Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Ekholms: "Vieglāk gāja pret komandām, kuras spēlēja, nevis tikai aizsargājās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ekholms: "Vieglāk gāja pret komandām, kuras spēlēja, nevis tikai aizsargājās"
Rikards Rakels un Matīass Ekholms
Foto: imago/Scanpix

Par 2018. gada pasaules čempioni hokejā neilgi pēc pusnakts tika kronēta Zviedrijas izlase, kas izšķirošajā mačā ar 3:2 pēcspēles metienos pieveica Šveici, triumfējot otro reizi pēc kārtas. "Mana komanda bija pelnījusi uzvaru," teica neuzvarēto zviedru galvenais treneris Rikards Grenborjs. Tikmēr Matīass Ekholms sacīja, ka uzvarējusi pareizā komanda, bet Viktors Arvidsons atgādināja par spēles laikā neizmantotajiem momentiem.

"Pirmo reizi esmu kļuvis par pasaules čempionu. Dramatisks noslēgums, un esmu ļoti priecīgs un laimīgs. Nezaudējām nevienu spēli, arī šodien bijām labākā komanda laukumā – izveidojām vairāk momentu, vairāk metām pa vārtiem. Negribu teikt neko sliktu par Šveici, kas aizvadīja lielisku maču, taču uzvarēja pareizā komanda," pēc zelta medaļas iegūšanas teica aizsargs Matīass Ekholms, kurš pamatlaika beigās neizmantoja izgājienu vienatnē pret vārtsargu.

"Aizvadīju tikai četras spēles, tāpēc grūti spriest par smagāko pretinieku. Manuprāt, mums vieglāk gāja pret komandām, kuras spēlēja pašas, nevis tikai aizsargājās. Pret Latviju bija grūti, pret Šveici arī. Viņus pie tā nevainoju – tā bija viņu iespēja. Jāsaka, ka Šveice parādīja vislabāko sniegumu no komandām, pret kurām spēlēju," teica Ekholms, kurš Zviedrijas izlasi papildināja pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas.

"Ideāls sezonas noslēgums," teica cits Nešvilas "Predators" pārstāvis Viktors Arvidsons. "Gribējām izcīnīt zeltu, un to arī paveicām. Neticamas sajūtas, jo to paveicu kopā ar komandas biedriem no Nešvilas. Īpašs prieks par Filipu Fošberju, kurš līdz šim neko nebija uzvarējis. Neticams spēlētājs, viens no labākajiem Zviedrijā. Viņš bija pelnījis iemest izšķirošo bullīti."

"Daudz kontrolējām ripu, bet šveicieši lieliski spēlēja aizsardzībā, tāpat vārtsargs bija teicams. Mums bija ļoti bīstami izgājieni un citi momenti, kurus vajadzēja izmantot. Gandrīz visu pagarinājumu kontrolējām ripu un varējām pielikt punktu, tomēr viss izšķirās bullīšos, un tas vienmēr ir 50 pret 50," turpināja Arvidsons. Viņš slavēja arī komandas vārtsargu Andešu Nilsonu.

"Nilsons aizvadīja lielisku pusfinālu, bet šodien viņam bija smaga spēle. Līdzīgi kā ceturtdaļfinālā, kad cīnījāmies ar Latviju. Pretinieks maz meta, darbojās pretuzbrukumos. Droši vien bija smagi gaidīt katru šveiciešu uzbrukumu un apzināties, ka zilās līnijas šķērsošana jau ir bīstama. Viņiem ir meistarīgi hokejisti, kuri prot sodīt par kļūdām, taču Nilsons glāba komandu," norādīja Arvidsons.

"Uzskatu, ka mana komanda bija pelnījusi uzvaru. Palikt neuzvarētiem – tas ir neticami. Tas rāda, ka bijām stabili visa turnīra garumā," sacīja zviedru galvenais treneris Rikards Grenborjs. Pēdējos četros lielajos turnīros – divos pasaules čempionātos, olimpiskajās spēlēs un Pasaules kausā – pamatlaikā zaudējām tikai vienu spēli. Jau turnīra laikā jutu, ka šis būs īpašs čempionāts."

