Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase oficiāli pieteikusi Rubīnu pasaules čempionātam

Agris Suveizda

Latvijas izlase oficiāli pieteikusi Rubīnu pasaules čempionātam
Kristiāns Rubīns. Foto: David Kirouac/Zumapress.com/Scanpix

Latvijas Hokeja federācija pavēstījusi par 24 gadus vecā aizsarga Kristiāna Rubīna pieteikšanu Somijā notiekošajam pasaules čempionātam. Latvijas virknējumā nu aizpildītas 24 no 25 vietām.

Toronto "Maple Leafs" vakar Stenlija kausa pirmās kārtas septītajā spēlē savā laukumā atzina divkārtējās čempiones Tampabejas "Lightning" (spēlē 1:2, sērijā 3-4), un līdz ar to klubu sezona beidzās arī Rubīnam. Saņēmis atļauju no vadības, aizsarga ierašanās Tamperē gaidāma otrdienas rītā, bet viņa došanās laukumā varētu notikt jau nākamajā spēlē – ceturtdien pret Čehiju.

Rubīnam tas būs trešais pasaules čempionāts, 2018. un 2021. gadā 14 spēlēs sakrājot četrus (2+2) punktus un pozitīvu lietderību +2, bet olimpiskajā kvalifikācijā trijos mačos tiekot pie diviem (1+1) punktiem un pozitīvas lietderības +4.

Nacionālajā hokeja līgā Rubīns šosezon debitēja ar trim spēlēm, nopelnot četras soda minūtes un negatīvu lietderību -2, bet Amerikas Hokeja līgā 58 spēlēs tika pie 11 (1+10) punktiem, 24 soda minūtēm un negatīvas lietderības -1. Toronto "Marlies" Kaldera kausā neiekļuva, bet Stenlija kausā no fārmkluba izsauktais Rubīns laukumā netika.

Latvijas pieteikumā līdz ar to ir aizpildītas 24 no 25 vietām – trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un divpadsmit uzbrucēji. Ārpus pieteikuma joprojām ir Klāvs Veinbergs un Oskars Lapinskis, un tiek cerēts, ka pēdējo vietu izdosies aizpildīt ar Teodoru Bļugeru, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" septītajā spēlē zaudēja aizvadītajā naktī.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/lhf_lv/status/1...