Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Somijas treneris kritizē IIHF: ''Kad centāmies palīdzēt, mūsos neklausījās''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Somijas treneris kritizē IIHF: ''Kad centāmies palīdzēt, mūsos neklausījās''
Somijas U20 hokejisti. Foto: Imago Images/Scanpix

Somijas junioru izlases galvenais treneris Anti Penanens kritizējis Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF) par tās lēmumu atcelt pasaules čempionātu junioriem, paužot, ka turnīrs bijis slikti noorganizēts un ka neviens nav ieklausījies brīžos, kad komandas vēlējušās palīdzēt.

Pasaules čempionāts U20 vecuma grupā hokejā noslēdzās jau pirmās nedēļas laikā pēc tam, kad vairāku komandu spēlētāji inficējās ar Covid-19. IIHF oficiālā lēmumā informēja, ka šāds solis pieņemts pēc IIHF Medicīniskās padomes sniegtās rekomendācijas. Tāpat IIHF ņēmusi vērā to, ka vairāku atcelto spēļu dēļ cietusi turnīra sportiskā integritāte. IIHF prezidents Liks Tardifs pauda nožēlu par notikušo un Covid-19 jauno variantu augsto izplatības pakāpi, taču viņš norādīja, ka šobrīd prioritāte ir parūpēties, lai visi PČ dalībnieki sveiki un veseli atgriežas mājās.

IIHF lēmumu skarbi kritizējis Somijas izlases galvenais treneris Anti Penanens, sakot, ka šī gada turnīrs bijis vienkārši ļoti slikti noorganizēts. ''Esmu ļoti apbēdināts un dusmīgs par pieņemto lēmumu. Visvairāk jūtu līdz saviem spēlētājiem un izlases darbiniekiem, īpaši 2002. gadā dzimušajiem hokejistiem, kuriem bija jāizlaiž U18 čempionāts. Lēmums pasaka daudz par IIHF. Bija atbraukuši labākie hokejisti labākajā formā. Vairāki miljoni skatītāju spēles vēroja televīzijas ekrānos, bet kā turnīrs šis bija vāji organizēts. Kad centāmies palīdzēt, neviens mūsos neklausījās.''

Penanens uzskata, ka šī gada čempionāts bija jāorganizē tādā pašā stilā kā pirms gada - burbulī un ļaujot spēlēm notikt. Saslimšanas gadījumā, tāpat kā NHL, nespēlētu tikai tie, kas inficējušies ar Covid-19. Šoreiz pēc inficēšanās visa izlase devās karantīnā. ''Bija jābūt kam līdzīgam kā NHL protokolam, ka nespēlē tie, kas inficējušies. Vajadzēja darīt tāpat kā pirms gada, kad Vācijai arī bija vairāki saslimšanas gadījumi, bet tā turpināja spēlēt.''

Somija paspēja aizvadīt divas spēles, abās uzvarot - turnīra atklāšanas cīņā ar 3:1 Vāciju, bet 27. decembrī ar 7:1 Austriju.

Izmantotie resursi:
https://www.is.fi/jaakiekko/art-200...

1 2 3 4 121 komentārs

     [+] [-]

, 2021-12-30 13:25, pirms 2 gadiem
pazors

  +3 [+] [-]

, 2021-12-30 14:00, pirms 2 gadiem
Visā tajā būtu bijusi kāda loģika, ja lēmums par 11 izlasēm nākamgada turnīrā tiktu pieņēmts pēc, nevis pirms visa tā cirka, ar tehniskajiem zāģiem un turnīra atcelšanu. Tāds iespaids, ka viss tas farss tika iepriekš ieplānots un sagatavots. Atklāts paliek tikai viens jautājums, ar kādu galamērķi? Pieaugušo olimpiskais hokeja turnīrs vasaras olimpiādē Parīzē ar NHListiem un Francijas izlases dalību Ķīnas vietā?

