Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Kanādas preses reakcija: Kivlenieka sausā spēle nodrošina Latvijas uzvaru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kanādas preses reakcija: Kivlenieka sausā spēle nodrošina Latvijas uzvaru
Matīss Kivlenieks 2021. gada 21. maijā. Foto: imago/Scanpix

Kanādas preses uzmanības centrā piektdien, 21. maijā, bija Stenlija kausa dueļi starp vietējām komandām (Monreāla-Toronto un Edmontona-Vinipega), kā arī Vankūveras "Canucks" jaunā vienošanās ar treneri Grīnu. Pasaules čempionāts atradās nomaļus, piemēram, lielāko laikrakstu "Globe and Mail" un "National Post" portālos divas stundas pēc spēles nebija nekā. Izņēmumi – TSN, ziņu aģentūra "The Canadian Press" un Kanādas hokeja federācija.

Kanādas hokeja federācija: IIHF Worlds Recap: Latvia 2, Canada 0

https://www.hockeycanada.ca/en-ca/n...

“Vārtsargs Dārsijs Kempers no “Phoenix Coyotes” atvairīja 15 metienus un Kanādas vīriešu valstsvienībai bija ievērojams pārsvars metienos pa vārtiem, taču 2021. gada IIHF pasaules čempionāta atklāšanas spēlē tā piedzīvoja 0-2 zaudējumu pret Latviju.

Tā bija pirmā reize 13 savstarpējās spēlēs, kad Kanāda piekāpās Latvijai. Vienlaikus tā bija tikai tikai otrā spēle kopš 2006. gada, kurā kanādieši neguva nevienus vārtus (somu vārtsargs Mikko Koskinens 2016. gadā atvairīja visus metienus).

Kanādieši vairāk uzturējās Latvijas zonā, nomētājot turnīra saimniekus ar 38-17, tiesa, valstsvienībai bija tikai dažas izcilas izdevības pārspēt vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

Kanāda pirmajā trešdaļā izdarīja par deviņiem metieniem vairāk (13-4), taču vienīgos vārtus guva latvieši. Miks Indrašis vairākumā saņēma Ronalda Ķēniņa piespēli un pārspēja Kemperu mazāk nekā divas sekundes pirms perioda beigām.

Ķēniņš nospēlēja savu lomu arī Latvijas otrajā vārtu guvumā. Viņš mēģināja pārspēt Kemperu no labās puses. Kolēģa metienu otrās trešdaļas vidū pielaboja Oskars Batņa. Tas izrādījās pēdējais vārtu guvums spēlē, jo latvieši sakopoja spēkus aizsardzībā.

Džeikobam Bernardam-Dokeram no Otavas “Senators” bija labākā iespēja gūt vārtus otrās trešdaļas beigās, taču viņa spēcīgais metiens skāra Kivlenieka plecu. Kemperam nebija daudz darba, tomēr viņš darbojās atzīstami, tostarp atvairot Rodrigo Ābola metienu trešajā trešdaļā.

Spēlei piemita vēstures garša, jo 18 gadus un sešus mēnešus vecais Ovens Pauerss ("University of Michigan") kļuva par visu laiku jaunāko kanādieti, kurš spēlējis pasaules čempionātā. Aizsargs apsteidza Polu Kariju, kurš 1993. gadā bija par 16 dienām vecāks.

Kanāda sestdien atpūtīsies, bet svētdien sacentīsies pret ASV (sākums plkst. 13:00 pēc Austrumkrasta laika jeb plkst. 10:00 pēc Rietumkrasta laika).”

TSN/The Canadian Press: Latvija nopelna vēsturisku uzvaru pār Kanādu

https://www.tsn.ca/latvia-earns-his...

“Matīss Kivlenieks atvairīja 38 metienus un mājiniece Latvija pasaules čempionāta atklāšanas dienā pārsteidza Kanādu ar 2-0. Kanādiešu rēķinā iepriekš bija 11 uzvaras un viens neizšķirts, ieskaitot 11-0 panākumu 2006. gada pasaules čempionātā Rīgā.

Šoreiz Kanāda nespēja pārspēt Kivlenieku, kurš pārstāv Kolumbusas “Blue Jackets”, neraugoties uz lielu pārsvaru ripas kontrolē. Latvija, spēlējot vairākumā, atklāja rezultātu pusotru sekundi pirms pirmās trešdaļas beigām, kad Miks Indrašis raidīja ripu cauri Dārsija Kempera kājsargiem.

Oskars Batņa dubultoja mājinieku pārsvaru, pielabojot Ronalda Ķēniņa metienu. Kempers atvairīja 15 metienus, bet Kanāda trešo reizi pēc kārtas sāka pasaules čempionātu ar zaudējumu.”

Sportsnet.ca/The Canadian Press: Kivlenieks nostāv sausā, mājiniece Latvija šokē Kanādu

https://www.sportsnet.ca/hockey/art...

Tas pats teksts.

CBC/The Canadian Press: Latvija ar 2-0 pārsteidz Kanādu pasaules čempionātā

https://www.cbc.ca/sports/hockey/la...

Tas pats teksts.

Coast Reporter/The Canadian Press: Kivlenieks nostāv sausā, mājiniece Latvija šokē Kanādu

https://www.coastreporter.net/natio...

Tas pats teksts.

Kanādas tvitervidē var izcelt TSN (823 tūkstoši sekotāju) un TSN Hockey (281 tūkstotis sekotāju) tvītus. TSN jeb “The Sports Network” ir lielākais sporta medijs Kanādā – tas no 2010. gada atrodas “Bell” mediju grupas īpašumā – un klātienē nodrošina jaunākās ziņas no pasaules čempionāta.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-22 01:19, pirms 3 gadiem
Kolumbusas. Nevis Kolumbijas.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 02:38, pirms 3 gadiem
Pilnīgs kosmoss!!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 03:00, pirms 3 gadiem
Šķiet, ka Elvis beidzot nonāks normālā komandā. Paldies Matīsam !

  +6 [+] [-]

, 2021-05-22 06:21, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Šķiet, ka Elvis beidzot nonāks normālā komandā. Paldies Matīsam !
Domāju, ka Elvis būs Blue Jackets pirmais vārtsargs un Matiss būs otrais vārtu vīrs komandā.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-22 09:44, pirms 3 gadiem
Reakcija no Kanādas puses - apaļa nulle. Skarbā realitāte, ka tāds PČ tur nevienu neinteresē. Bet kāda gan mums daļa? Jāpriecājas pašiem par savu uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 09:54, pirms 3 gadiem
Būtu lieliski, ja Latvija spēlēs finālā, un Kivlenieks līdz tam nebūtu NEVIENĀ šī čempionāta spēlē ielaidis NEVIENUS vārtus!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-22 10:05, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Reakcija no Kanādas puses - apaļa nulle. Skarbā realitāte, ka tāds PČ tur nevienu neinteresē. Bet kāda gan mums daļa? Jāpriecājas pašiem par savu uzvaru.
Kā tev tur skarbā realitāte, tu baigi daudz ko zini par dzīvi Aizdīķī? Realitāte nemaz nav tik skarba, pirmkārt, es tur biju salīdzinoši nesen un skatījos KHL mačus, tos tur arī rāda, ir speciāls TV kanāls, otrkārt, tiko saņēmu apsveikumu ar uzvaru no mana Jeņķu drauga FB, ar kuru kopā studējām un rāvām Hoķi Tas, ka prese neko neraksta, nenozīmē, ka PČ nevienu neinteresē, kā tu raksti, it sevišķi tagad, interneta laikmetā

  +3 [+] [-]

, 2021-05-22 10:09, pirms 3 gadiem
Palasīju kanādiešu sportacentra "ekspertu" komentārus (36 vs mūsu 300+). Reakcija tāda, ka latviešu zemnieki uzvarējuši Kanādas studentus un arī pateicoties tam, ka kanādietis vada mūsu izlasi xD

  -1 [+] [-]

, 2021-05-22 11:12, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Kā tev tur skarbā realitāte, tu baigi daudz ko zini par dzīvi Aizdīķī? Realitāte nemaz nav tik skarba, pirmkārt, es tur biju salīdzinoši nesen un skatījos KHL mačus, tos tur arī rāda, ir speciāls TV kanāls, otrkārt, tiko saņēmu apsveikumu ar uzvaru no mana Jeņķu drauga FB, ar kuru kopā studējām un rāvām Hoķi Tas, ka prese neko neraksta, nenozīmē, ka PČ nevienu neinteresē, kā tu raksti, it sevišķi tagad, interneta laikmetā
Mums arī eurosportā rāda loka šaušanu, jāšanu un formulu E

  +1 [+] [-]

, 2021-05-22 12:19, pirms 3 gadiem
Nestresojam! Vienkārši izbaudam un priecājamies!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-22 13:26, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Reakcija no Kanādas puses - apaļa nulle. Skarbā realitāte, ka tāds PČ tur nevienu neinteresē. Bet kāda gan mums daļa? Jāpriecājas pašiem par savu uzvaru.
Gribēja paspīdēt ar kādu domu graudu viszinis! Neizdevās īsti.

     [+] [-]

, 2021-05-27 18:34, pirms 3 gadiem
nepiedodams mīkstums otrajā periodā.

     [+] [-]

, 2021-06-01 22:29, pirms 3 gadiem
Maigi izsakoties divains cempionats kopuma un labi, ka viss beidzas Latvijas komandai, nummurs atsisits. Viss labi, lidz nakosam gadam!

     [+] [-]

, 2021-06-01 22:31, pirms 3 gadiem
Ja kadreiz ar Vaciju bijam viena limeni+- tad tagad vaci ir galvas tiesu stipraki un vel ar lielam rezervem salidzinot ar mums.