Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Tarasenko pleca traumas dēļ nespēlēs 4-6 mēnešus, Dānijai palīgā brauks Nīlsens

Rolands Eliņš

Tarasenko pleca traumas dēļ nespēlēs 4-6 mēnešus, Dānijai palīgā brauks Nīlsens
Franss Nīlsens
Foto: AFP/Scanpix

NHL kluba Sentluisas „Blues” rezultatīvais uzbrucējs Vladimirs Tarasenko pasaules čempionātā nespēlēs, jo viņam tiks veikta pleca operācija. Savukārt pēc sešu gadu pārtraukuma uz savā valstī notiekošo PČ pošas Detroitas „Red Wings” uzbrucējs Franss Nīlsens, Dānijas visu laiku rezultatīvākais NHL hokejists.

26 gadus vecais Vladimirs Tarasenko pēdējoreiz pasaules čempionātā piedalījās 2015. gadā, kad Oļega Znaroka vadībā ieguva sudrabu medaļu. Tarasenko iepriekš trīs sezonās pēc kārtas NHL bija izcēlies ar vismaz 70 punktiem, bet šosezon „Blues” uzbrucējs 80 spēlēs tika pie 33 vārtiem un 33 rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekšējos gados Tarasenko ar „Blues” tālu aizspēlējas izslēgšanas mačos, bet šoreiz palika tieši aiz borta, par punktu atpaliekot no „Avalanche”. Taču Krievijas izlasei Tarasenko tāpat nepalīdzēs, jo viņam tiks veikta pleca operācija, pēc kuras būs nepieciešams krietns periods bez hokeja. ASV mediji lēš, ka Tarasenko ir izsists no ierindas uz 4-6 mēnešiem, kas var apdraudēt arī viņa atgriešanos līdz jaunās NHL sezonas sākumam.

Savu dalību Zviedrijas izlasē tikmēr apstiprinājis Ņujorkas „Rangers” uzbrucējs Mika Zibanejads, kurš 72 spēlēs NHL šosezon tikai pie 47 punktiem. Savukārt „Rangers” vārtsargs Henriks Lundkvists joprojām nav izlēmis par dalību PČ, jo viņam ir neliela trauma. Lundkvists Zviedrijas izlasei pagājušajā PČ palīdzēja izcīnīt zelta medaļas.

Zviedrija un Krievija PČ spēlēs A grupā, bet Latvijas pretiniecei B grupā Dānijas izlasei savu palīdzību apsolījis Franss Nīlsens. 33 gadus vecais centra uzbrucējs pasaules čempionātā nav spēlējis kopš 2012. gada, bet pagājušā gada olimpiskajā kvalifikācijā bija Dānijas kapteinis.

Nīlsens šosezon Detroitas „Red Wings” rindās tika pie 33 punktiem (16+17) 79 spēlēs. Kopumā savā NHL karjerā, kuras lielāko daļu pavadījis „Islanders” komandā, Nīlsens guvis 423 punktus 764 spēlēs, kas ir pārliecinoši visu laiku labākais Dānijas hokejistu rādītājs NHL.

NHL regulārajai sezonai noslēdzoties, jau ziņots par vairāku citu hokejistu lēmumiem sakarā ar dalību pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/DetroitRedWings...
Tarasenko will have shoulder surgery; out four...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-04-11 08:34, pirms 7 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: zviedriem būs arī ekmans larsons, klinbergs
Lāšons un Klinberjs.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 10:57, pirms 7 gadiem
Kanādai palīdzēs Ekblads no Floridas un Vinss Dans no Sentluisas. Abi aizsargi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja