Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Dzierkals: "Dabūt punktu no Somijas jau ir daudz, īpaši mūsu situācijā"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Dzierkals: "Dabūt punktu no Somijas jau ir daudz, īpaši mūsu situācijā"
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Natalia Fedosenko/TASS/Scanpix

Pēc piedzīvotā zaudējuma papildlaikā pret Somiju (2:3) preses konferencē uz žurnālistu jautājumiem atbildēja Latvijas izlases uzbrucēji Rodrigo Ābols un Mārtiņš Dzierkals. Ābols norādīja, ka šī brīža situācija turnīra tabulā Latvijai nav nekas jauns - ar to nācies saskarties jau vairākos iepriekšējos čempionātus.

''Šis mums ir ļoti svarīgs punkts. Joprojām priekšā ir viena spēle - tā būs liela, mums ir paveicies un esam priecīgi par to, ka būs arī neliels fanu pūlis. Esam patīkami satraukti un nevaram sagaidīt,'' izteicās Mārtiņš Dzierkals. ''Ir tā, kā ir - protams, cenšamies gūt punktus katrā spēlē. Tagad priekšā ir Vācija, pret ko vienmēr bijušas grūtas spēles." Šobrīd Latvijas izlases rēķinā pēc sešām spēlēm ir deviņi punkti, kas dod piekto vietu B grupā. Priekšā ar tikpat punktiem ir gaidāmā pretiniece Vācija, kurai vēl pirms tam gaidāma spēle pret ASV.

Rodrigo Ābols atklāja, ka sāncenšu spēlei tiks pasekots līdzi šā vai tā: "Grūti izbēgt no tā hokeja, it īpaši, ja esi burbulī. Ieslēdz televizoru, un pirmais kanāls, kas iet, rāda spēles no vienas vai otras arēnas. Zinu, ka mums abiem laikam tagad ir deviņi punkti. Vācijai tā spēle, protams, ir svarīga. Paskatīsimies rezultātu, bet diezin vai visu spēli sēdēšu un skatīšos." Līdzīgās domās bija arī Mārtiņš: "Ejam uz katru [savu] spēli un pārāk neskatāmies, kas notiek citās komandās."

Latvijas izlasei šis bija trešais mačs čempionātā, kas ievilkās ilgāk par papildlaiku. Visās trijās diemžēl piedzīvoti zaudējumi - pēcspēles metienos pret Kazahstānu un Norvēģiju, šovakar papildlaikā pret Somiju. Divu vārtu autors Dzierkals nenoliedza, ka neveiksme bijusi sāpīga, taču arī iegūts punkts pret spēcīgu pretinieku: "Jā, žēl, ka neuzvarējām. Pēdējos gados mums ir bijušas problēmas uzvarēt bullīšus un overtaimus. Protams, ka Somija šajā spēlē bija pilnīgi favorīti, tas nav noslēpums. Dabūt punktu no viņiem - tas jau ir daudz, īpaši mūsu situācijā. Svarīgs punkts un lielā spēle mums ir priekšā."

Uzbrucējam tika jautāts arī par otro vārtu guvumu, kad izdevās vārtu priekšā pielabot Laura Dārziņa metienu, ieraidot ripu zem pārliktņa. ''Redzēju, ka esam trīs pret diviem. Mans darbs bija doties uz vārtiem. Redzēju, ka Lauris izdara metienu un pieliku nūju. Sākumā pat neticēju, ka ripa iegāja vārtos,'' momentu atmiņā atsauca Dzierkals, atzīstot, ka šis vārtu guvums bijis īpaši patīkams, ņemot arī vērā to, ka tas notika trešā perioda beigās.

Ābols izteicās, ka šovakar latviešu priekšrocības bijušas ātrumā, pirms tam arī kārtīgi izanalizējot pretinieku spēli: "Redzējām, ka viņi ļoti cieši spēlē neitrālajā zonā, cenšoties piespiest pretiniekus kļūdīties. Izmantojām savu ātrumu, iesaistījām aizsargus, lai labāk kustinātu ripu. Līdz ko tikām cauri viduszonai, tikām arī pie labām metienu iespējām."

Komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc mača nevairījās teikt, ka šī spēle bijusi pagaidām labākā turnīrā, un arī izlases centra uzbrucējs trenera vārdiem varēja piekrist, salīdzinot sniegumu uzvarā pār Kanādu: "Šoreiz mēs vairāk diktējām notikumus laukumā. Protams, bija arī nogriežņi otrajā periodā, kad spēlējām garākas nomaiņas un viņi pārņēma iniciatīvu. Ja salīdzina šīs abas spēles, tad domāju, ka Kanādas spēles otrajā daļā ļoti daudz aizsargājāmies, bet šeit izdarījām spiedienu - sapratām, ka viņi arī spēlē otro dienu pēc kārtas, tāpēc centāmies turēt tempu augstu un dabūt ripu dziļumā."

