Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Karsums: "Zinu, ka mākam spēlēt daudz labāk"

Karsums: "Zinu, ka mākam spēlēt daudz labāk"
Mārtiņš Karsums. Foto: LHF

Latvijas hokeja izlase prot spēlēt daudz labāk, nekā to parādīja divās pārbaudes spēlēs pret Slovākiju, portālam Sportacentrs.com pauž pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Turpinot gatavošanos Rīgā gaidāmajam pasaules čempionātam, abos mačos komandas uzvaras dalīja uz pusēm.

Slovākijā notikušajās cīņās uzvarētāji tika noskaidroti pagarinājumā – vispirms ar 2:1 triumfēja Latvija, bet pēc tam ar 1:0 atbildēja mājinieki. Slovāki “uz papīra” bija patālu no labākā sastāva, kamēr mūsējiem vairāki hokejisti, visticamāk, piedalīsies arī pasaules čempionātā. Divi gūti vārti divās spēlēs ir pieticīgs rādītājs, taču ar drošu spēli iepriecināja vārtsargi Jānis Kalniņš un Ivars Punnenovs.

“No šīm divām pārbaudes spēlēm varam paņemt vairāk slikta nekā laba,” atzīst Karsums, kurš pirmajā pārbaudes spēlē izcēlās ar vārtu guvumu. “Labais ir tas, ka maiņas varēja kopā uzspēlēt un ka atgriezāmies spēļu ritmā. Treneri arī varēja redzēt, kā darbojamies laukumā un kā izpildām taktiku.”

“Tikt līdzi slovākiem bija diezgan pagrūti. Varbūt tāpēc, ka treniņprocess bijis diezgan smags, nebijām vēl atgājuši no slodzēm,” norāda pieredzes bagātais uzbrucējs, kurš, runājot par spēles zīmējumu, piebilst, ka vairāk nesanācis nekā sanācis. “Labas ziņas, ka līdz čempionāta sākumam vēl ir nepilns mēnesis, lai pieslīpētu taktiku un sagatavotos labāk nekā tagad.”

Karsums piekrīt, ka pret slovākiem komanda iemetusi maz vārtu, taču bijuši daudz tādu brīžu, kuros hokejisti mēģinājuši izdarīt vairāk nekā nepieciešams.

“Vajadzēja spēlēt vienkāršāk un vairāk mest pa vārtiem. Bija vairāki momenti, kad mēģinājām izspēlēt līdz tukšiem vārtiem, kaut arī varējām mest,” uzsver Karsums. “Uz papīra slovākiem bija diezgan jauna komanda, it sevišķi uzbrukuma līnijā. Tomēr par mūsu spēli vēl ir par agru kaut ko secināt. Mākam spēlēt daudz labāk.”

Hokejists arī norāda, ka šogad pirms pasaules čempionāta pārbaudes spēļu ir maz. Nometnes laikā komanda aizvadīja divus mačus pret Latvijas U-18 izlasi, palīdzot tai sagatavoties pasaules čempionātam. Nākamās un arī vienlaikus pēdējās cīņas pirms Rīgā gaidāmajām meistarsacīkstēm iecerētas 14. un 15. maijā pret Šveici.

“Līdz pārbaudes spēlēm ar Šveici ir kārtīgi jāsagatavojas, jānoslīpē taktika. Cerams, tas izdosies,” pauž Karsums. Pārbaudes spēlēs pret slovākiem viņš spēlēja uzbrucēju virknējumā ar Robertu Bukartu un Andri Džeriņu. “Tas, vai šāda maiņa saglabāsies, jāprasa trenerim. Ar šiem puišiem kopā trenējāmies un nospēlējām divas spēles. Varbūt šādu maiņu arī atstās. Pats ar šiem partneriem jūtos labi, pirmajā mačā pret slovākiem mums izdevās arī gūt vārtus. Bija arī pāris citi momenti, kuros varējām iemest. It kā jūtam viens otru. Protams, gribētos labāk, bet ir vēl laiks. Ja paliksim šādā maiņā, būs laiks, lai saspēlētos vēl labāk.”

Karsums neslēpj, ka pēdējās nedēļās Latvijas izlasei treniņos bijusi liela slodze, bet, tuvojoties pasaules čempionātam, tā noteikti tiks samazināta.

Sarunu ar Karsumu skaties šovakar pulksten 21:15 Sportacentrs.com TV raidījumā “Sports tuvplānā”. Par starptautisko un vietējo futbolu tajā runāsim arī ar Latvijas Futbola federācijas bosu Vadimu Ļašenko, kā arī Igaunijas čempionātu basketbolā pārspriedīsim ar “Avis Rapla” komandā spēlējošo Robertu Freimani.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-23 15:51, pirms 3 gadiem
Protams labāk;
bet bez Karsuma!

  +1 [+] [-]

, 2021-04-23 15:56, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Protams labāk;
bet bez Karsuma!
nu nu 3 maiņai jau vel gana labs!

     [+] [-]

, 2021-04-24 11:41, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: nu nu 3 maiņai jau vel gana labs!
Ja būtu labs būtu labs līgums

     [+] [-]

, 2021-04-24 14:49, pirms 3 gadiem
zinaat un varet ir divas dazadas lietas