"Līgumā ir palicis vēl viens gads, un esmu drošs, ka sadarbība ātrāk nebeigsies," teica Grenborjs, kura vārds piesaukts Nacionālās hokeja līgas sakarā. "Man paveicies, ka varu strādāt ar nacionālo valstsvienību, un esmu priecīgs turpināt darbu. Par līguma pagarināšanu nekādu sarunu pagaidām nav bijis. Tomēr manas attiecības ar federāciju, kurā strādāju jau 12 gadus, ir ļoti siltas."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...
HockeyNews - Grönborgs galna guldvrål

 +14 [+] [-]

, 2018-05-21 11:13, pirms 6 gadiem
Meli, grūti gāja ar Latviju, kura nebūt visu laiku neaizsargājās!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 11:20, pirms 6 gadiem
Edison rakstīja: Meli, grūti gāja ar Latviju, kura nebūt visu laiku neaizsargājās!!!
Tad sanāk, pirmajā periodā Latvija uzbruka vislaik? Otrajā periodā vairāk uzbruka noraidījumu dēļ. Trešajā tas pats, kas pirmajā tikai vairs spēku nebija tik daudz, lai apslāpētu zviedrus.

 +11 [+] [-]

, 2018-05-21 11:21, pirms 6 gadiem
Latvija aizsargājās visu laiku. Jūs taču zināt slaveno teicienu, ka uzbrukums ir labākā aizsardzība?

Ja tā nopietni, tad Latvija noteikti traucēja spēlēt. Nešpetni, nejauki neļāva ne iesākt uzbrukumus, ne normāli ieiet zonā, visu laiku zaga ripu, gāja virsū fiziski, noraidīties arī nenoraidījās... Dāņus tas nobeidza pilnībā, zviedriem brīžiem tomēr izdevās ieķerties, un tad gāja dikti karsti.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-21 11:29, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Latvija aizsargājās visu laiku. Jūs taču zināt slaveno teicienu, ka uzbrukums ir labākā aizsardzība?

Ja tā nopietni, tad Latvija noteikti traucēja spēlēt. Nešpetni, nejauki neļāva ne iesākt uzbrukumus, ne normāli ieiet zonā, visu laiku zaga ripu, gāja virsū fiziski, noraidīties arī nenoraidījās... Dāņus tas nobeidza pilnībā, zviedriem brīžiem tomēr izdevās ieķerties, un tad gāja dikti karsti.
Nu divas spēles pēc kārtas grūti visu spēli šādi nospēlēt pietam zviedri klasi augstāk par dāņiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 11:44, pirms 6 gadiem
Šveice tādā ziņā vienmēr spoži "talanti"

kaut vai atceroties jau tālu vēsturi
17.04.1994., kad talantīgā LV izlase ar 13 "Pārdaugavas" vīriem + 7 ārzemēs spēlējošajiem (Žoltoks, Skrastiņš, Beļavskis, Fanduļs, ...) B grupā šitos kadrus nelaida no zonas laukā 60 min., bet beigās ... 1:2
un LV hokejs elitē tika tikai vēl pēc 2 sezonām
periods, kad NHL laukumos labākajā formā bija arī Irbe, Ozoliņš

iespējams nebūtu tagad jāpriecājas tikai par 1997.gada 7.v.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 12:13, pirms 6 gadiem
Fošberjs, ak dievs.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-21 12:45, pirms 6 gadiem
Izcīna zeltu un vēl nevar nomierināties. Komandas, kas nav ASV spēlē arī aizsardzībā. Nu gan pārsteigums. Zviedri pamatīgi nokaitināja ar saviem komentāriem. Arī pēc Latvijas spēles. Ko viņi domāja, Latvija spēlēs kā 1. numurs?

