Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Freibergs: "Mača laikā domāju: vai šī būs tā diena, kad uzvarēsim Kanādu?"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Freibergs: "Mača laikā domāju: vai šī būs tā diena, kad uzvarēsim Kanādu?"
Ralfs Freibergs un Kristers Gudļevskis
Foto: Reuters/Scanpix

Mazliet pietrūka līdz brīnumam – 2018. gada pasaules čempionātā hokejā Latvijas valstsvienība atradās viena precīza metiena attālumā no Kanādas uzvarēšanas, tomēr beigās tika piedzīvota neveiksme ar 1:2 pagarinājumā. Aizsargs Ralfs Freibergs sacīja, ka iekšā ir rūgtuma sajūta, jo viņš jutis, ka spēle ir uzvarama.

"Laukumā gājām ar domu par uzvaru, gājām sisties. Galvenais bija netaupīt enerģiju – ja taupīsi, beigās vari uz poda aiziet. Spēlējām kā spēlējām. Tagad nefiltrēsim, kuru spēli atdot un kuru ne. Sitāmies par uzvaru, un domāju, ka to redzēja visi. Mazliet pietrūka," par treneru uzstādījumu pirms spēles pret kanādiešiem teica Ralfs Freibergs.

"Pēdējos gados neesam situšies tik labi kā šogad. Ātrumā neatpaliekam no citām komandām, kaut vai pret to pašu Kanādu mums bija labs ātrumiņš. Mēs lidojām, un visi ir svaigi. Arī es jūtos super un varu uzskriet, ja vajag. Parasti čempionātos ātrumā baigi atpalikām, bet liekas, ka šogad ir citādi," Latvijas izlases panākumu atslēgu mēģināja atrast aizsargs. Pēc pirmās trešdaļas viņš bija komandas līderis spēles laikā, bet kopumā Freibergs uz ledus pavadīja 18:48 minūtes.

"Jūtos ļoti labi. Esmu gatavs spēlēt kaut 30 minūtes. Galu galā visu sezonu esmu spēlējis tik daudz, tāpēc arī šodien nebija nekādas problēmas," teica Freibergs, kliedējot bažas, ka pret dāņiem varētu pietrūkt spēka. "Treneris rotēja visus aizsargus, līdz ar to neviens nav saguris. Visiem tika spēles laiks, visiem rīt vajadzētu justies svaigiem."

Protams, līderis ar 24 minūtēm un 13 sekundēm atkal bija Kristaps Sotnieks, bet virs 20 minūtēm spēlēja arī Oskars Cibuļskis. Tikmēr tikai pirms mača pieteiktais Edgars Siksna uz ledus bija apaļas četras minūtes, bet noslēdzošajā trešdaļā viņš nespēlēja vispār. Uzbrucēju vidū ilgākais laiks Rūdolfam Balceram – četras sekundes pāri 22 minūtēm.

"Par punktu ir gan prieks, gan vilšanās. Tāda rūgtuma sajūta. Jutu, ka varējām uzvarēt spēli, bet tāds ir hokejs. Bijām tik tuvu, un visu laiku spēles laikā domāju: vai šī būs tā diena, kad mēs uzvarēsim Kanādu. Bieži tas nenotiek, it īpaši tas, kādas zvaigznes viņiem spēlē. Nu, bijām ļoti tuvu," rezumēja Freibergs.

Tāpat kā citi komandas biedri, arī viņš slavēja 31 metienu atvairījušo vārtsargu Kristeru Gudļevski. "Viņš parādīja, ka ir Nacionālās hokeja līgas līmeņa vārtsargs. Vilka mūs, un, pateicoties viņam, palikām spēlē," teica Freibergs. "Tāda līmeņa vārtsargiem nekāda pārliecība nav jāatgūst – viņš tomēr ir paspēlējis visos līmeņos. Viņš ir labs vārtsargs, un nekādu palīdzību nevajadzēja. Tikai sisties par viņu, un to arī darījām. Viņš mūs vilka, varbūt arī mēs kaut kur pavilkām. Bet vairāk viņš mūs nekā mēs viņu."

     [+] [-]

, 2018-05-15 06:27, pirms 6 gadiem
Makdeividam jābūt iespaidīgam spēles laikam. Traki Kanādai, ka uzvaru izšķirt var tikai viens spēlētājs.

     [+] [-]

, 2018-05-15 07:26, pirms 6 gadiem
guntis86 rakstīja: Makdeividam jābūt iespaidīgam spēles laikam. Traki Kanādai, ka uzvaru izšķirt var tikai viens spēlētājs.
22:33

  +3 [+] [-]

, 2018-05-15 09:25, pirms 6 gadiem
Patīk man tas noskaņojums izlasē, ka džeki nemaz tādi baigi priecīgi par šo punktu pret Kanādu nav, jo varēja arī vēl kādu 1 vai pie veiksmes pat kādus 2 punktus aizķert, jo vakar kanādieši tiešām neizskatijās neuzvarami. Ar tādu noskaņojumu arī uz spēli ir jāiet - ir jāiet uzvarēt pofig, kas tur pretī! Un tā ir tā ļoti pozitīvā lieta, ko, acīmredzot, Bobs čaļiem ir ielicis galvās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja