Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Rubīns: "Man jābūt gatavam izmantot savas iespējas"

Rolands Eliņš

Rubīns: "Man jābūt gatavam izmantot savas iespējas"
Kristiāns Rubīns un Gints Meija
Foto: AP/Scanpix

Latvijas jaunais hokejists Kristiāns Rubīns intervijā IIHF mājaslapā atzina, ka pasaules čempionātā Dānijā jūtas lieliski, bet pati spēle ir krietni ātrāka, kas gan viņam nav radījis lielas problēmas.

„Pasaules čempionātā jūtos lieliski, it īpaši tādēļ, ka šeit atbraukuši tik daudzi Latvijas līdzjutēji,” sacīja Kristiāns Rubīns, Latvijas izlases otrs jaunākais hokejists šajā turnīrā. „Taču profesionālajā līmenī hokejs ir krietni ātrāks, turklāt vēl plašākā laukuma dēļ. Esmu spēlējis šādu hokeju iepriekš junioru līmenī, tādēļ manas pirmās spēles tā īsti man nekādas problēmas neradīja.”

„Es vēlējos pārcelties uz Kanādu, jo mans sapnis ir spēlēt NHL, un tagad varēju būt tam tuvāk,” Rubīns sacīja par savu spēlēšanu Kanādas junioru līgā WHL.

Rubīns ļoti novērtēja savu iekļaušanu Latvijas izlasē, ne tikai tādēļ, ka tas ļauj viņam piedalīties pasaules čempionātā, bet arī tādēļ, ka ir iespēja strādāt trenera Boba Hārtlija vadībā: „Viņš ir lielisks treneris, turklāt viņš runā angliski, kas man ir parocīgi. Esmu pagodināts, ka varu spēlēt viņa vadībā. Hārtlijs iepriekš ir trenējis NHL komandas, tāpēc tā ir neticama pieredze, ko šobrīd iegūstu.”

Rubīns atzina, ka šajā turnīrā necer uz 30 minūšu spēles laiku vai iekļūšanu simboliskajā izlasē, taču viņam tāpat jābūt gatavam visam, kas tiks piedāvāts un būs vajadzīgs: „Vienā spēlē es varu nospēlēt astoņas minūtes, bet jau nākamajā var rasties vajadzība spēlēt 20 minūtes, tāpēc man jābūt gatavam, kad vien man rodas iespēja.”
20 gadus vecais Rubīns pirmajās četrās turnīra spēlēs izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli un lietderības koeficientu plus divi.

Izmantotie resursi:
https://www.new-iihf.com/en/events/...

     [+] [-]

, 2018-05-12 16:09, pirms 6 gadiem
Visu cieņu jaunajam spēlētājam, veiksmīgu karjeru (un tā būs).