  +4 [+] [-]

, 2018-05-21 13:00, pirms 6 gadiem
laikam sviedriem aizmirsa pateikt ka uzbrukums uzvar spēles bet aizsardzība turnīrus...

  +5 [+] [-]

, 2018-05-21 13:44, pirms 6 gadiem
Nu ja grib, lai pretinieki vairāk uzbrūk, tad palaižiet grožus vaļīgāk Skaidrs, ka zviedriem bija vairāk meistarības, lai LV iespiestu aizsardzībā, bet teiktu, ka LV pamatīgi ir mainījusies pēdējo divu gadu laikā un nav nemaz sēdēšana aizsardzībā. Pirmais periods bija ļoti līdzīgs un es teiktu, ka LV bija vairāk iespēju uzbrukumā. Otrajā tie noraidījumi mums palīdzēja, bet nu trešajā jā - zviedri mūs spieda nost. Tā kā zviedrs muļķības runā.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-21 13:49, pirms 6 gadiem
Bet loģiski! Tāds jau arī bija "no aizsardzības" spēlējošo pretinieku mērķis - radīt grūtības un tādejādi aizķerties rezultātā. To sauc par taktiku. Uz ko tad zviedri cerēja - ka mēs 1/4 finālā un Šveice finālā spēlēs ar viņiem atklātu uzbrukuma hokeju un laidīs savas 6-7 ripas. Smieklīgi!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 14:05, pirms 6 gadiem
AlanRich rakstīja: Izcīna zeltu un vēl nevar nomierināties. Komandas, kas nav ASV spēlē arī aizsardzībā. Nu gan pārsteigums. Zviedri pamatīgi nokaitināja ar saviem komentāriem. Arī pēc Latvijas spēles. Ko viņi domāja, Latvija spēlēs kā 1. numurs?
Tak izlasi, ko zviedrs teicis, normāli komentāri, normālas atbildes uz jautājumiem (par smagāko pretinieku) , nesaprotu, kur Tu redzi, ka "vēl nevar nomierināties". Tad jau vairs vispār ne par ko nedrīkst savas domas normāli izteikt, lai kāds no tā kaut kādu stresu neizvilktu.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-21 14:35, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Tak izlasi, ko zviedrs teicis, normāli komentāri, normālas atbildes uz jautājumiem (par smagāko pretinieku) , nesaprotu, kur Tu redzi, ka "vēl nevar nomierināties". Tad jau vairs vispār ne par ko nedrīkst savas domas normāli izteikt, lai kāds no tā kaut kādu stresu neizvilktu.
Izskatās, ka viņi pēc grūtam uzvarām vairāk meklē atmazkas, redz pretinieks par daudz aizsardziba spēlē utt. nedaudz augstprātīgi izkauasās ja godīgi

     [+] [-]

, 2018-05-21 15:07, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Bet loģiski! Tāds jau arī bija "no aizsardzības" spēlējošo pretinieku mērķis - radīt grūtības un tādejādi aizķerties rezultātā. To sauc par taktiku. Uz ko tad zviedri cerēja - ka mēs 1/4 finālā un Šveice finālā spēlēs ar viņiem atklātu uzbrukuma hokeju un laidīs savas 6-7 ripas. Smieklīgi!
Vai tad viņi saka, ka cerēja uz ko tādu? Neredzu par ko te sacepties. Tas tikai kompliments mums, ka spējām īstenot pareizo taktiku.

