Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Krievijas un Čehijas U20 izlases izsēdina no lidmašīnas, Zubovs savu vainu noliedz

Agris Suveizda

Krievijas un Čehijas U20 izlases izsēdina no lidmašīnas, Zubovs savu vainu noliedz
Sergejs Zubovs. Foto: Mets Zambonins/HHOF-IIHF Images

Covid-19 uzliesmojuma dēļ jau turnīra gaitā tika apturēta un atcelta pasaules U20 čempionāta elites divīzija hokejā, taču ar to negatīvā publicitāte turnīram nav beigusies – par sabiedriskās kārtības neievērošanu lidmašīnas reiss Edmontona-Frankfurte gar degunu aizgāja Krievijas un Čehijas U20 komandām. Čehi no lidmašīnas tika izsēdināti visdrīzāk kļūdas pēc.

Par incidentu Vecgada vakarā ziņoja Zviedrijas "SVT Sport" žurnāliste Marī Lēmana, kura atradās lidmašīnā, ar kuru Eiropā centās atgriezties trīs U20 izlases – Somijas, Krievijas un Čehijas, no kurām lidmašīnā palika vienīgi Somija. "Atrašanās reibuma stāvoklī, smēķēšana un atteikšanās valkāt sejas maskas ir vieni no iemesliem. Jāpiebilst, ka nebūt ne visi čehu un krievu spēlētāji pārkāpa noteikumus," sociālajos tīklos rakstīja Lēmana.

Čehijas U20 izlases menedžeris Otakars Černijs čehu medijiem apstiprināja čehu izlikšanu aiz borta, taču uzsvēra, ka tas noticis kļūdas pēc: "Kalgari lidostā ieradāmies trīs stundas pirms reisa. Mūsu spēlētāji devās pirkt suvenīrus, daži zvanīja ģimenēm uz mājām. Turpretī krievu spēlētāji, tieši pretēji, sēdēja bārā. Brīdināju puišus, lai viņi ievērotu distanci. Ievērojām, ka daži Krievijas delegācijas pārstāvji neapšaubāmi neievēroja sanitāros noteikumus, un, iespējams, lomu tajā spēlēja alkohols. Viens no Krievijas delegācijas pat smēķēja tunelī pirms kāpšanas lidmašīnā. Daži no pasažieriem sūdzējās par viņu uzvedību, un apkalpe evakuēja visu lidmašīnu.

Par grēkāžiem tika identificēti jaunieši pelēkā "Nike" apģērbā, taču tādus valkāja gan krievi, gan mēs - tamlīdzīgu apģērbu pirms turnīra izsniedza visām komandām , mūsu no krievu atšķīrās tikai ar valsts nosaukumu. Turpretī somi, kuri bija ģērbti zilibaltās drēbēs, drīkstēja lidot mājās. Kaut arī pusstundu skaidrojām "Air Canada" pārstāvjiem, ka mūsu spēlētāji neko nepārkāpa, viņu lēmumu mainīt neizdevās. Pēc tam "Air Canada" pārstāvji mums atvainojās, uzsauca mums viesnīcu un reisu uz Frankfurti tajā pašā laikā nākamajā dienā. Viņi arī galvoja, ka nelidosim atpakaļ vienā lidmašīnā ar krievu spēlētājiem."

Kaut arī Černijs un vairāki citi klātesošie pauduši, ka krievu spēlētāji tiešām lidostā lietojuši alkoholu un pavirši ievērojuši sanitāros noteikumus, Krievijas mediji uzsver, ka pret hokejistiem pretenziju neesot bijis un ka galvenais (vienīgais) iemesls komandu izsēdināšanai no lidmašīnas bija Krievijas U20 izlases un bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Sergejs Zubovs, kurš smēķējis. Zubova vainu un spēlētāju nesaistīšanu ar izsēdināšanu pauda gan ziņu aģentūra TASS, gan žurnālisti Darja Tuboļceva un Pavels Ļisenkovs. Turpretī Zubovs un Krievijas Hokeja federācijas nostājā vienīgais pieminētais izsēdināšanas iemesls bijis masku lietošanas noteikumu pārkāpšana.

