Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Somijas izlases treneris: "No Latvijas sagaidu ātru spēli"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Somijas izlases treneris: "No Latvijas sagaidu ātru spēli"
Ari-Peka Selins (pa labi) uz Somijas izlases soliņa. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix

Pirms šovakar gaidāmās cīņas pret Latvijas izlasi Somijas valstsvienības galvenā trenera asistents Ari-Peka Selins preses konferencē izcēla mājinieku komandas vārtsargu spēli, kā līderi izceļot arī Miku Indraši.

B apakšgrupas līdervienības galvenā trenera Jukas Jalonena asistents pirms gaidāmā mača izteicās, ka sagaida augstu spēles tempu: "Latvija spēlē ātru un organizētu hokeju, komandā ir prasmīgi spēlētāji. Somijai tas noteikti būs izaicinājums." Jāatzīmē, ka iepriekšējos mačos ātrums nebūt nav bijis lielākais Boba Hārtlija vadīto hokejistu trumpis, taču šajā gadījumā svarīgi ir tas, ka Somijai šī būs otrā spēle divās dienās, kamēr latviešiem vakar bija brīvdiena.

Jautāts par pretinieku komandas hokejistiem, kuri uz ledus būtu īpaši jāpieskata, treneris Selins izcēla Mika Indraša un brāļu Bukartu uzvārdus. Indrašis piecās spēlēs guvis divus vārtus, Rihards Bukarts - vienus, savukārt Robertam Bukartam turnīrs pagaidām ievirzījies neveiksmīgākā gultnē, esot bez punktiem. Tāpat Selins pieminēja arī vārtsargu devumu Latvijas izlases sniegumā. Jau ziņots, ka šovakar Latvijas izlases vārtos stāsies Jānis Kalniņš. Trīs sezonas Helsinku "Jokerit" pārstāvējušajam vārtsargam tā būs pirmā spēle čempionātā.

Somijas izlases sastāvā rezultatīvākā spēlētāja godu ar četriem punktiem piecos mačos dala 19 gadus vecais talants Antons Lundels (3+1) un aizsargs Tonijs Sunds (2+2), kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Rīgas ''Dinamo'' komandu. Savukārt Sunda un Lundela komandas biedram Jerem Karjalainenam šī ir iespēja jau tagad pierast pie ''Arēna Rīga'' ledus un ģērbtuvēm, jo uzbrucējs Rīgas "Dinamo" spēlēs nākamsezon.

''Viņš ir ļoti ātrs, prasmīgs hokejists, kuram patīk daudz mest pa vārtiem," rīdzinieku jaunpienācēju raksturoja treneris, kurš izcēla Karjalainena dotības vairākumu izspēlē. Savā pirmajā pasaules čempionātā 29 gadus vecais uzbrucējs gan piedalījies tikai divās spēlēs, pie punktiem netiekot.

  +5 [+] [-]

, 2021-05-30 15:16, pirms 3 gadiem
Ātra spēle būs pirmajā periodā, pēc tam tik Kalniņš un pāris jaunie būs spējīgi paslidot...

  +1 [+] [-]

, 2021-05-30 15:32, pirms 3 gadiem
Interesanti kā Dārziņš uz taisnām kājām attīstīs to ātrumu...

  -1 [+] [-]

, 2021-05-30 15:45, pirms 3 gadiem
Somija noskries mus uz vienas slidas

  +2 [+] [-]

, 2021-05-30 15:52, pirms 3 gadiem
Arī mēs gaidām no Latvijas ātru spēli!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-30 16:00, pirms 3 gadiem
Gaidīt jau var... diez vai sagaidīs...

     [+] [-]

, 2021-05-30 16:34, pirms 3 gadiem
Tad viņš laikam nav redzējis mūsu vairākuma izspēles.

     [+] [-]

, 2021-05-30 17:28, pirms 3 gadiem
Iepriekšējā mačā gan izcilnieks Indrašis bija apaļa nullīte. Ne meta no spēles, ne jēdza ko interesantu bullīšos izdomāt... Bet ja sominenam tas imponē, lai taču viņam tiek...