  +2 [+] [-]

, 2021-12-30 15:12, pirms 2 gadiem
Kanāda ir viena no covid ideoloğijas dzimtenēm. Tik represīvs režīms vai lielāks ir tikai Austrālijā un Ķīnā

  -1 [+] [-]

, 2021-12-30 15:13, pirms 2 gadiem
Varu vēl arī nedaudz palabot savu iepriekšējo komentāru, Parīzes vasaras olimpiādē Ķīna varētu tikt piekabināta kā 13.tā izlase...A ko, precendents ar nepārskaitļu turnīru jaur ir bijis

  +3 [+] [-]

, 2021-12-30 15:30, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Varu vēl arī nedaudz palabot savu iepriekšējo komentāru, Parīzes vasaras olimpiādē Ķīna varētu tikt piekabināta kā 13.tā izlase...A ko, precendents ar nepārskaitļu turnīru jaur ir bijis
a reāli kāda starpība, vai to hoķi spēlē ķīnā ziemā vai Parīzē vasarā? es toč labāk gribētu Parīzē, vismaz cilvēcīgā laikā varēs līdzi sekot, tādā āzijā tā pat nevienam tas hoķis ne interesē, ne vajadzīgs ir. par ko tieši ir tā lielā bēda?

p.s. vai tad Francijas komanda nebūtu jēdzīgāka olimpiskā komanda kā Ķīna? kad Ķīna ieprieksējo reizi spēlēja elitē un cik reizes to darījusi un kad un cik Francija?

  -2 [+] [-]

, 2021-12-30 15:40, pirms 2 gadiem
KHL ko tādu nepieļautu

     [+] [-]

, 2021-12-30 15:41, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: a reāli kāda starpība, vai to hoķi spēlē ķīnā ziemā vai Parīzē vasarā? es toč labāk gribētu Parīzē, vismaz cilvēcīgā laikā varēs līdzi sekot, tādā āzijā tā pat nevienam tas hoķis ne interesē, ne vajadzīgs ir. par ko tieši ir tā lielā bēda?

p.s. vai tad Francijas komanda nebūtu jēdzīgāka olimpiskā komanda kā Ķīna? kad Ķīna ieprieksējo reizi spēlēja elitē un cik reizes to darījusi un kad un cik Francija?
Principā varētu piekrist visam ko uzrakstīji, tikai tās intrigas ar U-20 junioru turnīru taisīt nevajadzētu gan. Kaut gan, savādāk tā visa afēra varētu nenostrādāt līdz galam. Vakar ilgi domāju, par Purva velna domugraudu, ko viņš rakstīja pāris dienas atpakaļ, par Pekinas hokeja turnīra atcelšanu. Galvā bija divi varianti, viens, ka atcelta tiks visa olimpiāde, otrs, ka tikai hokeja turnīrs. Domājot par otro variantu, no sākuma likās nereāli, kā ta šitā var? Tad arī ienāca prātā, ka IIHF vadonis tak ir francūzis un vasaras olimpiāde notiks Parīzē, ar visām no tā izrietošām sekām. Tieši tāpēc arī visa tā afēra ar un ap U-20 elites turnīru tika savārīta, it sevišķi jau ar nepārskaitļiem dalībnieku skaitā. Taču tā ir tikai mana versija, kāpēc viss notiek tieši tā, dzīvosim, redzēsim, kā saka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-12-30 16:01, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Principā varētu piekrist visam ko uzrakstīji, tikai tās intrigas ar U-20 junioru turnīru taisīt nevajadzētu gan. Kaut gan, savādāk tā visa afēra varētu nenostrādāt līdz galam. Vakar ilgi domāju, par Purva velna domugraudu, ko viņš rakstīja pāris dienas atpakaļ, par Pekinas hokeja turnīra atcelšanu. Galvā bija divi varianti, viens, ka atcelta tiks visa olimpiāde, otrs, ka tikai hokeja turnīrs. Domājot par otro variantu, no sākuma likās nereāli, kā ta šitā var? Tad arī ienāca prātā, ka IIHF vadonis tak ir francūzis un vasaras olimpiāde notiks Parīzē, ar visām no tā izrietošām sekām. Tieši tāpēc arī visa tā afēra ar un ap U-20 elites turnīru tika savārīta, it sevišķi jau ar nepārskaitļiem dalībnieku skaitā. Taču tā ir tikai mana versija, kāpēc viss notiek tieši tā, dzīvosim, redzēsim, kā saka.
es šitam visam vispār nebiju sekojusi līdz, teikšu godīgi, ka visvairāk mani pārsteidz, ka kanādieši bija parakstījušies rīkot pasākumu ne burbulī un bez kkādiem konkrētiem un stingriem protokoliem, kā rīkoties, ja nu kas, īpaši vēl zinot par omikrona esamību un cik tas ir lipīgs, nu baigais risks taču. ja tā padomā, tad tur tā iespējamība, ka visi izspēlēs turnīru bez pozitīviem gadījumiem bija tik niecīga, ka vispār nav vērts pieminēt. tie tehniskie zaudējumi ja kāds koandā pozitīvs ar kkā murgaini. bet nu kkādas šitādas intrigas vērpt liekas vnk absurdi, kkā negribas ticēt, ka nav vienkāršāki veidi kā panākt sev vēlamu rezultātu (un nekur jau nav teikt, ka šis u čempis kko varētu mainīt os sakarā). bet nu, cilvēku stulbumam robežu nav, tā kā mani pārsteigt laikam nespēj vairs it nekas.