"Jā, mūsu galvenais treneris Sergejs Zubovs patiešām smēķēja, kad gāja uz lidmašīnu. Viņš smēķē kopš 14 gadu vecuma, smēķēja visu spēlētāja karjeru – pat tad, kad spēlēja 82 minūtes mačā, dušā smēķēja vienu cigareti pēc citas un nekādi nespēja atmest. Bet smēķēt tad, kad ej uz lidmašīnu un esi bērnu komandas treneris, kura dēļ visu komandu izsēdina no lidmašīnas…Jā, čehi nebija skaidrā, ne visi valkāja maskas, bet, domāju, Kanādas lidsabiedrība apstulba arī no smēķējoša vecās skolas pārstāvja Sergeja Zubova, kurš pielika treknu punktu šim bezjēdzīgajam pasaules junioru čempionātam," rakstīja Ļisenkovs.

Pats Zubovs Krievijas laikrakstam Izvestiya teica, ka Čehijas un Krievijas komandas no reisa izsēdinātas masku režīma neievērošanas dēļ un vēlāk kategoriski noliedza arī versiju par smēķēšanu: "Kādas vēl cigaretes? Smēķēšanu atmetu jau pirms trim gadiem." Arī Krievijas Hokeja federācija savā oficiālajā paziņojumā medijiem kā izsēdināšanas iemeslu minēja medicīnas masku lietošanas noteikumu pārkāpumu, alkohola lietošanu vai smēķēšanu nepieminot: "Pārvadātāju galvenā pretenzija pret Krievijas delegāciju, kuras dēļ komandu noņēma no reisa, - medicīnas maskas, kas bija uzvilktas visiem delegācijas locekļiem, bet pēc Kanādas aviokompānijas pārstāvju domām – uzvilktas nepareizi." Krievijas U20 izlases štābā bija arī Oļegs Znaroks, taču viņa šajā reisā neesot bijis - kā ziņo "Sport-Express", Znaroks jau bija devies uz Ņujorku pie meitas Alises un znota Artemija Panarina.

Abas izlases pasaules U20 čempionātā paguva aizvadīt divas spēles. Krievija vispirms ar 3:6 kapitulēja Zviedrijai un pēc tam pārspēja Šveici (4:2), bet Čehija zaudēja Kanādai (3:6) un Vācijai (1:2 pagarinājumā).

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/svtlehmann/stat...
https://hokej.cz/to-snad-neni-mozne...
https://t.me/coolestgame/1403
https://iz.ru/1272548/2022-01-01/gl...
https://t.me/lysenkovtv/21763
https://tass.ru/sport/13344277
https://www.sport-express.ru/hockey...
https://www.sport-express.ru/hockey...

1 2 3 4 111 komentāri

 +26 [+] [-]

, 2022-01-01 18:38, pirms 2 gadiem
Utainie vēl joprojām uzskata,ka viņi ir īpašāki par visiem citiem

  +2 [+] [-]

, 2022-01-01 18:44, pirms 2 gadiem
Labi, ka ne gaisā

  +7 [+] [-]

, 2022-01-01 18:47, pirms 2 gadiem
Kā sakās: "Atzīmējās pa pilnam."

Kas tie par Krievu izlases talantiem, ka manāmi bāra apkaimē. Nu nevajadzētu tā būt, tikai visa karjera priekšā, nevienam nekas nav garantēts.

Protams, nu nesmuks piemērs, jā tā ir taisnība, no medijiem no trenera puses, jaunieši to redzot pieņem kā normu, līdz ar to karjeras tumšajos logos arī uzsāks smēķēšanu, kas ne pie kā laba nenovedīs.

  +3 [+] [-]

, 2022-01-01 18:49, pirms 2 gadiem
Andree rakstīja: Pieprasām pasaules sankcijas pret Putinu un Krieviju par neatkarīgu žurnālistu vajāšanu un likšanu cietumā par krievu armijas noziegumu atmaskošanu - konkrēti žurnālistu Asanžu, kas ir Wikileaks dibinātājs!! Pieprasām!! Ā, sajaucu - tie ir ASV armijas noziegumi, ko Asanžs atmaskoja, tas ir ASV režīms, kas viņu grib par to sapūdēt cietumā. Tad es dziļi atvainojos, tad neko nepieprasām, esam gatavi nostāties rakom Bidona priekšā
Atdodiet Konstantinopoli!
Slēpts komentārs: spēlmanis

  +8 [+] [-]

, 2022-01-01 18:53, pirms 2 gadiem
spēlmanis rakstīja: Uzpīpēja tunelī un no tā uzbur tādu drāmu. Nesen vēl lidmašīnā drīkstēja.
kad tas bija? tagad pat lidostās nav kur uzpīpēt. reti kur zonas ir pīpmaņiem. lidojis laikam esi pagājušā gadsimta 60-70 gados, kad varēja kūpināt.

  +4 [+] [-]

, 2022-01-01 18:56, pirms 2 gadiem
studenta laikos arī vilcieni bija piepēti un tamburā visi vilka kuplu dūmu.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-01 18:58, pirms 2 gadiem
psrs laikos nekas nebija traģisks , ja šoferis brauc un smēķē. diezgan ierasta situācija.

  +4 [+] [-]

, 2022-01-01 19:05, pirms 2 gadiem
Nekad neesmu sapratis, kā profesionāls sportists var smēķēt savas karjeras laikā.

  -1 [+] [-]

, 2022-01-01 19:16, pirms 2 gadiem
Īsti nesapratu- kēpēc izsēdina no lidmašīnas par pīpošanu ārpus lidmašīnas

  +5 [+] [-]

, 2022-01-01 19:42, pirms 2 gadiem
Patiesībā bija tā- iet Zubovs pa tuneli uz lidaparātu un čehu trenerim kaut kas izkrīt, redz zemē guļ kaut kas kas ar sarkanu oglīti, vajag taču pacelt un pārbaudīt! O izskatās pēc cigaretes, tomēr jāpārbauda, izmēģina, ievelk vienu dūmu, bet nevar saprast marku! Ievelk vēl vienu dūmu, točna marļiks, un te pēkšņi stjuarti klāt. Es pīpējot, es taču jau 3 gadus kā atmetu un skaidrā nepīpēju!!

  -4 [+] [-]

, 2022-01-01 19:42, pirms 2 gadiem
vozā rakstīja: Kā sakās: "Atzīmējās pa pilnam."

Kas tie par Krievu izlases talantiem, ka manāmi bāra apkaimē. Nu nevajadzētu tā būt, tikai visa karjera priekšā, nevienam nekas nav garantēts.

Protams, nu nesmuks piemērs, jā tā ir taisnība, no medijiem no trenera puses, jaunieši to redzot pieņem kā normu, līdz ar to karjeras tumšajos logos arī uzsāks smēķēšanu, kas ne pie kā laba nenovedīs.
Itkā mūsu jaunie talanti visi ir pareizie un abstinenti. Te nu nevajadzētu dalīt pēc tautībām - smēķētāji un svinētāji ar reibinošām vielām agrā vecumā ir starp visām nācijām, tajā skaitā sportistiem ne tikai parastajiem "mirstīgajiem". Tas, ka lielākā daļa, izņemot krievus prot to darīt atbilstošā vietā un laikā ir cita lieta...

  +1 [+] [-]

, 2022-01-01 19:45, pirms 2 gadiem
Normāla studentu - atlētu komanda.

 +11 [+] [-]

, 2022-01-01 19:47, pirms 2 gadiem
Vienkārši tie ir krievi un viss izteikts ... viss kā parasti, civilizētā pasaule skatās uz viņiem, kā cirka dzīvniekiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2022-01-01 19:52, pirms 2 gadiem
Vai labi tā smieties par pīpējošu plikgalvainu klaunu

  -1 [+] [-]

, 2022-01-01 19:52, pirms 2 gadiem
kāds no dinamo rīga var pateikt vai arī šis pīpēja visur un visu laiku

  +2 [+] [-]

, 2022-01-01 19:54, pirms 2 gadiem
Bujumbura rakstīja: Patiesībā bija tā- iet Zubovs pa tuneli uz lidaparātu un čehu trenerim kaut kas izkrīt, redz zemē guļ kaut kas kas ar sarkanu oglīti, vajag taču pacelt un pārbaudīt! O izskatās pēc cigaretes, tomēr jāpārbauda, izmēģina, ievelk vienu dūmu, bet nevar saprast marku! Ievelk vēl vienu dūmu, točna marļiks, un te pēkšņi stjuarti klāt. Es pīpējot, es taču jau 3 gadus kā atmetu un skaidrā nepīpēju!!
tas bija karaliskais bičoks

     [+] [-]

, 2022-01-01 19:55, pirms 2 gadiem
Dizaineritis rakstīja: Nekad neesmu sapratis, kā profesionāls sportists var smēķēt savas karjeras laikā.
varbūt tāpēc, ka nekad esi sportojis?
profi ne tikai smēķē. lieto alko, nartkotikas. un drāž maukas

  +1 [+] [-]

, 2022-01-01 19:58, pirms 2 gadiem
nu normāla dzīve un nekas vairāk.

