Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Šilovs: "Saproti, ka neko zaudēt nav iespējams"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šilovs: "Saproti, ka neko zaudēt nav iespējams"
Artūrs Šilovs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ceturtdienas vakarā smagu sakāvi piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas pasaules čempionātā ar 1:5 piekāpās čehiem. Ielaidis piecus vārtus, pēc pirmās trešdaļas tika nomainīts Elvis Merzļikins. Viņa vietā nāca Artūrs Šilovs, kurš piedzīvoja debiju lielajos turnīros, bet pēc mača sarunā ar Latvijas medijiem viņš norādīja, ka nebija satraucies.

Latvijas valstsvienība pilnībā izgāza pirmo trešdaļu, un turpinājumā vārtos devās Artūrs Šilovs, kurš debijas spēlē tika galā ar visiem 11 metieniem. "Patiesībā saproti, ka neko zaudēt nav iespējams – var tikai nospēlēt labāk," par došanos cietoksnī pie 0:5 teica 21 gadu vecais vārtsargs. Treneri viņu informējuši uzreiz pēc pirmās trešdaļas noslēguma.

"Vienmēr ir grūti lasīt spēli, turklāt šeit ir liels ātrums un meistarīgi spēlētāji, kuri var iemest arī ne no sava leņķa. Vienmēr jābūt gatavam – nedrīksti pārāk ātri kustēties uz diagonālo piespēli. Jāgaida moments, jāgaida piespēle, un tikai tad vari pārvietoties," pauda Šilovs. Viņš atzina, ka vislielākās problēmas sagādājuši abi sāncenšu līderi no pirmās maiņas – Davids Pastrņāks un Davids Krejči.

"Viņi ir NHL spēlētāji, spēj individuāli izcīnīt ripas un veidot bīstamus momentus," teica Šilovs. "Pret stipriem pretiniekiem vienmēr ir motivācija spēlēt un cīnīties. Spēlēt par savu izlasi – tas vienmēr man būs gods, tiešām vienmēr būšu gatavs."

Viņš lēsa, ka pasaules čempionātā spēlētais hokejs ir augstāka līmeņa nekā Amerikas Hokeja līgā, tāpat Šilovs norādīja, ka pirms sava uznāciena nav bijis satraucies, bet ķermenī bijis stīvums. "Šosezon esmu pieradis," par došanos laukumā pēc krietnas pauzes teica Šilovs. "Klubā mēnesi nespēlēju, tad pēkšņi ieliek vārtos. Tāpēc – vienmēr jābūt gatavam."

"Izgāju uz ledus, bija patīkamas emocijas, bija patīkams moments. Labi, ka otro un trešo periodu labi nospēlējām. Domāju, tas būs lielisks bonuss rītdienas spēlei," sacīja vārtsargs. Piektdienas vakarā Latvijas izlasi sagaida duelis pret austriešiem.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

  +7 [+] [-]

, 2022-05-20 01:34, pirms 2 gadiem
Malacis. Cerams rītdien arī stāvēs, Elvim šoreiz šķiet gribēšanas vairāk, kā varēšanas.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-20 06:28, pirms 2 gadiem
Pārbaudes spēles un PČ sāk parādīt, ka pēc snieguma, Elvis būtu zaudējis pamatvārtsarga vietu Artūram, bet tā kā PČ var pielīdzināt NHL play off, tad spēli vienmēr sāk nomināli 1.numurs. vismaz pēdējo spēli pret zviedriem, kura, ceru, nevienam neko neizšķirs, varētu uzticēt stāvēt Artūram. Viņš ir pelnījis pilnu spēli šajā PČ. Tā būtu investīcija nākotnē.

     [+] [-]

, 2022-05-20 06:36, pirms 2 gadiem
Šis tiešām ir īsts vārtsargs un īsts cilvēks! Patīkami klausīties. Ne tā kā to izlecēju!