Sev labvēlīgā gultnē spēli izdevās pavērst otrajā periodā, izdarot lielu spiedienu uz pretinieku aizsardzību, taču ripu vārtos iedabūt neizdevās. "Kas pietrūka? Gols pietrūka... Grūti teikt - ja godīgi, bija kaut kas līdzīgs kā spēlē ar Itāliju. Savā zonā viņi noliek piecus cilvēkus priekšā, gaida kļūdas un skrien pretuzbrukumos. Bija momenti - varbūt [pietrūka] veiksmes, meistarības. Pamatlaikā abām komandām divi mēsliņi iekrita, papildlaikā varbūt mums meistarība pietrūka. Domāju, ka visu darījām pareizi, kā bijām sarunājuši. Ja zinātu atbildi, mēs droši vien būtu iemetuši vairāk,'' sprieda Ābols.

Līdzšinējais scenārijs atgādina kārtīgu spriedzes filmas sižetu - viss izšķiras pēdējā spēlē pret Vāciju, turklāt ar ilgi gaidītajiem faniem arēnā. "Mums jau tas ir normāli,'' ar smaidu atteica Rodrigo, pieminot arī 2017. gada čempionātu Ķelnē, kad izšķirošajā mačā tieši pret Vāciju tika piedzīvots zaudējums pēcspēles metienos, kā arī turnīru gadu vēlāk Dānijā, kad mājiniekus izdevās pieveikt ar 1:0. "Būs lieliski redzēt vismaz daļu cilvēku tribīnēs, viņi pavisam noteikti dzīs mūs uz priekšu. No šīs spēles mums jāņem pārliecība, ka varam ar ripu spēlēt pret jebkuru izlasi. Nevajag vienmēr panikā atmesties - šodien mēs to parādījām. Varam kontrolēt ripu, ar pārliecību kontrolēt spēles gaitu. Ja tā spēlēsim pret Vāciju, tad viss būs kārtībā."

  -1 [+] [-]

, 2021-05-31 02:55, pirms 3 gadiem
Situāciju radījāt jūs paši! Un nevajag sevi mierināt ka pret Somiju punkts ir labi! Nav labi! Ja būtu paņēmuši ko vairāk no kazahiem, norvēģiem būtu citādi. Bet somiem neko īpaši nevajadzēja tāpēc pilnībā neizlikās! Diemžēl nespējāt izmantot.

  +5 [+] [-]

, 2021-05-31 04:58, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Situāciju radījāt jūs paši! Un nevajag sevi mierināt ka pret Somiju punkts ir labi! Nav labi! Ja būtu paņēmuši ko vairāk no kazahiem, norvēģiem būtu citādi. Bet somiem neko īpaši nevajadzēja tāpēc pilnībā neizlikās! Diemžēl nespējāt izmantot.
Pateici tā it kā viņi negribēja savādāku situāciju. Bet kaut kā tak loģiski, ka šāds situacija ir pazīstama, ka pēdējā spele izšķir vai nu play-off vai turnīrs cauri, jo tāda situācija ir bijusi gandrīz vienmēr, tas tikai apliecina faktu, ka puiši ir izdarījuši vismaz tik daudz cik no viņiem tiek gaidīts. Proti, cīnīties par play-off līdz pēdējai sekundei. Ja būtu izdarījuši vairāk vai mazāk tad varētu sākt vai nu slavēt vai pārmest, bet šī ir Latvijas hokeja vieta elitē. Jā, teici neuzvarēja kazahus un Norvēģiju, uzvarētu būtu savādāk, bet ja tajā pašā laikā zaudētu Kanādai, tad pirmās 3.vietas tāpat nebūtu neaizsniedzamas un ar Vāciju būtu cīņa par 4.vietu. šitas būtu,nebūtu utt ir pufels. Jāskatās ir speli no speles, neesam grandi, ka varam skatīties citiem pāri.
Un Somiem vajadzeja,ja viņi grib 1.vietu grupā nevis cīnīties lai nepaliek 3 vai pat 4 vietā beigās.

  -2 [+] [-]

, 2021-05-31 05:14, pirms 3 gadiem
Viss ir plika dir na, ja LV izlasei maksimums, tikai 3 spēlētāji pietrūkst, tad, ko lai saka pārējie? LV pensionāriem jāizbauda šī gada agonija, jo citos gados ar šiem pensionāriem vispār neko nesasniegtu7
Vakar ieraugi Dārziņu C lomā gandrīz izslēdzu tiešraidi. Dārziņš ir mīkstmiesis ne kapteinis, s

  +4 [+] [-]

