Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Uzkrājam pieredzi!

Viedoklis: Uzkrājam pieredzi!
Šoreiz Karsums atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

Latvijas izlase piedzīvojusi trešo zaudējumu četrās Pasaules čempionāta spēlēs. Izredzes uz ceturtdaļfinālu nu ir kļuvušas diezgan teorētiskas – pašiem jāuzvar Norvēģija un Čehija, kā arī, jācer uz labvēlīgiem rezultātiem atlikušajās konkurentu spēlēs.

Pirms gada Latvija spēja pārsteigt Zviedriju ar aktīvu, fizisku, pat brutālu presingu pa visu laukumu. Pēc spēles kāds no zviedru spēlētājiem atzina, ka sajūtas esot bijušas tādas, ka „latvieši gatavi mūs nosist”, kas būtībā ir kompliments Latvijas izlases izvēlētajai un realizētajai taktikai un parāda, ka zviedri nebija gatavi tādam pavērsienam un viņiem nebija ko likt pretim. Pirms gada Latvijas izlase demoralizēja pretinieku un beigās bullīšos arī nolauza.

Šogad varēja gaidīt, ka Latvija centīsies pielietot tās pašas metodes, kas iepriekš deva rezultātu. Latvija arī centās presingot, bet šim spiedienam pietrūka gan spēka, gan azarta, gan, vēl jo vairāk, saskaņotības visa virknējuma starpā. Proti, vidus zonā veidojās parāk liela plaisa starp uzbrucējiem un aizsargiem, ko zviedri ļoti labi izmantoja, veiksmīgi realizējot ātrus uzbrukumus, kuros arī guva vārtus.

Latvijas mēģinājumus pret Zviedriju var salīdzināt ar itāļu centieniem pret Latviju. Arī itāļi centās uzvarēt Latviju ar tiem ieročiem, kurus veiksmīgi izmantoja Šveice – liels spēka spiediens ar diviem uzbrucējiem, tikai itāļiem tas neizdevās tik veiksmīgi kā Šveicei, attiecīgi Latvija ļoti viegli ar ātrām piespēlēm nogrieza itāļu uzbrucējus, ātrumā pārvarēja vidus zonu un veidoja vienu vārtu gūšanas izdevību pēc otras.

Ļoti līdzīgi spēlēja arī zviedri, kas pārsvarā pietiekami viegli tika galā ar Latvijas presinga centieniem, vidus zonā ieguva ātrumu savam uzbrukumam un veidoja ļoti bīstamus momentus. Protams, Latvijas izlase neizskatījās tik bezcerīgi kā Itālija. Diezgan bieži Pečuras un it sevišķi Sprukta maiņai izdevās uzsēsties pretinieka aizsargiem, piespiest viņus kļūdīties, atņemt ripu un veidot bīstamus vārtu momentus. Tādā veidā Sprukta maiņa arī guva abus savus vārtus.

Tomēr lielākajā spēles daļā laukumā noritēja salīdzinoši atklāts hokejs. Šādā spēlē uzvar tas, kuram labāk nospēlē vārtsargs un, kuram ir veiksmīgāki un meistarīgāki uzbrucēji. Nav brīnums, ka šajās komponentēs priekšroka ir zviedriem, ko viņi arī realizēja, gūstot salīdzinoši pārliecinošu uzvaru, ja ne pēc rezultāta, tad pēc spēles noteikti.

Latvijai šajā turnīrā nav par ko sarkt, visās spēles spējuši nodemonstrēt labu sniegumu, diemžēl trijās no četrām pietrūka tas mazumiņš, ko iespējams, sauc par pieredzi, lai spētu izmantot savus trumpjus un izcīnīt uzvaru vai vismaz punktus.

Turnīrā atlikušas vēl vismaz divas spēles,kurās jaunie puiši varēs turpināt krāt šo pieredzi, kas, jācer, ļaus jau tuvākajā laikā izcīnīt arī skaļas uzvaras. Pirms spēles ar Čehiju jau būs zināms, vai un kādas ir Latvijas izlases izredzes. Gadījumā, ja tikt astotniekā vairs nebūs iespējas, būs interesanti pavērot trenerus – vai viņi pieņems kādus lēmumus ar domu par nākotni, piemēram, ļaujot vārtus sargāt Raitumam vai Lūsiņam?

