Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Kanādieši lepni par izcīnīto zeltu, somi - parādīto sniegumu visa turnīra gaitā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kanādieši lepni par izcīnīto zeltu, somi - parādīto sniegumu visa turnīra gaitā
Foto: Imago Images/Scanpix

Svētdien ar Kanādas uzvaru papildlaikā ar 3:2 pār Somiju noslēdzās 2021. gada pasaules čempionāts hokejā. Kanādieši tajā triumfēja pēc piecu gadu pārtraukuma un revanšējās Somijai par zaudējumu 2019. gada finālā. Treneris un spēlētāji izteica lepnumu par parādīto raksturu turnīra gaitā, kamēr somi bija priecīgi par sniegumu visa turnīra gaitā.

Pēc piecu gadu pārtraukuma par pasaules čempioniem hokejā kļuva Kanādas hokejisti, kuri finālā revanšējās Somijai par zaudējumu 2019. gada finālā un papildlaikā tos pārspēja ar 3:2. Zelta vārtus kanādiešiem guva Niks Pols, kurš raidīja to tukšos vārtos pēc elegantas Konora Brauna piespēles.

Kanāda turnīru sāka ar trim zaudējumiem pēc kārtas, tostarp čempionāta mājiniecei Latvijai ar 0:2 atklāšanas spēlē. Tā caur adatas aci iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur spēja pārspēt gan ROC, gan ASV, gan Somijas valstsvienības. ''Esmu ļoti lepns par saviem puišiem. Viņi nekad nepadodas. Čempionāta sākums mums bija ļoti grūts, taču maniem puišiem izdevās atgriezties,'' lepnumu par izcīnīto zelta medaļu izteica galvenais treneris Žerārs Gallāns.

Kanādas izlases kapteinis Edams Enrike arī bija priecīgs par sasniegto: ''Tas ir neticami! Ir bijis liels gods vadīt šo komandu līdz zelta medaļām. Esmu pārliecināts, ka daudzi mūs bija norakstījuši jau turnīra sākumā. Mēs turpinājām sev ticēt un cīnījāmies līdz galam. Šis bija satriecošs turnīrs un šonakt mēs daudz negulēsim.'' Enrike bija viens diviem kanādiešiem, kurš bija izlases sastāvā 2019. gada fināla zaudējumā Somijai. ''Viņi spēlē ļoti organizēti. Zinājām, ka spēle būs grūta. Redzējām, ka turnīra gaitā viņi nav daudz ielaiduši, tāpēc mums bija jādomā veidi, kā tikt līdz vārtiem. Kad viņi iegūst vadību, ir grūti pret somiem spēlēt. Noteikti ir prieks, ka ir izdevies revanšēties par zaudējumu 2019. gadā,'' revanšu komentēja kapteinis.

''Atceros komentārus, kad tika nosaukts sastāvs. Cilvēki mums neticēja un bija neapmierināti ar Kanādas hokeja izlases pieņemto lēmumu. Mēs pierādījām, ka šie cilvēki ir kļūdījušies. Turnīra gaitā mums bija jāpārvar grūtības. Mēs spēlējām labu hokeju, kad tas bija visvairāk nepieciešams un beigās mums ir zelta medaļas,'' grūto ceļu līdz trofejai skaidroja Kanādas hokejists Maksims Komtuā.

Lai arī Somija zaudēja finālā, tās kapteinis Marko Antila un galvenais treneris Juka Jalonens izteica lepnumu par izlases sasniegto šajā turnīrā. ''Šī bija vienu vārtu spēle. Tādas mums bijušas daudz šajā turnīrā. Protams, šis zaudējums ir sāpīgs, taču esmu ļoti lepns par komandu. Mēs spēlējām atzīstami un bijām ļoti tuvu, lai uzvarētu čempionātā. Tāds ir hokejs,'' izlases sniegumu vērtēja Antila.

''Kopumā lepojos par mūsu parādīto sniegumu visa turnīra garumā. Mēs spēlējām ļoti labi. Mēs nezaudējām nevienu spēli pamatlaikā un bijām uzticīgi viens otram. Spēlētāji atdeva visus savus spēkus, ieskaitot šajā spēlē, un man neatliek nekas cits kā viņus slavēt,'' pēc izcīnītas sudraba medaļas pauda Jalonens.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...

     [+] [-]

, 2021-06-07 13:03, pirms 3 gadiem
Tas tikai parāda, ka izejot no grupas ar 4 numuru, viss ir reāli.

     [+] [-]

, 2021-06-07 13:29, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Tas tikai parāda, ka izejot no grupas ar 4 numuru, viss ir reāli.
Skatoties kam!