Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Roberts Bukarts: "Čehu hokejs ir urķīgs un fizisks"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Roberts Bukarts: "Čehu hokejs ir urķīgs un fizisks"
Roberts Bukarts. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Septiņas sezonas Čehijas līgā spēlējušais Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš pirms divām dienām guva vārtus uzvarā pret Norvēģiju, sarunā ar Latvijas žurnālistiem pauda, ka čehu spēlētais hokejs ir fiziski prasīgs.

Roberts Bukarts uz Čehiju devās 2015. gada rudenī, pievienojoties Zlīnas komandai, un turpinājumā viņš Čehijā nav spēlējis tikai vienu sezonu, ko sadalīja starp Čerepovecu un Rīgu. Aizvadītajā sezonā Bukarts bija starp Vītkovices "Ridera" uzbrukuma līderiem, 32 spēlēs izceļoties ar 26 punktiem. Tomēr savainojuma dēļ viņam nācās izlaist playoff cīņas.

"Čehu hokejs ir tāds urķīgs. Kad pēc KHL aizbraucu uz Čehiju, bija grūti spēlēt, jo KHL fiziskās spēles ir daudz, daudz mazāk. Tur spēlē tehnisku un ātru hokeju, bet Čehijā mēģina iebakstīt, iedurt, nospēlēt korpusā," stāstīja vecākais no brāļiem Bukartiem. Viņš gan atzina, ka šajā čempionātā vēl nav redzējis nevienu Čehijas izlases maču. "Spēles dienā no rīta vienmēr ir vairākuma un mazākuma sapulces, tieši pirms spēles – pieci pret pieciem video."

Bukarts spēlējis kopā ar vairākiem Čehijas izlases hokejistiem, ar aizsargu Tomāšu Kundrāteku pat divās komandās – Rīgas "Dinamo" un Tršinecas "Ocelari". Ceļi krustojušies arī ar vairākiem valstsvienības personāla darbiniekiem. "Tikko mājās aizbrauca mans labākais čehu patrneris Petrs Holīks, jo atbrauca Pastrņāks." Bukarts un Holīks kopā spēlēja, kad latviešu uzbrucējs pārcēlās uz Zlīnu, un abās sezonās viņi bija divi rezultatīvākie komandā.

"Pakustēties, izkustēties, jo bijušas brīvas 40 stundas. Vajadzēja kājas iekustināt. Pēc brīvdienas uzsākt vienmēr ir grūtāk. Labi paslidojām, kā vienmēr pievērsām uzmanību momentu realizācijai un spēlei pieci pret pieciem," treniņa atskaņās dalījās Bukarts, kurš aizvada savu devīto pasaules čempionātu.

Pēc saspringtā sākuma, aizvadot trīs spēles četrās dienās, vakar Latvijas hokejistiem tika piešķirta brīvdiena. "Ja godīgi, diezgan daudz laika pavadīju istabiņā. Pēc tam aizgājām pastaigāties – blakus ir mežs, daudz taku. Tāda forša vietiņa. Vakarā komandai bija vakariņas ārpus viesnīcas," teica Bukarts.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

  -2 [+] [-]

, 2022-05-19 07:05, pirms 2 gadiem
Izurķēs mūsējos?

     [+] [-]

, 2022-05-19 08:14, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Izurķēs mūsējos?
sāks ar Tevi

     [+] [-]

, 2022-05-19 10:51, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: sāks ar Tevi
Ja Tu uzmanīgi lasītu virsrakstus, tad saprastu, ka runa nav par mani, veco zēn! )