personīgi man liekas, ka tāds os kā ziemas, tā vasaras vispār ir sevi izsmēlis un tam tuvākajās pāris dekādēs vajadzētu ņemt dabīgu galu, bet nu šajos laikos paredzēt kko ir diezgan neiespējami, atliek tik ar pavērtu muti brīnīties, kas notiek un kā lietas risinās.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-30 16:09, pirms 2 gadiem
Jānis_Pļava rakstīja: Kanāda ir viena no covid ideoloğijas dzimtenēm. Tik represīvs režīms vai lielāks ir tikai Austrālijā un Ķīnā
Kanāda bez covid bija diezgan dīvaina valsts ar saviem tik viņiem saprotamiem noteikumiem.

     [+] [-]

, 2021-12-30 16:22, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: es šitam visam vispār nebiju sekojusi līdz, teikšu godīgi, ka visvairāk mani pārsteidz, ka kanādieši bija parakstījušies rīkot pasākumu ne burbulī un bez kkādiem konkrētiem un stingriem protokoliem, kā rīkoties, ja nu kas, īpaši vēl zinot par omikrona esamību un cik tas ir lipīgs, nu baigais risks taču. ja tā padomā, tad tur tā iespējamība, ka visi izspēlēs turnīru bez pozitīviem gadījumiem bija tik niecīga, ka vispār nav vērts pieminēt. tie tehniskie zaudējumi ja kāds koandā pozitīvs ar kkā murgaini. bet nu kkādas šitādas intrigas vērpt liekas vnk absurdi, kkā negribas ticēt, ka nav vienkāršāki veidi kā panākt sev vēlamu rezultātu (un nekur jau nav teikt, ka šis u čempis kko varētu mainīt os sakarā). bet nu, cilvēku stulbumam robežu nav, tā kā mani pārsteigt laikam nespēj vairs it nekas.