, 2021-05-31 06:05, pirms 3 gadiem
Raivix, ieraugot Tavu komentāru, gandrīz izdzēsos no SC. Tev kapteiņi laikam var būt tikai tafgaji un treneris tikai atsaldētais Nazarovs.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-31 08:14, pirms 3 gadiem
Ravix rakstīja: Viss ir plika dir na, ja LV izlasei maksimums, tikai 3 spēlētāji pietrūkst, tad, ko lai saka pārējie? LV pensionāriem jāizbauda šī gada agonija, jo citos gados ar šiem pensionāriem vispār neko nesasniegtu7
Vakar ieraugi Dārziņu C lomā gandrīz izslēdzu tiešraidi. Dārziņš ir mīkstmiesis ne kapteinis, s
Tirliņ,ja jau vakar redzeji Dārziņu laukumā,tad tev ar acīm kkas nav kārtībā, vakar vins bij otrais/trešais labākais komandā.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-31 08:18, pirms 3 gadiem
Var gadīties smieklīga situācija ka pirms pēdējās spēles lai tiktu 1/4 vajag 3 punktus gan Vācijai, gan mūs, un papildlaiks abām neder. Ko darīs ja būs 2:2 kurš ņems nost gk pirmais?

  -1 [+] [-]

, 2021-05-31 09:09, pirms 3 gadiem
Nav mūsējiem dzirksteles ne acīs, ne arī spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-31 09:36, pirms 3 gadiem
Pilnīgi lieks cepiens par Dārziņu, stabils sniegums un var redzēt, kad čalis sitas, pat bloķē metienus mazākumā ko RD nekad nedara..

     [+] [-]

, 2021-05-31 09:40, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Pilnīgi lieks cepiens par Dārziņu, stabils sniegums un var redzēt, kad čalis sitas, pat bloķē metienus mazākumā ko RD nekad nedara..
Nu nav jau tā,ka vins nebloke,bet nu nevar PČ salidzinat ar sezonas speli.

     [+] [-]

, 2021-05-31 10:22, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Pilnīgi lieks cepiens par Dārziņu, stabils sniegums un var redzēt, kad čalis sitas, pat bloķē metienus mazākumā ko RD nekad nedara..
Turnīra būtība ir ļoti atšķirīga, šis moment turnīrs, un katrs atdot sevi cik vien tos vēlas (ja esam godīgi), tas ir patriotisms, un tā ir katram paša izvēle ar cik lielu atdevi ir ziedojies spēlei.
Spēlei klubā ir cita doma, sezona ir ilga grūta un jācenšas sabalansēt sava fiziskā forma visas sezonas garumā (forsēt nedrīkst).

  +2 [+] [-]

, 2021-05-31 10:35, pirms 3 gadiem
kecbaja rakstīja: ...
Un Somiem vajadzeja,ja viņi grib 1.vietu grupā nevis cīnīties lai nepaliek 3 vai pat 4 vietā beigās.
a ko dod 1. vieta grupā? Iespēju 1/4 finālā uzrambāt pret zviedriem vai čehiem?

  -1 [+] [-]

, 2021-05-31 12:02, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: a ko dod 1. vieta grupā? Iespēju 1/4 finālā uzrambāt pret zviedriem vai čehiem?
Rakstīju ja viņi gribēja pirmo vietu grupā, tad viņiem šajā spēlē vajadzēja uzvarēt, nevis kā viņiem tā kaut ko dod. Bet atbildot uz to jautājumu, domāju labāk ir cerēt trāpīt uz slovākiem paliekot pirmajā vai to pašu Zviedriju. Nekā dabūt koku pretī. Un starpība ir arī tajā cikos ir spēles 1/4 finālā un vai pusfinala sanāks dienas spēle vai vakara(pieņemot ka mājinieku komanda tik tālu netiek)

     [+] [-]

, 2021-05-31 15:03, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: a ko dod 1. vieta grupā? Iespēju 1/4 finālā uzrambāt pret zviedriem vai čehiem?
Ja Zviedrija vai Čehija grupā paliks 4. vietā, tas tāpat nozīmē, ka šīs izlases ir bijušas pietiekami parocīgs pretinieks, ja jau nespēja tikt augstāk. Šogad gan visas 4 otrā grupā būs +/- līdzīgas pēc spēka, tāpēc nav laikam īsti svarīgi, kas nāks pretī. Viss sāksies no 0.

     [+] [-]

, 2021-05-31 15:52, pirms 3 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Ja Zviedrija vai Čehija grupā paliks 4. vietā, tas tāpat nozīmē, ka šīs izlases ir bijušas pietiekami parocīgs pretinieks, ja jau nespēja tikt augstāk. Šogad gan visas 4 otrā grupā būs +/- līdzīgas pēc spēka, tāpēc nav laikam īsti svarīgi, kas nāks pretī. Viss sāksies no 0.
tas neko nenozīmē - piemēram, ir bijis gads, ka zviedri knapi tiek 8niekā (zaudē vāciešim, nospēlē 0:0 pret itāļiem), bet beigās paņem zeltu. https://en.wikipedia.org/wiki/1992_... .