Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Čehu treneris: "Krejči un Pastrņāks pagulēja trīs stundas un izlēma, ka grib spēlēt"

Agris Suveizda

Čehu treneris: "Krejči un Pastrņāks pagulēja trīs stundas un izlēma, ka grib spēlēt"
Davids Pastrņāks un Davids Krejči
Foto: TASS/Scanpix

Čehijas hokeja izlasei tikai neilgi pirms spēles pievienojās Bostonas "Bruins" uzbrucēji Davids Pastrņāks un Davids Krejči, kuri kopā sakrāja septiņus punktus (attiecīgi 2+1 un 1+3) un kaldināja uzvaru pagarinājumā pār līdz šim nezaudējušajiem krieviem (4:3).

"Esam ļoti priecīgi par uzvaru pār krieviem," sacīja Davids Pastrņāks, kurš ar 20 (4+16) punktiem 12 spēlēs ir trešais rezultatīvākais Stenlija kausā. "Mums gan nevajadzētu apstāties un priecāties par vienu uzvaru – jāturpina tādā pašā garā un jāizdara viss, lai čempionāts būtu veiksmīgs. Nemaz negaidīju, ka iziešu uz ledus jau šajā spēlē. Varbūt arī tādēļ mēs ar Krejči tik labi nospēlējām. Lai arī četras dienas nebiju neko darījis un nebiju labākajā kondīcijā, kājas par pārsteigumu ļoti labi skrēja. Tagad gan man nepieciešama atpūta."

Čehijas izlases galvenais treneris Josefs Jandačs sacīja, ka gala lēmums par dalību mačā piederēja pašiem spēlētājiem: "Gaidījām viņu lēmumu, vai viņi spēs iziet uz ledus. Puiši tikai no rīta izkāpa no lidmašīnas. Spēlēšana pret Krieviju bija viņu pašu lēmums. Pirms spēles viņi pagulēja trīs stundas un pieņēma lēmumu, ka grib spēlēt un palīdzēt izlasei. Tās ir pavisam dažādas spēles: pirms un pēc viņu ierašanās. Pirmā maiņa iemeta visus vārtus, un uzvarējām viņu dēļ."

Sāncenšu vadošo maiņu slavēja arī Krievijas treneris Iļja Vorobjovs: "Šodien bija pavisam cits hokejs – ātrāks un jaudīgāks. Čehiem ir ļoti laba komanda, un mēs sākumā tai izrādījām pārāk lielu cieņu. Otrā un trešā trešdaļa jau bija diezgan laba. Lai saprastu, ko varam, pat bija labāk, ka Krejči un Pastrņāks bija uz ledus." Par spēles kvalitāti priecīgs bija arī federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks: "Ļoti solīda spēle no abu komandu puses, bet nedaudz vairāk paveicās čehiem – viņi pagarinājumā iemeta neticamus vārtus. Lai arī viņi bija tikko no lidmašīnas, Krejči un Pastrņāks parādīja klasi. Taču vienalga redzams, ka mūsu komandai ir potenciāls – otrajā un trešajā trešdaļā bijām stiprāki. Par spīti neveiksmei nekas nav zaudēts – jāuzvar nākamajās trīs spēlēs un jāizcīna pirmā vieta grupā. Liekam uz to uzsvaru, lai ceturtdaļfinālā spēlētu pret pēc iespējas vājāku komandu."

Čehu pastiprinājumu atzīmēja arī Pavels Dacjuks: "Krejči un Pastrņāks ļoti labi iesaistījās spēlē, un bija redzams, ka viņus iedvesmo tas, ka tik tikko ir ieradušies čempionātā. Lai arī bija daudz kļūdu, spēle bija ļoti laba." Dacjukam jūlijā apritēs jau 40 gadi, un Ziemeļamerikas mediji iepriekš bija jokojuši, ka krievu gāze ļauj viņam saglabāt jaunību: "Jā, paldies – dodiet man vēl gāzi! Patiesībā komandā ir diezgan daudz jauno spēlētāju, kuri katrā maiņā grib sevi pierādīt, tādēļ cenšos tikt viņiem līdzi."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...
https://rsport.ria.ru/hockey2018_in...

  +3 [+] [-]

, 2018-05-11 10:25, pirms 6 gadiem
Un Tā teikt divatā apspēlēja pabiraino Krievijas izlasi

  +2 [+] [-]

, 2018-05-11 11:44, pirms 6 gadiem
Bez šitiem 2 Krievija būtu mierīgi uzvarejusi Čehus!

     [+] [-]

, 2018-05-11 11:53, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Bez šitiem 2 Krievija būtu mierīgi uzvarejusi Čehus!
Pierādījums ko nozīmē NHL pret visām pārējām pabirām!

     [+] [-]

, 2018-05-11 13:15, pirms 6 gadiem
Tie ir profiņi, ne velti viņi ir Nhl nevis kautkādā kolhozā...🤣