     [+] [-]

, 2018-05-21 17:13, pirms 6 gadiem
būtībā es piekrītu krievu komentētājam kurš teica ka zviedriem vieglāk būtu bijis pret tādu Kanādu nevis vakardienas pretinieku. protams Šveice spēlēja tā kā tas bija iespējams no viņu puses un pat mazliet vairāk. vakar es sapratu kāpēc viņi izslēdza Somiju un Kanādu un arī zviedri nebija tālu no tā

     [+] [-]

, 2018-05-21 17:18, pirms 6 gadiem
KillerLoop rakstīja: Vai tad viņi saka, ka cerēja uz ko tādu? Neredzu par ko te sacepties. Tas tikai kompliments mums, ka spējām īstenot pareizo taktiku.
Es jau arī necepjos! Tikai saku, ka tas, ko saka zviedrs, ir tikai loģiski, ka pret ātrajiem, tehniskajiem un uzbrukumā izcilajiem zviedriem, lai saglabātu kaut kādas cerības uz pozitīvu rezultātu, jāspēlē no aizsardzības. Var jau būt, ka arī cerēja, ka kaut kādā brīdī palaidīsies un sāks ar viņiem skrieties, kas ievērojami atvieglotu viņu uzvaru.

     [+] [-]

, 2018-05-21 17:21, pirms 6 gadiem
komandas kurām nav tik jaudīgs uzbrukuma arsenāls protams spēles pamatu liks kā aizsardzību, viņi ir spiesti to darīt ja grib "izdzīvot"... bet zviedrs jau arī viņiem nepārmeta par to ne arī nolika. Pret Latviju gāja smagi zviedriem bet izrādās ka viņi bija gatavojušies uz tādu spēli, tā nebija pretinieka nenovērtēšana

     [+] [-]

, 2018-05-21 17:35, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: komandas kurām nav tik jaudīgs uzbrukuma arsenāls protams spēles pamatu liks kā aizsardzību, viņi ir spiesti to darīt ja grib "izdzīvot"... bet zviedrs jau arī viņiem nepārmeta par to ne arī nolika. Pret Latviju gāja smagi zviedriem bet izrādās ka viņi bija gatavojušies uz tādu spēli, tā nebija pretinieka nenovērtēšana
Vienīgie, kuri varētu atļauties ar zviedriem atklātu hokeju ir kanādieši un krievi. Teorētiski arī somi, taču viņi pret zviedriem, kaut vai principa pēc, nespēlētu uzbrukuma hokeju, bet gan ietu uz kārtīgu kapiņu.

     [+] [-]

, 2018-05-21 23:13, pirms 6 gadiem
AlanRich rakstīja: Izskatās, ka viņi pēc grūtam uzvarām vairāk meklē atmazkas, redz pretinieks par daudz aizsardziba spēlē utt. nedaudz augstprātīgi izkauasās ja godīgi
Iedod savu variantu, kā zviedram vajadzētu atbildēt par grūtāko pretinieku, lai Tu nesameklētu tekstā atmazkas vai augstprātību.

     [+] [-]

, 2018-05-21 23:28, pirms 6 gadiem
Edison rakstīja: Meli, grūti gāja ar Latviju, kura nebūt visu laiku neaizsargājās!!!
Aha, maz meta, tik maz,ka pēc 2/3 metieni bija 20-19 Latvijas labā! Kā vēl būtu bijis, ja 1 min pirms beigām ieliktu to momentu..

     [+] [-]

, 2018-05-22 12:40, pirms 6 gadiem
Kas tu slikts, ka aizsargājas. Zviedri jau paši arī aizsargājas. Cita lieta, ka zviedriem kopumā ir vairāk meistarīgi un ātrāki spēlētāji, tāpēc viņi arī biežāk kotrolēja ripu un uzbruka biežāk, bet Šveice un Latvija bija spiesta biežāk aisargāties.Taču kad uzbruka Šveice, vai Latvija aizsargājās zviedri. Nebija jau tā, kad uzbruka Šveice, vai Latvija zviedri mierīgi slidoja mainīties. Vienīgie, kuri šķietami par aizsadzību nedomāja, bija avantūrisi amerikāņi, tāpēc arī viņi ar kanādiešiem tik devīgi sablieza viens otram pirmajā spēlē un vēlāk. Un vispār, spriežot pēc intervijām, kuras sniedza daži zviedru hokejisti un treneri šķita, ka zviedri nevarēja pārdzīvot, ka redz somi mūs sagrāva, bet viņi tā pazemojoši mocījās ar mums.