Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Austrijas aizsargam pēc "Avalanche" uzbrucēja rupjā spēka paņēmiena turnīrs galā

Austrijas aizsargam pēc "Avalanche" uzbrucēja rupjā spēka paņēmiena turnīrs galā
Stīvens Strongs
Foto: Reuters/Scanpix

Austrijas hokeja izlasei pasaules čempionāta turpinājumā būs jāiztiek bez "Klagenfurt" kanādiešu izcelsmes aizsarga Stīvena Stronga, kurš pēc Šveices izlases un Kolorādo "Avalanche" uzbrucēja Svena Andrigeto spēka paņēmiena savainoja ceļgalu.

Kopenhāgenā veiktajās medicīniskajās pārbaudēs Stīvenam Strongam atklāts ceļgala sānu saites plīsums, taču pagaidām nav apstiprināta cita sākotnējā diagnoze par krustenisko saišu plīsumu. 25 gadus vecais Strongs, kurš trešo sezonu pārstāvēja "Klagenfurt", ir atgriezies dzimtenē, un viņam tiks veikta sīkāka izmeklēšana Klāgenfurtes kluba ārsta uzraudzībā. Strongs pirms gada debitēja pasaules čempionātā, palīdzot Austrijai atgriezties elitē.

Svens Andrigeto pēc spēka paņēmiena tika noraidīts līdz spēles beigām, un Austrija lielajā vairākumā uzsāka atspēlēšanos, atņemot Šveicei vienu punktu (2:3 pagarinājumā). Nākamo spēli pret Slovākiju (2:0) viņš izlaida diskvalifikācijas dēļ, bet šovakar pret Čehiju jau drīkstēs atgriezties uz ledus. 25 gadus vecais Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs (regulārajā sezonā 50 spēlēs 22 (8+14) punkti, Stenlija kausā sešās spēlēs vieni vārti) nožēloja izdarīto.

"Gatavojos izpildīt spēka paņēmienu, izvirzīju plecu un pabeidzu spēka paņēmienu. Diemžēl Strongs pēdējā brīdī centās izvairīties no kontakta, kā rezultātā trāpīju viņam ceļgalā, kas galīgi nebija mans mērķis. Viss notika pārāk strauji," sacīja Andrigeto. "Kad viņš gulēja zemē, jau zināju, ka tikšu sodīts. Pametot laukumu, mani jau nomāca vainas apziņa. Pievīlu visus: pretinieku, komandu un pats sevi. Noraidījuma laikā ielaidām vārtus, tādēļ sajūta bija ļoti slikta."

"Uzreiz pēc dušas apciemoju Stīvenu, atvainojos un novēlēju ātru atlabšanu. Viņš bija ļoti godīgs un sacīja, ka zināja, ka man nebija sliktu nodomu. Tas uzreiz mani iepriecināja," Andrigeto turpināja. "Nekad neesmu bijis rupjš spēlētājs. Tā nav patīkama sajūta, kad pretinieks gūst savainojumu tevis dēļ."

Tikmēr Austrijas izlases ārsts Džeralds Loho slavēja apstākļus pasaules čempionātā: "Pirmoreiz čempionātos uz vietas hallē ir pieejama datortomogrāfija. Ar to nekavējoties var konstatēt kaulu traumas. Pieejama arī ultraskaņa." Hallē atrodami arī anesteziologa, ortopēda, zobārsta un radiologa pakalpojumi, un īpaša vērība tiek pievērsta smadzeņu satricinājumiem. Kopenhāgenas arēnā atrodas šveiciešu ārsts Beāts Filligers, kurš visus spēlētājus vēro no 14 kamerām. Un, ja kādam no spēlētājiem būtu novērojamas smadzeņu satricinājuma pazīmes, uzreiz tiktu dota ziņa attiecīgās izlases ārstam, kuram vajadzētu dot komandu spēlētājam pamest spēli.

Izmantotie resursi:
https://kurier.at/sport/wintersport...
https://www.blick.ch/sport/eishocke...


Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.