Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Vai brāļi Bukarti PČ atkārtos Masaļska atvadu spēles scenāriju?

Andris Liepa
Andris Liepa

Vai brāļi Bukarti PČ atkārtos Masaļska atvadu spēles scenāriju?
Kristiāns Rubīns un brāļi Bukarti svin vārtu guvumu PČ spēlē. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlases krāsas pasaules čempionātā (PČ) Rīgā pārstāvēs divi brāļi – Roberts un Rihards Bukarti. Lai gan pasaules čempionātos abi vārtus vienā spēlē nav guvuši, bukmeikeru kantoris 11.lv pirms čempionāta piedāvā interesantu likmi.

Vai abi brāļi Bukarti gūs vārtus vienā pasaules čempionāta spēlē? (koeficients 6.00)

Vecākajam no Bukartiem – Robertam šis būs jau astotais čempionāts, kamēr Rihards uz pasaules čempionāta ledus kāps ceturto reizi. Kamēr pirmais jau paguvis izcelties ar desmit vārtu guvumiem, otrajam gūt vārtus izdevies tikai reizi.

Līdz šim abi vienā spēlē vārtus izlases kreklos guvuši tikai pārbaudes spēlēs. Roberts pats visspilgtāk atceras Edgars Masaļska atvadu spēli 2017. gada 17. aprīlī, kad Latvijas izlases ar rezultātu 4:6 atzina Francijas valstsvienības pārākumu. Šķetinot statistikas ailes, acīs iekrīt vēl viena pārbaudes spēle Dānijā - 2018. gada 15. februārī. Tajā Roberts izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, bet Rihards atzīmējās ar 1+1, bet Latvijas izlases ar rezultātu 6:1 sagrāva Austrijas valstsvienību. Vēl viena vārtu guvumiem bagāta spēle, kurā abi izcēlās ar rezultativitāti tika izspēlēta 2017. gada 11. septembrī pret Baltkrieviju, turnīrā Francijā. Tajā Rihards atzīmējās ar 1+2, bet Robertam - 1+1. Tajā spēlē abas komandas kopā vārtos sabēra 12 (!) ripas.

Līdzīgi sasniegumi abiem padevušies arī klubu rindās, gan Čehijā, gan Rīgas “Dinamo” rindās aizvadītajā sezonā, taču izlases spēles tādas ir tikai trīs.

Kā redzams, visas šīs spēles bijušas ļoti rezultatīvas, un paredzams, ka pasaules čempionātā tik augstu rezultativitāti Latvijas izlase diez vai parādīs. Pirms Rīgā notiekošā turnīra četrās pārbaudes spēlēs gūtie četri vārti (pret Slovākiju 2:1 un 0:1, pret Šveici 0:3 un 1:2) liek domāt, ka ar vārtu gūšanu arī pasaules čempionātā mūsējiem varētu klāties grūti. Optimisti gan uzsver, ka Bobs Hārtlijs pārbaudes spēles nekad nav uztvēris nopietni un īstās cīņas sāksies vien 21. maijā, kad Latvijas izlasi eksaminēs varenā Kanāda. Pēcāk sekos mači ar Kazahstānu, Itāliju, ASV, Norvēģiju, Somiju un Vāciju. Lai turpinātu cīņu par medaļām, būs nepieciešams iekļūt grupas labāko četriniekā.

Spēles izlasē, kurās vārtus guvuši abi brāļi Bukarti:

DatumsPretinieceRezultāts
17.04.2017Francija4:6
11.09.2017Baltkrevija7:5
15.02.2018Austrija6:1

11.lv bukmekeri varbūtību, ka abi brāļi vienā spēlē būs rezulttaīvi pasaules čempionātā Rīgā novērtējuši ar koeficientu 6.00.

Visas 11.lv PČ īpašās likmes pieejamas ŠEIT!