Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

PČ ''Twitter'' čalas: Eirovīzija un Kivlenieks itāļu vārtos

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

PČ ''Twitter'' čalas: Eirovīzija un Kivlenieks itāļu vārtos
Rodrigo Ābols (#18) itāļu vārtu priekšā. Foto: EPA/Scanpix

Pasaules hokeja čempionāta trešajā spēlē Latvijas valstsvienība ar 3:0 pieveica Itāliju. Līdzjutēji sociālajā tīklā ''Twitter'' mača laikā regulāri piesauca Eirovīzijas dziesmu konkursu un to, ka, iespējams, Itālijas vārtus sargā neviens cits kā Matīss Kivlenieks.

Latvijas valstsvienībai pirmajā periodā piederēja ievērojams pārsvars gan ripas kontrolē, gan izdarītajos metienos, kas trešdaļas otrajā pusē arī tika pārvērsts vārtu guvumā. Gols gan netika ieskaitīts, jo itāļu vārtu vīru Džastinu Facio traucēja Kaspars Daugaviņš. Līdzjutēju vidū bija manāma neizpratne par neieskaitītajiem vārtiem. Latvijas pretinieku sakarā arī vairākkārt tika piesaukta Eirovīzija.


Otrā perioda vidū Mārtiņš Karsums beidzot atklāja Latvijas rēķinu, bet dažas minūtes vēlāk vēl vieni vārti netika ieskaitīti - Miks Indrašis ar slidu raidīja ripu itāļu vārtos. Arī otrais neieskaitītais gols izsauca dažādas Latvijas līdzjutēju reakcijas.
Trešās trešdaļas ievadā kapitulēja Ivars Punnenovs, taču vārti, par laimi latviešiem, netika ieskaitīti, bet Itālijas vārtus lieliski sargāt turpināja Džastins Facio, kas pašmāju līdzjutējiem lika domāt, vai itāļu formu nav uzvilcis Matīss Kivlenieks. Mača izskaņā Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums raidīja ripas tukšos vārtos, ļaujot pasaules labākajiem faniem uzelpot.