     [+] [-]

, 2022-01-01 20:00, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: varbūt tāpēc, ka nekad esi sportojis?
profi ne tikai smēķē. lieto alko, nartkotikas. un drāž maukas
Dizainerītis
Mazais puisītis

  +1 [+] [-]

, 2022-01-01 20:17, pirms 2 gadiem
Bidlu cienīgs gada noslēgums

  +1 [+] [-]

, 2022-01-01 20:22, pirms 2 gadiem
Uzreiz nāk prātā anītis..kāpēc izmeti krievu no lidmašīnas😅 labs gads kas smieklīgi sācies!👍

  +2 [+] [-]

, 2022-01-01 20:28, pirms 2 gadiem
Helena Jagudina rakstīja: Akd znaroks arī pīpe un? Tu debīls, vai vienkārši atsitis savas sapuvushas smadzenes pret radiatoru
tagad varbūt nav modē vai vienkārši nepīpē.
80.gados pie spirta pils puse komanda rāva kāru dūmu.
nu nekas tas traks nebija. smēķē gan sportisti, gan aktieri, būvnieki un šoferi.
un dzeram arī. kāds ūdeni. cits alu. vai vienkārši simtnieciņu paņem.

  +3 [+] [-]

, 2022-01-01 20:33, pirms 2 gadiem
Cik banāli, kur razborkas lidostās un lidmašīnās, tur točna slāvi vainīgi! Šķiet, ka ne pirmo reizi krievu juniori izceļas. Tā arī no viņiem lielākā daļa arī kolhozā paliks.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-01 20:35, pirms 2 gadiem
Helena Jagudina rakstīja: Akd znaroks arī pīpe un? Tu debīls, vai vienkārši atsitis savas sapuvushas smadzenes pret radiatoru
Varbūt tomēr tu debīls? Lasīt būtu iemācījies pirms kaut ko pļūtī. Es teicu, ka nedrīkst pīpēt jeb pajautāju vai tiešām pīpē visur, pat dušā kā rakstīts rakstā.

  +3 [+] [-]

, 2022-01-01 20:36, pirms 2 gadiem
Kāpēs somi varēja doties mājup? Tikai tāpēc, ka nav nekādi lupatlaši un visādas nikes sev virsū nevelk. Viņiem bija smukas formas no pašu valsts.
Slēpts komentārs: Priekssedetajs

  +1 [+] [-]

, 2022-01-01 21:18, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Par uzpurņa nevilkšanu respect, pareizi darija
tu varonis arī bez uzpurņa kā izteicies vienmēr staigā.

     [+] [-]

, 2022-01-01 21:24, pirms 2 gadiem
jenkiem poh , krievi , cehi, slavi viena maisa bazami
Slēpts komentārs: Priekssedetajs

  +4 [+] [-]

, 2022-01-01 21:35, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Kur varu tur staigāju bez veikalā uzvilkt uzvelku, taču ne man deguns, ne mute aizsegta. Man laikam reizi-divas apsargs par šito piekasijās, taču tas neko nemainīja
varonis.

  +3 [+] [-]

, 2022-01-01 21:37, pirms 2 gadiem
Foto pats Zubovs saviem jauniešiem demonstrē kā jāvalkā maska.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-01 21:40, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Par uzpurņa nevilkšanu respect, pareizi darija
Varbūt tomēr labāk tev staigāt maskā, lai cilvēki vienkārši neredz tavu dumjo seju?!
Masku nēsāšana glābj daudzus no iespējas aizsegt savu dumjo vai neglīto seju. Tu varētu būt viens no tiem.

     [+] [-]

, 2022-01-01 21:44, pirms 2 gadiem
Dizaineritis rakstīja: Nekad neesmu sapratis, kā profesionāls sportists var smēķēt savas karjeras laikā.
Atklāšu tev nelielu noslēpumu. Šobrīd jaunie sportisti tiešām, salīdzinoši, maz smēķē cigaretes, bet toties ļoti daudzi no viņiem sūc snusu.
Ja nezini kas tas ir, tad paskaties pieliktajā linkā:
https://en.wikipedia.org/wiki/Snus
1 2 3 4 111 komentāri