Tomēr pagaidām arī šajā turnīrā vēl (vismaz uz papīra) viss nav zaudēts. Izredzes vēl ir! Lai izdodas!

Vai šajā turnīrā vārtos vēl stāsies Raitums vai Lūsiņš?

  • 5

  • 38

  • 14

  • 111


 +10 [+] [-]

, 2010-05-15 13:36, pirms 14 gadiem
Izredzes ir..
Nepatīk, ka spēlē 1. maiņa, domāju, ka tieši 1. maiņai bija jāvelk Latvijas izlase, a tagad es atdotu 1. maiņas statusu Sprukta maiņai, 3. maiņa arī nekāda, Dārziņš nekāds... Protams, viss vēl nav zaudēts un ir jācīnās!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-15 13:42, pirms 14 gadiem
Uzkrājam pieredzi? Kuri tad ir tie jaunie Džeriņš un Daugavi''ns kuriem jau ir 22 gadi? Ha ha nu jā... vai varbūt iet runa par Cipuli kuram jau ir 30? Kāda nahren pieredze? Jā teiksim zviedri tie var teikt ka uzkrāj pieredzi jo sastāā ir vairāki spēlētāji kas dzimuši 90. un 91. gadā. Bet Latvijas izlase? Neādu atjaunoto sastāvu es neredzu, uzbrukumā vispār ir visi labākie nu itkā labākie...aizsardzībā arī tikai 3 cilvēku trūkst, kamēr Kanāda šajā čem'pi spēlē ar trešo izlasi, zviedri ar kādu pa pusei otro pa pusei trešo, somi tāpat. Vienīgi krievi ir salasījuši liela daudzuma spēlētāju no pirmās izlases, bet tā savādāk...pretigi skatīties, ka latvieši bez ierunām zaudē Kanādas trešajai izlasei...

 +34 [+] [-]

, 2010-05-15 13:46, pirms 14 gadiem
Beidzam vienreiz sevi mānīt, ka mēs esam aizveduši kaut kādu mistisku ''jauno sastāvu'', kas tagad krāj pieredzi! Tā varētu teikt, ka pirmajā maiņā Herbja, Ņiživija un Cipuļa vietā spēlētu Jekijs, Bukarts, Cinks un arī, tad mēs nebūtu ar kaut ko unikāli. Ceru, ka autors ir ielūkojies SWE aizsardzības rūsterī un tad rodas jautājums, kurš tad īsti ir atbraucis krāt pieredzi!? Autoram gribētos atgādināt, ka par jauniem šajā čempionātā var saukt spēlētājus, kas dzimuši 90.,91. un 92. gadā. Kur mums tādi ir?

  +7 [+] [-]

, 2010-05-15 13:52, pirms 14 gadiem
Nebeidzamais un bezgalīgais - uzkrājam pieredzi .
Nu,gluži tāpat kā pārējās komandas.

  +6 [+] [-]

, 2010-05-15 13:54, pirms 14 gadiem
un tagad te visi sāks lielīties, cik labi viņi pārzina hokeju, cik mūsējie slikti un tā tālāk- vemt no jums, gudrīši, gribas! Kad Latvija zaudē- nod**š, bet, kad uzvar-saka, ka paveicās... Varbūt kādreiz derētu savas domas paturēt pie sevis...

  +4 [+] [-]

, 2010-05-15 13:56, pirms 14 gadiem
man patīk kā spēlē Sprukta maiņa, un tā sauktā "ceturtā", vismaz pēdējās divās spēlēs šās bija labākās, taču nevar aizmirst par "ceturtās" maiņas muļķīgām kļūdām, kas dažreiz gadās - pieredzes trūkums un viss

  -2 [+] [-]

, 2010-05-15 14:00, pirms 14 gadiem
Katru gadu krāsim pieredzi un tādā garā arī spēlēsim. Līdz 2100.gadam.