  -2 [+] [-]

, 2022-05-20 06:43, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Pārbaudes spēles un PČ sāk parādīt, ka pēc snieguma, Elvis būtu zaudējis pamatvārtsarga vietu Artūram, bet tā kā PČ var pielīdzināt NHL play off, tad spēli vienmēr sāk nomināli 1.numurs. vismaz pēdējo spēli pret zviedriem, kura, ceru, nevienam neko neizšķirs, varētu uzticēt stāvēt Artūram. Viņš ir pelnījis pilnu spēli šajā PČ. Tā būtu investīcija nākotnē.
Pēc vakardienas šodien atkal likt Merzlukinu būtu galīgi garām!

     [+] [-]

, 2022-05-20 07:19, pirms 2 gadiem
Šilovs atsita 11 metienus,bet Elvis 13 metienus pie tam pirmajā trešdaļā čehi lidoja,bet pēc tam atslidoja.

     [+] [-]

, 2022-05-20 07:27, pirms 2 gadiem
Muhameds99 rakstīja: Pēc vakardienas šodien atkal likt Merzlukinu būtu galīgi garām!
To nea,liks Merzļikinu!

     [+] [-]

, 2022-05-20 07:40, pirms 2 gadiem
Ja šodien pakasīs vel Austrijai, tad var iegrozīties tā ka ari pret zviedriem bus izšķirīga spēle par palikšanu elite.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-20 08:56, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Šilovs atsita 11 metienus,bet Elvis 13 metienus pie tam pirmajā trešdaļā čehi lidoja,bet pēc tam atslidoja.
Svarīgi ir, cik ielaida, nevis atsita.

Merzļikins ja divos mačos sākumā nav pavilcis (bet varbūt var teikt - ir noracis) komandu.

Domāju, ka šodien vārtos liks Merzļikinu, bet pret Lielbritāniju Šilovu. Un atkarībā no situācijas tabulā varbūt arī pret Zviedriju Šilovu.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-20 10:07, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Svarīgi ir, cik ielaida, nevis atsita.

Merzļikins ja divos mačos sākumā nav pavilcis (bet varbūt var teikt - ir noracis) komandu.

Domāju, ka šodien vārtos liks Merzļikinu, bet pret Lielbritāniju Šilovu. Un atkarībā no situācijas tabulā varbūt arī pret Zviedriju Šilovu.
Ja tu domā, ka Elvis ir noracis komandu kādā no spēlēm, tad tu spēli neesi skatījies

  -1 [+] [-]

, 2022-05-20 10:43, pirms 2 gadiem
Elvis līdz šim turnīru ir aizvadījis normāli. Ne labi, ne izcili, bet normāli - viduvēji.
To, kas ir bijis ļoti bīstami, to noķēris, to, ko var idejiski arī nenoķert, to arī nav noķēris.
Respektīvi - Elvis šogad neglābj.

     [+] [-]

, 2022-05-20 11:13, pirms 2 gadiem
Viss jau labi, nospēlēja labi, protams, jāņem vērā, ka pēc 5-0 čehi gāja kruīzā un stipri sisties vairs negribēja.

Kā arī kurš man šo var iztulkot?
...neko zaudēt nav iespējams...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-20 11:16, pirms 2 gadiem
Tāpēc man nepatīk šādi spriedelēumi pirms paša čempionāta - https://sportacentrs.com/hokejs/pc_...

     [+] [-]

, 2022-05-20 11:58, pirms 2 gadiem
portal rakstīja: Ja tu domā, ka Elvis ir noracis komandu kādā no spēlēm, tad tu spēli neesi skatījies
Elvis bija drausmigs gan pret Cehiem, gan pret ASV. Ielaida golus, kas nebija jaielaiz. Piekritu apgalvojumam, ka tiesi Elvja del mums abas speles nebija ceribu. Jo ar labi spelejosu gk mes varetu aizkerties.

Silovs, savukart, vakar izskatijas lieliski - glaba komandu un nostaveja uz 0. Manas acis ir pelnijis but laukuma ari pret Austriju. Bet treneriem jau labak zinams un Elvis tomer ari NHL ir pieradijis, ka pec drausmigam spelem spej sanemties un radit top top sniegumu.