Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

PČ "Twitter" čalas: līdzjutēju prieks un "vārti, ko varētu vērot simtiem reižu"

Rolands Eliņš

PČ "Twitter" čalas: līdzjutēju prieks un "vārti, ko varētu vērot simtiem reižu"
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionātā Dānijā Latvijas hokeja izlase ar 3:1 apspēlēja Vāciju, saglabājot izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Ar skaistu vārtu guvumu, pieliekot punktu efektīgai kombinācijai ātrajā uzbrukumā, izcēlās Ronalds Ķēniņš, un Latvijas līdzjutēji un hokeja apskatnieki sociālajā tīklā "Twitter" ļoti atzinīgi novērtēja hokejistu paveiktu, un savus apsveikumus izlasei publiski nodeva arī vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Vācijas izlase pēdējos lielajos turnīros Latvija bija kļuvusi gandrīz vai par visneērtāko pretinieci. Lai arī abas izlases pasaules hokeja hierarhijā neatrodas nemaz uz tik atšķirīgiem plauktiem, Vācijas izlase bija pratusi uzvarēt vairākos svarīgos savstarpējos mačos pēc kārtas, liedzot gan pirms gada Latvijai iekļūt ceturtdaļfinālā, gan iepriekš aizbraukt uz Phjončhanas olimpiādi.

Uz šo pasaules čempionātu Vācija turklāt ieradās kā olimpiskā vicečempione, taču turnīra ievadā nemaz nebija spēlējusi izcili un uzvarējusi tikai Dienvidkoreju. Šodien Latvijas izlases spēle tika sagaidīta kā parocīga iespēja revanšēties vāciešiem (kas vēlāk arī tika izmantots), taču sociālajā tīklā "Twitter" netrūka arī neliela izbrīna un jautājumu par Latvijas līdzjutēju noskaņojumu un ieinteresētību.


Vācijas izlase pirms mača tāpat tika uzskatīta par nelielu favorīti, kaut vai tāpēc, ka tās sastāvā bija NHL zvaigzne Leons Draizaitls. Viņš gan pirmajā periodā saņēma 2+10 minūšu sodu, ievadot Vācijas uzbrukumu un uztriecoties augumā mazākajam Latvijas spēlētājam, bet Sportacentrs.com pārstāvis pasaules čempionātā Ulvis Brože novēroja, ka Draizaitls aizsardzībā spēlē maz. Līdzjutēji savukārt novērtēja Vācijas izlases rādīto hokeju, atzīstot, ka uzvarēts patiešām cienīgs pretinieks.

Latvija pirmos vārtus guva 37. minūtē, taču paveica to tādā veidā, ka patiešām bija vērts gaidīt līdz tam. Mirkli pēc tam, kad aizsardzībā komandu bija izglābis Ralfs Freibergs, ātrais uzbrukums divi pret vienu bija jau latviešiem, taču Rodrigo Ābols pēc piespēles saņemšanas nolēma to pārvērst ātrajā uzbrukumā trīs pret diviem, un Ronalds Ķēniņš saņēma izcilu piespēli tukšu vārtu priekšā. Kādā "Twitter" ierakstā tie tika nosaukti par vārtiem, ko varētu skatīties simtiem reižu, un šādu argumentu grūti noliegt.

Spēles izskaņā Vācijas mēģinājumi atspēlēties gandrīz sniedza rezultātu, ripai atsitoties pret Elvja Merzļikina sargāto vārtu stabiņu.

Latvijas līdzjutēji varēja atzīmēt šī čempionāta pagaidām lielāko uzvaru, un tas arī tika darīts - apsveikumus Latvijas izlasei sniedza daudzi, ieskaitot basketbolistu Jāni Timmu un aktieri Intaru Rešetinu.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-12 19:19, pirms 6 gadiem
Es neesmu tik populārs, tāpēc paklusēšu!

     [+] [-]

, 2018-05-12 20:32, pirms 6 gadiem
kāda jēga apspriest apmeklētību? salīdzināt ar prāgu? ne tikai dānijas dārdzības dēļ, bet kaut vai tāpēc, ka herningā nav viesnīcu? t.i. uz čempi nebija pieejamas pat tās 1,5, kas tur ir?