Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Latvijas konkurentei Vācijai pievienojas ziemeļamerikānis Kīnhakls

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas konkurentei Vācijai pievienojas ziemeļamerikānis Kīnhakls
Toms Kīnhakls. Foto: imago/Larry MacDougal/Scanpix

Pasaules čempionātā hokejā Vācija būs viena no Latvijas izlases konkurentēm cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Tās galvenā trenera Toni Sederholma rīcībā atrodas 28 hokejisti – trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 15 uzbrucēji.

Nule Vācijas izlases nometni papildinājuši astoņi hokejisti. No čempiones Berlīnes "Eisbaren" klāt nākuši vārtsargs Matiass Nīderbergers, aizsargs Jonass Millers, kā arī uzbrucēju trijnieks Marcels Nēbelss, Lukass Reihels un Leonards Pfēderls. No finālistes Volfsburgas "Grizzlys" pievienojušies aizsargi Dominiks Bitners un Janiks Mozers. Tāpat nometnei pievienojies uzbrucējs Toms Kīnhakls.

Viņš ir pirmais Ziemeļamerikā spēlējošais hokejists, kurš papildinājis Vācijas valstsvienību. Kīnhakls šajā sezonā spēlēja Amerikas Hokeja līgas klubā Bridžportas "Sound Tigers", 22 mačos tiekot pie 13 punktiem. Viņš ir aizvadījis 232 spēles Nacionālajā hokeja līgā, pārstāvot Pitsburgas "Penguins" un Ņujorkas "Islanders". 2016. un 2017. gadā Kīnhakls virs galvas cēla Stenlija kausu, turklāt abos gadījumos viņa vārds ir iegravēts uz trofejas.

Vācijas valstsvienības rindās Kīnhakls piedalījies tikai vienā turnīrā – Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijā, kas 2016. gadā norisinājās Rīgā. Izšķirošajā mačā vācieši uzvarēja Latvijas izlasi, un tieši Kīnhakls guva uzvaras vārtus. Vēlāk Vācijas izlase bez NHL spēlētājiem notikušajā turnīrā ieguva sudraba medaļas.

"Spēlētāji no Berlīnes ieradušies ar lielu pārliecību, un cerams, ka viņiem to izdosies nodot arī izlases komandas biedriem. Priecājamies, ka arī Kīnhakls atsaucās izlases aicinājumam. Viņam ir labas atmiņas par Rīgu, un viņš ar savu pieredzi būs noderīgs spēlētājs," teica galvenais treneris Toni Sederholms.

Kīnhakls ir viens no diviem Vācijas izlasē esošajiem leģionāriem – vēl ir aizsargs Korbinians Holcers, kurš spēlēja Kontinentālās hokeja līgas klubā Jekaterinburgas "Avtomobilist". Arī viņam ir NHL pieredze.

Latvijas un Vācijas izlases nūjas krustos 1. jūnijā. Abām tā būs apakšgrupas pēdējā spēle.

Izmantotie resursi:
https://www.deb-online.de/2021/05/1...

     [+] [-]

, 2021-05-10 22:10, pirms 3 gadiem
Šis Kinhakls nav radinieks tam Kinhakls kas dupseja psrs utis

     [+] [-]

, 2021-05-10 22:34, pirms 3 gadiem
aivo50 rakstīja: Šis Kinhakls nav radinieks tam Kinhakls kas dupseja psrs utis
Dēls

     [+] [-]

, 2021-05-10 22:56, pirms 3 gadiem
Erich Kunhackl- the LEGEND