Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Skabelka: "Baltkrievija nepiedāvāja pagarināt līgumu un izlasē grib ārzemnieku"

Agris Suveizda

Skabelka: "Baltkrievija nepiedāvāja pagarināt līgumu un izlasē grib ārzemnieku"
Baltkrievijas izlase Andreja Skabelkas vadībā pasaules čempionātā palika tikai 14.vietā
Foto: SCANPIX SWEDEN

Baltkrievijas izlases galvenais treneris Andrejs Skabelka intervijā portālam Goals.by sacīja, ka federācija nepiedāvāja viņam pagarināt līgumu un ka vēlas valstsvienību uzticēt ārzemju trenerim. Tāpat Skabelka runāja par Baltkrievijas Atklāto hokeja čempionātu, kuru, viņaprāt, īstermiņā pastiprināt nav iespējams.

"Nē," Andrejs Skabelka īsi atbildēja uz jautājumu, vai viņam ir piedāvāts pagarināt līgumu ar Baltkrievijas Hokeja federāciju. "Jā, saruna bija. Izteicu savu redzējumu par situāciju un tālāko attīstību. Bet tiek uzskatīts, ka izlasi ir jāvada ārzemju speciālistam. Vai man ir varianti karjeras turpinājumam? Drīz visu uzzināsiet. Tuvākajā laikā būšu Minskā. Baumas par Ņižņijnovgorodas "Torpedo"? Pagaidām nevaru teikt."

Vakar Treneru padomes sēdē notika karsta diskusija par to, kā pastiprināt Baltkrievijas čempionātu. Tomēr Skabelka neuzskata, ka tas būtu iespējams: "Nē, to pastiprināt vienas nakts laikā ir praktiski neiespējami. Pasakiet, kā to izdarīt? [Žurnālista atbilde:] Noņemt ierobežojumus? [Skabelkas atbilde:] Un ko tas dos? Šodien varam dzīvot tikai uz pašu resursu rēķina. Pirmkārt, treneru bagāžas [rēķina] visos līmeņos, sākot ar bērniem un beidzot ar Ekstralīgas treneriem. Otrkārt, uz kalendāra racionalizācijas rēķina. Ar daudziem esmu runājis, un visur notiek nedēļas cikla darbs, kas beidzas ar spēlēm. Citiem vārtiem, ir laiks gan treniņiem, gan tam, lai redzētu sava darba augļus. Mums tagad čempionāta pirmā daļa tiek aizvadīta divos mēnešos, bet otrā - četros. Finālisti sezonu beidz 30-40 dienas pirms pasaules čempionāta, bet pārējie vēl agrāk."

"Atgriežoties pie jūsu jautājuma, šobrīd nav iespējams pastiprināt čempionātu. Pat atceļot visus ierobežojumus. Šeit kā bija četras piecas komandas, tā arī paliks," Skabelka turpināja. "Tātad problēma ir naudā? Protams. Atcerieties, kā turnīrs pacēlās. Visās pilsētās parādījās finanses, kuru dēļ atnāca pieklājīgi spēlētāji. (...) Kā vēl lai piesaista labus spēlētājus, ja ne ar naudu? Tāpēc, ja gribam spēcīgu turnīru šeit un tagad, ir vajadzīgi labi ieguldījumi. Ja gribam strādāt perspektīvai, ir jāizmanto iekšējās rezerves. Pirmām kārtām, treneru. Un pacietīgi jāstrādā pašiem ar sevi."

"Nav patīkami dzirdēt, kad atceramies, kā bija agrāk. "Agrāk" vairs jau nav. Laiks ir pagājis. Tagad visi ar hokeju nodarbojas profesionāli. Hokeju spēlēt ir iemācījušās daudzas izlases, nevis tikai četras piecas," sacīja Skabelka. "Visi sajūsminās par šveiciečiem, bet viņi nesaprot, ka tas ir 20-30 gadu darba rezultāts. Nebija tā, ka viņi vakar pasēdēja, kaut ko atcēla/pieņēma un rīt jau atnāca rezultāts. Cilvēki strādāja plānveidīgi - uzaicināja speciālistus, izveidoja analītiskās nodaļas. Var ilgi runāt par to, ka vajag daudz strādāt. Bet vajag ne tikai daudz strādāt, bet arī pareizi - pēc vienotas metodikas. Tam ir nepieciešamas divas iestādes - viena metodikas izstrādei, otra kontroles veikšanai. Un katram trenerim ir jāiziet apmācība šajā virzienā, nevis jāstrādā katram pēc savām zināšanām un redzējuma."

Pilnu interviju varat lasīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Спорт Беларуси. Новости спорта, футбола,...

  +5 [+] [-]

, 2013-05-31 10:50, pirms 11 gadiem
Pirmo reizi, lasu tik logjisku un saturiigu tekstu no kaiminjvalsts treneriem... Ljoti pareizi SKabelka arii visu pasaka!

     [+] [-]

, 2013-05-31 10:55, pirms 11 gadiem
Tas Diktators driiz buus izniicinaajis Baltkrievu hokeju.
Kaa var treneeties un speeleet, ja pat peec zaudeetas paarbaudes speeles draud visus atlaist.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-31 12:40, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Skabelku atlaida? Vajdzēja tad jau uzreiz pēc OSQ ! Man likās ,ka Skabelka veidos izlasi līdz PČ Minskā . Viņš šogad iespēlēja jaunos sastāvā. Velts darbs sanāk veikts?
nevis atlaida, bet vienkārši nepiedāvāja pagarināt līgumu. Skabelka ņēma un aizgāja uz Torpedo par palīgu Skudram. Новости КХЛ: КХЛ: Андрей Скабелка войдет в... .

  +1 [+] [-]

, 2013-05-31 12:50, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Skabelku atlaida? Vajdzēja tad jau uzreiz pēc OSQ ! Man likās ,ka Skabelka veidos izlasi līdz PČ Minskā . Viņš šogad iespēlēja jaunos sastāvā. Velts darbs sanāk veikts?
Čempja sākuma belari izskatījās ok, sastāvs ar nekāds. Nu nekas, atbrauks importa treneris, Grabovskis un visi tiks rauti Minskā.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-31 13:02, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Čempja sākuma belari izskatījās ok, sastāvs ar nekāds. Nu nekas, atbrauks importa treneris, Grabovskis un visi tiks rauti Minskā.
Henlons belariem ielomījis tādu ciparu, ka šamo tomēr neņemšot

  +1 [+] [-]

, 2013-05-31 13:39, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: Henlons belariem ielomījis tādu ciparu, ka šamo tomēr neņemšot
Šie gribēja Henlonu? Jaraksta Matulim lai ieskapē Beresņevu Labs treneris, sava mentalitāte

     [+] [-]

, 2013-05-31 13:43, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Šie gribēja Henlonu? Jaraksta Matulim lai ieskapē Beresņevu Labs treneris, sava mentalitāte
tādēļ Henlons taču jau atbrauca uz pārrunām Minskā, škiet, vēl nav aizbraucis

     [+] [-]

, 2013-06-21 11:03, pirms 11 gadiem
Neredzēju nevienu Baltkrievijas spēli. Bet treneris spriež labi, mērķtiecīgs darbs un sistēma ir tas kas vajadzīgs un kas ne tikai baltkrieviem, bet arī mums nav sakārtots, katrs mauj kā māk, no trenera gaida visu gan psihologu, gan taktiķi, gan burvi, gan visu pārējo, labi vismaz ka asināt slidas un masēt spēlētājus neliek (pieļauju ka Kirovs par to pat bija aizdomājies).