     [+] [-]

, 2010-05-15 14:01, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Uzkrājam pieredzi? Kuri tad ir tie jaunie Džeriņš un Daugavi''ns kuriem jau ir 22 gadi? Ha ha nu jā... vai varbūt iet runa par Cipuli kuram jau ir 30? Kāda nahren pieredze? Jā teiksim zviedri tie var teikt ka uzkrāj pieredzi jo sastāā ir vairāki spēlētāji kas dzimuši 90. un 91. gadā. Bet Latvijas izlase? Neādu atjaunoto sastāvu es neredzu, uzbrukumā vispār ir visi labākie nu itkā labākie...aizsardzībā arī tikai 3 cilvēku trūkst, kamēr Kanāda šajā čem'pi spēlē ar trešo izlasi, zviedri ar kādu pa pusei otro pa pusei trešo, somi tāpat. Vienīgi krievi ir salasījuši liela daudzuma spēlētāju no pirmās izlases, bet tā savādāk...pretigi skatīties, ka latvieši bez ierunām zaudē Kanādas trešajai izlasei...
es priecājos par to ka mums ir tāda hokeja izlase mūsu mazajā Latvijā, nevis te sapņojam uzvarēt Kanādas trešo izlasi, kas pēc būtības varētu būt tikpat stipra kā Kanādas 1mā izlase!

  +9 [+] [-]

, 2010-05-15 14:04, pirms 14 gadiem
marutinjaaa rakstīja: un tagad te visi sāks lielīties, cik labi viņi pārzina hokeju, cik mūsējie slikti un tā tālāk- vemt no jums, gudrīši, gribas! Kad Latvija zaudē- nod**š, bet, kad uzvar-saka, ka paveicās... Varbūt kādreiz derētu savas domas paturēt pie sevis...
Lat-vi-ja, Lat-vi-ja, Lat-vi-ja! Oleeeeee, oleeeee, oleeeeeeeeee, oleeeeeeeee! Sarauj! Latvija labākā. Žēl, ka nav Skrastiņš un Laviņš, tad visus vinnētu, jo mūsējie ir labākie, Edža zvērs. Karsumu uz NHL, stūlbie skauti neko nejēdz.Spruksts ir super, Ņiživijs super tehnisks, Herbi uz Dināmo. Vienīgais man nepatīk, ka Kulda krievs. Latvija labākie! LOL

Šitāds komentārts būs gana labs?

  -1 [+] [-]

, 2010-05-15 14:05, pirms 14 gadiem
Pieredze? Mošk beidzot jasit lupatās preinieki..

  +4 [+] [-]

, 2010-05-15 14:14, pirms 14 gadiem
Es gan neteiktu, ka mūsējie labi aizvadījušas visas līdzšinējās spēles. Manuprāt, kaut cik ciešamu spēli beidzot komanda parādīja tikai pēdējā spēlē!
Bet nu tiešām jācer, ka notiks brīnums. Ka spēsim uzvarēt gan čehus gan norvēģus pamatlaikā, un arī, ka ne vieni ne otri punktus nedabūs arī savās spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-15 14:32, pirms 14 gadiem
Štālām čempis beidzies viņš plecu izsitis

  +7 [+] [-]

, 2010-05-15 14:36, pirms 14 gadiem
Redzot spēli, liekas, ka mazā konkurence Edgaram nāk par sliktu!
Ļoti palaidies! Nez nav tas, ko es gaidu no viņa! KHL viņš zin, ja sūdīgi nospēlēs, tad vārtos nākamajā spēlē viņš nestāvēs! Bet ar izlasi viņš ir izteikts līderis un īpaši nepiepūlas! var jau būt, ka sportiskā forma arī ir pie vainas, bet Tieši no edžus gaidu labāku sniegumu!
Aizsargi, skaidrs, ka viņi šogad spēlē zemā līmenī, bet nu ...
protams arī uzbrukumam ir jāpieliek it īpaši ! maiņai, jo gaidu no viņiem nedaudz vairāk vārtus, nevis Ņiživiju vadīšanos pretinieku zonā!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-15 14:36, pirms 14 gadiem
Luix rakstīja: Es gan neteiktu, ka mūsējie labi aizvadījušas visas līdzšinējās spēles. Manuprāt, kaut cik ciešamu spēli beidzot komanda parādīja tikai pēdējā spēlē!
Bet nu tiešām jācer, ka notiks brīnums. Ka spēsim uzvarēt gan čehus gan norvēģus pamatlaikā, un arī, ka ne vieni ne otri punktus nedabūs arī savās spēlēs.
Ja čehi tiek uzvarēti pamatlaikā, viņi pat pie noteikta spēļu rezultātu salikuma drīkst pat paņemt vēl 3 punktus, jo tad spēkā būs savstarpējās spēles. Protams jāuzvar arī norvēģi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-05-15 14:56, pirms 14 gadiem
Nejau pieredze sheit ir vainiigaa, bet nav veelmes nevienam sisties lidz peedeejam, ziedot sevi, Znaroks visu pareizi dara, kaa MVD, bet sheit tas neiet cauri, jo daudzi no dinamieshiem zin, ka buus liigums ar Dinamo, jo kur tad ipashnieki liksies.
Ar MVD sanaaca, jo tas ir vinu maizes darbs, daudzi MVD speletaaji ar sho sishanos buus nopelnijushi lielaaku algu, citi paries uz naudigaakiem klubiem.

