Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Ļoti svarīga uzvara. Mums šovakar bija misija, un to izpildījām"

Agris Suveizda

Merzļikins: "Ļoti svarīga uzvara. Mums šovakar bija misija, un to izpildījām"
Elvis Merzļikins. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Pirmo uzvaru pasaules hokeja čempionātā izcīnīja Latvijas izlase, kas nosargāja panākumu pār Norvēģiju – 3:2.

Ar 34 metieniem tika galā Latvijas pamatvārtsargs Elvis Merzļikins, kurš komentēja maču IIHF Preses dienestam: "Šī uzvara mums bija ļoti svarīga. Pret ASV bija sāpīga spēle [1:4], un uzņēmos par to atbildību – jutos ļoti vainīgs. Pret Somiju atkal: aizvadījām lielisku, ļoti sīvu spēli, kurā bijām pelnījuši uzvaru. Pret Somiju bijām izcili – vēl nebiju redzējis komandu tā spēlējam, biju ļoti lepns. Diemžēl atkal zaudējām [1:2], tādēļ šī spēle mums bija ļoti svarīga – mums bija jāuzvar. Mums bija misija, un mēs to izpildījām.

"Izskaņā norvēģi radīja spiedienu. Mums vajadzēja aizstāvēties pret viņu tālajiem metieniem un dabūt ripu ārā no zonas. Tieši to mani aizsargi un arī uzbrucēji darīja. Viņi paveica lielisku darbu – bloķēja metienus un noslaucīja atlēkušās ripas. Tādēļ arī uzvarējām," pauda Merzļikins, kurš aizvadījis visas trīs Latvijas spēles. "Jā, esmu noguris, bet tagad mūs gaida divu dienu atpūta. Izbaudīšu atpūtu un centīšos pēc iespējas labāk aprūpēt ķermeni, lai būtu gatavs nākamajai spēlei [pret Čehiju]."

Norvēģijas izlases uzbrucējs Andrēass Martinsens, kurš NHL aizvadījis vairāk nekā 150 spēļu, bet nu otro sezonu spēlēja Lillehammerē: "Rūgta sajūta, ka beigās zaudējām, jo spēle bija sīva. Protams, piecu minūšu noraidījums otrajā periodā mūs nogalināja, taču tik un tā mums pēdējā trešdaļā bija iespējas gūt divus vai trīs vārtus."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...
https://twitter.com/IIHFHockey/stat...