Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Rubīns: "ASV ir viena no labākajām, ja ne pati labākā komanda mūsu grupā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rubīns: "ASV ir viena no labākajām, ja ne pati labākā komanda mūsu grupā"
Kristiāns Rubīns. Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātu hokejā sākusi ar divām uzvarām trīs mačos. Otrdiena komandai ir brīvdiena, bet rīt tiks sākta gatavošanās nākamajam mačam, kurā pretī stāsies Amerikas Savienotās Valstis. Pirmā pāra aizsargs Kristiāns Rubīns sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka no amerikāņiem gaida ļoti ātru hokeju un uzskata to par, iespējams, labāko mūsu apakšgrupas komandu.

"Domāju, vienīgais, ko mēs tagad gribētu izmainīt – spēle pret Kazahstānu un pazaudētie divi punkti. Uzskatu, ka labi sākām mājās notiekošo čempionātu, bet nākamajā spēlē turpinājums bija neveiksmīgs. Kazahstāna ir laba komanda, kas to pierādījusi arī turpinājumā," rezumējot pirmos trīs mačus, teica Kristiāns Rubīns. "Pats galvenais, ka ar katru spēli kļūstam labāki, vairāk kļūstam kā ģimene, palīdzam cits citam. Pret Itāliju tikpat kā vispār nespēlējām savā zonā, varējām izpausties uzbrukumā. Viss ir kārtībā. Esam priecīgi par līdz šim paveikto, bet nekas nav beidzies – atrodamies tikai sākumā."

Bullīšos piedzīvotajā zaudējumā pret kazahiem Latvijas izlasei neizdevās tikt galā ar pretinieku spiedienu, kas tika izdarīts uz aizsargiem. Rubīns norādīja, ka komanda tam tika gatavota. "Ar visām sapulcēm zinājām, ka viņi nāks agresīvi virsū. Visu sapratām, bet līdz galam neizdarījām. Nespējām atrast veidu, kā tikt ārā no savas zonas. Trieciens bija tas, ka iemetām, bet uzreiz atdevām atpakaļ. Nedabūjām to enerģiju, kas parasti nāk pēc vārtiem. Skatoties atpakaļ, ir lietas, ko gribētos izmainīt, bet tā jau ir pagātne."

Atklāšanas mačā Latvijas valstsvienība pirmo reizi vēsturē tika galā ar Kanādu, un Rubīns norādīja, ka saņēmis daudzus apsveikumus no okeāna otra krasta, lai gan Kanādas telefonu vēl nemaz nav ieslēdzis. Ikdienā viņš pārstāv Toronto "Marlies" komandu. "Komandai tieši tobrīd bija pēdējās sapulces ar vadību. Kamēr spēlētāji gaidīja savu kārtu, tikmēr skatījās, un daži pēc tam atsūtīja apsveikumus. No kluba puses komunikācija vēl nav bijusi. Domāju, viņi ļauj man koncentrēties turnīram. Pēc tam būs sarunas ar treneri un ģenerālmenedžeri par visu aizvadīto sezonu," norādīja Rubīns.

Visos trīs mačos viņš darbojies izlases pirmajā aizsargu pārī kopā ar Uvi Balinski. Ar četriem metieniem Rubīns ir līderis starp aizsargiem, un viņš vidēji uz ledus pavadījis virs 20 minūtēm. "Ar Balinski esam diezgan daudz spēlējuši kopā. Manuprāt, izskatāmies tīri solīdi. Taču – vienmēr var labāk. Nekad neesmu pilnībā apmierināts ar savu spēli. Vienmēr ir lietas, ko pirms gulētiešanas galvā pārdomāju, kaut būtu darījis citādi. Esmu ja ne priecīgs, tad apmierināts. Vairāk gan jāskatās uz priekšu. Grupā palikušas vēl četras spēles. Jātiek ārā no grupas un jādodas tālāk."

Šodien Latvijas izlasei bija paredzēts treniņš, taču tas tika atcelts, lai dotu hokejistiem atpūtu. Gatavošanās mačam pret ASV sāksies rīt, bet spēle paredzēta ceturtdien. Rubīns norādīja, ka personīgi pazīst tikai vienu amerikāņu hokejistu – uzbrucēju Trevoru Mūru, ar kuru kopā spēlēja "Marlies" rindās. "Zinu vēl dažus, pret kuriem ir spēlēts AHL. Ir arī Matīsa [Kivlenieka] komandas biedrs Adams Klendenings, bet es personīgi pazīstu tikai vienu." Mūrs šajā sezonā spēlēja Losandželosas "Kings", 56 spēlēs tiekot pie 23 punktiem. Pasaules čempionāta ievadā viņš sevi pierādījis kā vienu no ASV komandas līderiem.

"Daudz neesmu pētījis amerikāņu spēli. Zinām, ka tā ir viena no labākajām komandām mūsu grupā, ja ne pati labākā. Ļoti ātrs hokejs, amerikāņu stilā. Pret Kanādu ar to tikām galā. Spēle būs diezgan sīva, tāpēc katram jāspēj sevi pierādīt no labākās puses," pauda 23 gadus vecais aizsargs.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 19:50, pirms 3 gadiem
Nekas,šeit jau spēlēsim kā otrais nummurs no aizsardzības un ir cerības uz līdzīgu cīņu.

     [+] [-]

, 2021-05-25 23:42, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Nekas,šeit jau spēlēsim kā otrais nummurs no aizsardzības un ir cerības uz līdzīgu cīņu.
Nu bet logjiski, nav mums visi jaunieshi, bet jebkuraa gadiijumaa "skrieties" ar ASV buutu stulbums.