Shos manus vaardus apliecina 4 maina, speletaaji meistariibas zinaa sliktaaki, kaa pirmaas 3 mainas, bet ar atdevi un ciinu katraa epizodee, vini neizskatiijas sliktaak kaa pirmaas 3 mainas, pat labaak pirmajaas divaas speelees.

Pagaidaam pret Zviedriju vieniigaa normaalaa speele muusu vadosho mainu izpildijumaa, ari pret Itaaliju neuzskataa, ka baigi labaa spelee bija, paneema tikai uz klasi.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-15 15:00, pirms 14 gadiem
Nu nesametīs Latvija nekad top6 komandām 5-6 golus. 2-3 goli maksimums - pārējais atkarīgs no aizsardzības un vārtsarga spēles. Manuprāt Masaļskis šajā čempionātā, maigi izsakoties, nav nekāds glābējs. Paskatieties kaut vai otro (treniņmetiens) un ceturto (ripa nosvilpoja gar ķērājcimdu) golus pret zviedriem - nu tādus augstas klases vārtsargam jāņem.

  +6 [+] [-]

, 2010-05-15 15:10, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Lat-vi-ja, Lat-vi-ja, Lat-vi-ja! Oleeeeee, oleeeee, oleeeeeeeeee, oleeeeeeeee! Sarauj! Latvija labākā. Žēl, ka nav Skrastiņš un Laviņš, tad visus vinnētu, jo mūsējie ir labākie, Edža zvērs. Karsumu uz NHL, stūlbie skauti neko nejēdz.Spruksts ir super, Ņiživijs super tehnisks, Herbi uz Dināmo. Vienīgais man nepatīk, ka Kulda krievs. Latvija labākie! LOL

Šitāds komentārts būs gana labs?
Ne visai, bet aplamāt mūsējos, arī nav pamata. Normāls sniegums, bet nekas īpašs, bet ne, arī kaut kas tāds dēļ kā būtu jātaisa traģēdija.

     [+] [-]

, 2010-05-15 15:27, pirms 14 gadiem
piekrītu nav ko mums te spriedeleet amatieru liimenii... kaa speelee- taa labi, galvenais, ka veel taada izlase ir..
Jānis_Bērziņš rakstīja: Ne visai, bet aplamāt mūsējos, arī nav pamata. Normāls sniegums, bet nekas īpašs, bet ne, arī kaut kas tāds dēļ kā būtu jātaisa traģēdija.

     [+] [-]

, 2010-05-15 15:30, pirms 14 gadiem
tagad vari visu dienu laimiigs staigaat, esi ieveerots, ka maaki savas stulbiibas pierakstiit nebija naviena, kas tevi uzklausa bet vispaar- taaus teikumus esi teicis tikai tu
aigars076 rakstīja: Lat-vi-ja, Lat-vi-ja, Lat-vi-ja! Oleeeeee, oleeeee, oleeeeeeeeee, oleeeeeeeee! Sarauj! Latvija labākā. Žēl, ka nav Skrastiņš un Laviņš, tad visus vinnētu, jo mūsējie ir labākie, Edža zvērs. Karsumu uz NHL, stūlbie skauti neko nejēdz.Spruksts ir super, Ņiživijs super tehnisks, Herbi uz Dināmo. Vienīgais man nepatīk, ka Kulda krievs. Latvija labākie! LOL

Šitāds komentārts būs gana labs?

