vienā brīdī mums sāka veikties," teica pagarinājuma varonis Batersons.

Tikmēr ļoti kritisks par savu sniegumu bija zviedru vārtsargs Līnuss Ulmarks. "Nedomāju par to, kā spēlē komanda – varu skatīties tikai uz savu sniegumu. Trešajā periodā ielaidu trīs vārtus, un tāpēc mēs zaudējām," pauda Ulmarks.

"Esmu izvēlējies šo pozīciju – esmu visiem aiz muguras un kā atkritumu savācējs laboju visu, kas nogājis greizi man priekšā. Ja savu darbu nepaveicu gana labi, tad mēs zaudējam. Kāpēc gan lai es sūdzētos par komandu un rādītu ar pirkstiem, ja varu koncentrēties uz savu sniegumu. Nav neviens, kurš pie neveiksmes būtu vainīgs vairāk par mani," teica Bostonas "Bruins" vārtsargs.

"Kā vārtsargs saprotu tā: mēs zaudējam, ja es ielaižu vārtus. Mēs uzvaram kā komanda, jo iemest es nevaru. Tieši tā arī ir," vilšanos skaidroja Ulmarks.

Pusfinālā kanādieši spēkosies pret Čehiju, bet mājiniece Somija lūkos vēlreiz pieveikt ASV.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...
https://hockeynews.se/articles/24731/