Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Kaski par pagarinājuma varoni Lundellu: "Laukumā nepateiksi, ka viņam ir tikai 19"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kaski par pagarinājuma varoni Lundellu: "Laukumā nepateiksi, ka viņam ir tikai 19"
Antons Lundells gūst uzvaras vārtus. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokeja valstsvienība svētdienas vakarā tika pie svarīga punkta, pagarinājumā ar 2:3 piekāpjoties pašreizējai pasaules čempionei Somijai. Par spēles galveno varoni kļuva 19 gadus vecais uzbrucējs Antons Lundells, kurš izpelnījās komandas biedru atzinību.

"Viņš laukumā noteikti neizskatās pēc 19 gadīga. Atceros laiku, kad pats vēl spēlēju HIFK rindās – jau tad daudz tika runāts par kādu uzbrucēju, kurš vēl spēlēja junioros. Ir lieliski redzēt, ka uz pasaules čempionāta skatuves viņš spēlē ar tieši tādu pat pārliecību, ar kādu spēlēja Somijas čempionātā," Antonam Lundellam atzinīgus vārdus veltīja aizsargs Olivers Kaski, kurš šosezon ar Omskas "Avangard" izcīnīja Gagarina kausu.

Arī somu galvenais treneris Juka Jalonens slavēja Lundellu, izceļot viņa vārtu ožu un prasmi atrast uzbrukuma situāciju labāko noslēgumu. Jaunais centra uzbrucējs gadu mijā bija Somijas U20 izlases kapteinis, bet savā debijas pasaules čempionātā Lundells izcēlies ar četriem vārtiem un vienu piespēli, būdams komandas rezultatīvākais hokejists.

"Aizvadījām otro spēli divās dienās, un tas vienmēr ir smagi. Domāju, to varēja redzēt arī mūsu sniegumā. Tas gāja kā pa viļņiem, un bija arī slikti momenti," pauda Jalonens. Viņš norādīja, ka reizēm nācās pieņemt garlaicīgākus lēmumus, lai nezaudētu ripu. "Komanda nodemonstrēja, ka spēj izcīnīt uzvaru pat tad, kad neaizvada savu labāko spēli."

Somijas medijos norādīts, ka īpaši jūtams bijis centra Hannesa Bjerninena iztrūkums. Treneri pēc uzvaras pret Vāciju nolēmuši viņam dot atpūtu. Bjerninens iepriekš spēlēja vienā maiņā ar saku Mēnalanenu un Marko Antilu, un šim virknējumam čempionātā dots uzdevums tikt galā ar pretinieku līderiem. Somi, kuri tagad garantējuši vietu ceturtdaļfinālā, noslēdzošajā spēlē tiksies pret Kanādas izlasi.

Izmantotie resursi:
https://yle.fi/urheilu/3-11955639
https://yle.fi/urheilu/3-11955626