  -2 [+] [-]

, 2010-05-15 16:10, pirms 14 gadiem
marutinjaaa rakstīja: tagad vari visu dienu laimiigs staigaat, esi ieveerots, ka maaki savas stulbiibas pierakstiit nebija naviena, kas tevi uzklausa bet vispaar- taaus teikumus esi teicis tikai tu
marutnjaaa-Aigaru es vienmēr uzklausu,nav vis tā,ka nav neviena. Atbildi,lūdzu,izsaki viedokli:kādas ir Tavas domas par sexu?

     [+] [-]

, 2010-05-15 16:23, pirms 14 gadiem
kaut kaads nelaimiigs izklausies
striker rakstīja: marutnjaaa-Aigaru es vienmēr uzklausu,nav vis tā,ka nav neviena. Atbildi,lūdzu,izsaki viedokli:kādas ir Tavas domas par sexu?

     [+] [-]

, 2010-05-15 18:56, pirms 14 gadiem
Pievienojos ONTARIO viedoklim. Nav te nekāda apd***, tā ir normāla fakta konstatācija. Nu nav mums tā izlase tik stipra, kā gribētu un viss. Tiklīdz kāds reāli paskatās uz lietām, bez rožainām brillēm, tā uzreiz viņš tiek vainots nez kādos grēkos. Nepatriotisms, apd... uz kas tik vēl ne. Neviens taču nesaka, ka piem. Masaļskis cūka, Dārziņš pi.. un Džeriņš hu... Es tāpat jūtu līdzi mūsu sportistiem, viņi ir tik labi cik ir, bet nu nevar mūžīgi klausīties runas par pieredzes krāšanu utt. Argumenti pret šādu skaidrojumi te ir gana pārliecinoši citu komentāros. Palasiet, ko prese rakstīja pirms desmit gadiem, kad arī spēlējām Vācijā. baidos, ka arī tad rezultāti tika skaidroti ar veiksmes trūkumu, sliktiem tiesnešiem un pieredzes trūkumu. Vai pirms desmit gadiem kāds domāja, ka pēc desmit gadiem mēs joprojām būsim tur,kur esam? Ne tak, visi gaidīja, ka mēs ap šo laiku būsim medaļota blice. bet nekā. Joprojām krājam pieredzi? Eh, apnicis jau tas viss.

     [+] [-]

, 2010-05-15 19:07, pirms 14 gadiem
Nē vienkārši tagad ir jūtamas tās sekas, ka nebija treneri, kas viņus pieskatītu..
Manuprāt, pārbaudes spēlēs vajadzēja dot spēlēt vairāk pirmajai maiņai, jo esot malā hokeju iemācīties spēlēt nevar. Kaut vai pirmo maiņu ielikt pa kādu otro vai trešo, vismaz tiktu spēlēt. Labi viņiem ir pieredze, bet kopā atkal vajag sajust to saikni. Ļoti labi redzams, ka iedod piesmēli, bet nav gatavs vai nesaprotas kurš metīs. Pašam labāka pozīcija nekā maiņas spēlētājam, takā diži pārmest nevar, ja jau neatļaut sajust savu saikni. Bet galvenais nospēlēt cienīgi pārējās spēles. lai veicās!

  +6 [+] [-]

, 2010-05-15 20:07, pirms 14 gadiem
Nu gan izmuldējāties par Edžu. Es pat nevaru saskaitīt, cik viņš izvilka gan pret Zviedriem, gan Šveici.

Domāju problēma ir iespēju realizācijā. Ja izslido 2:1, tomēr jāgūst vārti, tāpat arī vairākumā. Ar to arī atšķiras top komandu (starp citu arī 18 gadīgie jaunie), ka viņi ne tikai rada momentus, bet arī gūst 2 vārtus.

Piekrītu par to, ka 1-3 maiņai tomēr ir apkaunojoši, ka pirmās 2 spēlēs vārtus guva tikai 4. maiņa.