personīgi man liekas, ka tāds os kā ziemas, tā vasaras vispār ir sevi izsmēlis un tam tuvākajās pāris dekādēs vajadzētu ņemt dabīgu galu, bet nu šajos laikos paredzēt kko ir diezgan neiespējami, atliek tik ar pavērtu muti brīnīties, kas notiek un kā lietas risinās.
Mana personiskā versija ir sekojoša, no sākuma bija galamērķis, iedabūt Francijas hokeja izlasi olimpiādē. Tālāk sāka štukot, kā lai to panāk? U-20 afēra bija plānota iepriekš, ar mērķi radīt vajadzīgo precendentu. 11 izlases nākamgad U-20 elitē, 13 izlases Parīzes vasaras olimpiādē, kāpēc ne? Kovids, tehniskie zāģi, turnīra atcelšana... viss tas tika mērķēts uz Pekinas OS. Laba ideja, ja viss, ko rakstu, nav murgs, tad pasaules vadošie specdnienesti varētu skaust IIHF atjautībai

  +1 [+] [-]

, 2021-12-30 16:40, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Mana personiskā versija ir sekojoša, no sākuma bija galamērķis, iedabūt Francijas hokeja izlasi olimpiādē. Tālāk sāka štukot, kā lai to panāk? U-20 afēra bija plānota iepriekš, ar mērķi radīt vajadzīgo precendentu. 11 izlases nākamgad U-20 elitē, 13 izlases Parīzes vasaras olimpiādē, kāpēc ne? Kovids, tehniskie zāģi, turnīra atcelšana... viss tas tika mērķēts uz Pekinas OS. Laba ideja, ja viss, ko rakstu, nav murgs, tad pasaules vadošie specdnienesti varētu skaust IIHF atjautībai
es sapratu tavu domu arī pirms tam un viss, ko varu pateikt, ka tev ļoti patīk konspirāciju teorijas man tas liekas diezgan absurdi, bet atkārtošu precīzi, ko rakstīju iepriekšējā komentā - cilvēku stulbumam robežas nav, tā kā nekas mani vairs nevar pārsteigt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-12-30 16:50, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: es sapratu tavu domu arī pirms tam un viss, ko varu pateikt, ka tev ļoti patīk konspirāciju teorijas man tas liekas diezgan absurdi, bet atkārtošu precīzi, ko rakstīju iepriekšējā komentā - cilvēku stulbumam robežas nav, tā kā nekas mani vairs nevar pārsteigt.
konspirācijas tagad rullē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2021-12-30 17:14, pirms 2 gadiem
Ništjak Sniegavirs rakstīja: Un lokam foolija cepuriiti
kāda tev sāpe nodarīta?

  +4 [+] [-]

, 2021-12-30 17:16, pirms 2 gadiem
Birojs Xmas3 rakstīja: Eu blag kad taa jobmuta fake kriize beigsies? Nopietni zbala, tgd palaida vilni ar 2 stripinam, maijaa bus omikrona vilnis un jauns paveids. Papluts pasaka ka pret PLANOTO jauno paveidu bus 6 pote, knarinsh pasaka ja gribi dzivot ej vakcinejies, es jibuu dalbajobu saiets!!!! Diemzhel te baigi cirvji smird komentos, kaa saka stulbs jau nesaprot ka ir stulbs bet apkartejiem gruuti!!!

Vecgada vakara visiem noveelu pieliet muuli ta ka Jaunaja gada vairs nepiecelas, kas no dzimshanas nav dots to ar karoti neiebaros!!!! Taa vot idiooti, pisat ieksha jaunas potes un sledzat visu ciet, vel tik uzlieciet uz rokas chipu ar sensoriem un ja ieiet sarkanaja zonaa tad ar elektroshoku lai uzshauj pa tuupli
kāpēc iedomājies, ka esi gudrāks par cirvi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-12-30 17:24, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: kāda tev sāpe nodarīta?
atkusni sola, Sniegavīrs bēdīgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2021-12-30 17:30, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: atkusni sola, Sniegavīrs bēdīgs
mūsu ciema tantiņas tā nekviec, kā te plosās huļiks, kļavulapa un ništjaks.
noķerti un dibenā sašpricēti.
veči vispār diezgan viegli to uztver. bet nu šie īpašs gadījums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 121 komentārs