Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Viktors Ignatjevs: "Ja uzvar - malači, ja zaudē - nav labi!"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viktors Ignatjevs: "Ja uzvar - malači, ja zaudē - nav labi!"
Viktors Ignatjevs un Ģirts Ankipāns
Foto: LTV Sports

18.maija ”Sporta studijā” LTV 7 ciemojās hokejisti Viktors Ignatjevs un Ģirts Ankipāns. Viņi dalījās savos iespaidos par Latvijas izlases aizvadīto pasaules čempionātu Vācijā. Abi uzskata, ka nekāda traģēdija nav notikusi – būtu Latvija pēdējā spēlē uzvarējusi Čehiju un iekļuvusi ceturtdaļfinālā, visi būtu gana priecīgi.

Ilggadējais izlases aizsargs Viktors Ignatjevs sacīja, ka viņam kopumā spēle patikusi. „Tā jau parasti ir, ja vinnē, tad visi saka – malači, ja zaudē , tad jau otrādāk...” Ģirts Ankipāns piebilda, ka tāda izgāšanās bijusi tikai spēle pret Kanādu un arī tad nevienādos sastāvos. Būtu ar Šveici jātiekas otrajā vai trešajā spēlē, varbūt arī būtu citādāk. ”Arī pret čehiem jau bija līdzīga pēdējā spēle, nebūtu zaudēts vairākumā... Bet čehi jau nākamajā dienā apspēlēja Kanādu. Būtu paši vairākumā iemetuši, varbūt arī iekļūtu astoņniekā, un tas būtu pelnīti.”.

Daudzi līdzjutēji kritizēja mūsu nespēju gūt vārtus vairākumā, arī spēlējot pieciem pret trim, kad pret čehiem tā arī netika izdarīti metieni uz pretinieka vārtiem. Ankipāns sacīja, ka pirmā maiņa vairākumā mēģina spēlēt tādu MVD Znaroka variantu, taču tad vajadzīgi ļoti labi tehniski izpildītāji. ”Čehi šo variantu bija labi izstudējuši, un šoreiz nekas nesanāca. Otrajā maiņā pēdējā spēlē traumas dēļ izkrita Karsums un nebija treneriem daudz citu variantu.” Ignatjevs vēl piebilda, ka visi cīnījās godam un kaut ko pārmest šajā ziņā nevarot. Izlasē bija daudz jauno, un katrs darīja, ko vien spēja. Vienīgais – vajadzējis vairāk mest uz vārtiem, arī aizsargiem un tad iet cīnīties par ripu. Ja jau līderi nevar iemest, tad arī pārējiem nedaudz nolaižas rokas.

Ignatjevs: ”Ja būtu izlasē spēlējis Kārlis Skrastiņš, būtu labāk, viņu nevar neviens aizstāt. Par pārējiem... Plus mīnuss, bet nekādu lielo izmaiņu jau laikam nebūtu, grūti ko prognozēt. Man patīk kā puiši progresē – Galviņš, Andersons. Visi kļūdās, nekļūdās tikai Skrastiņš.” Par vairākuma izspēli un dažādiem jauninājumiem noteikti jādomā nākotnē, obligāti vairāk jāmet uz vārtiem, to atzina abi viesi.

Savos iespaidos par turnīru un Latvijas izlases spēli videoierakstā dalījās arī mūsu ”dzelzs vīrs” Kārlis Skrastiņš, vārtsargs Sergejs Naumovs, ilggadējie izlases spēlētāji Leonīds Tambijevs un Aigars Cipruss. Viņi visi atzina, ka nebija jau tik traki, kaut garā sezona atstājusi savu iespaidu un nebija īstas stabilitātes un svaiguma. Kā teica Naumovs, viņam šajā čempionātā ļoti patikuši Karsums, Sprukts un Daugaviņš. Skrastiņš tāpat uzteica Spruktu, Štāla cīņassparu, savukārt Tambijevs norādīja, ka Miķelim ar Lauri trūcis spēcīga partnera centrā un Džeriņš tomēr neesot bijis gatavs šai lomai. Tāpat nebija vairāku pieredzējušu aizsargu (Sorokins, Laviņš), kas krietni noderētu vairākuma izspēlē.

Ģirts Ankipāns sprieda, ka diezin vai izlases abu vadošo treneru vēlā pievienošanās komandai ko iespaidojusi. ”Diskutabls jautājums, mums jau no padomju laikiem tas vairāk iegājies, ka vajag sanāksmes, treneriem visus izdzīt. Varbūt varētu vairāk noslīpēt vairākuma izspēli, fiziskajā sagatavotībā nekas jau nemainītos. Iedomājaties – faktiski šodien beidzas sezona un pēc aptuveni pusotra mēneša atkal ir pirmā darba diena, tagad puišiem ir jāatpūšas, lai būtu spēka atkal strādāt.” Ģirts vēl piebilda, ka subjektīvu un objektīvu iemeslu dēļ mūsu trešā maiņa nebija tik spēcīga, kā cerēts. Miķelim bija jābrauc uz mājām pie ģimenes, centrā laikam gan Bērziņš būtu stabilāks vai arī kā ar ”Dinamo” – kopā ar Kariju spēle ātrāka.

Ignatjevs :”Vispār jau nogurums arī bija jūtams. Spēlēt Krievijas čempionātā vai KHL, nozīmē, ka vienmēr katrā spēlē prasa rezultātu, vienmēr vajag, ir jau smagi. Pret čehiem arī bija otrā spēle pēc kārtas mums, pretiniekiem bija diena atpūtai. Tiesa, čehi nākamajā dienā spēja uzveikt Kanādu.”

Saldajā ēdienā skatītāji vēl redzēja jaunā korespondenta Krišjāņa Rēdliha interviju ar savu brāli Miķeli Rēdlihu. Dzīvespriecīgi, jautri, kā jau allaž brāļu starpā, sākot ar sadzīvi un beidzot ar hokeju. Krišjānis ”Man omīte prasīja, ko tad jums devuši Vācijā ēst ?” Miķelis :” Mums pusdienās bija vistas fileja, kaut kāda cūkgaļa, tad makaroni un kartupeļi, saldais bija arī, kaut kāds pudiņš... Bija normāli, varēja paēst...” Kuru vieglāk apvest – Krišjāni vai Jēkabu ? ”Ja tā godīgi, tad pret abiem grūti iet... Krišjānis parasti izsit ripu, Jēcis vienmēr mēģina ar plecu paņemt, ir dažādi stili, bet grūti...”

Informāciju sagatavoja :
LTV Sports

  +7 [+] [-]

, 2010-05-19 08:45, pirms 14 gadiem
kā vienmēr viss ir labi Hokeja svētki turpinās. Dāvis ir par maigu

 +29 [+] [-]

, 2010-05-19 08:46, pirms 14 gadiem
Kā studijā nav Rīmeņa tā uzreiz cita kvalitāte raidījumam!!!Prieks ka Ģirts nākamgad būs atkal DinamoR un Viktors ar sakarīgs vecis!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2010-05-19 09:13, pirms 14 gadiem
ko nevaram celt, to nevaram nest

  +5 [+] [-]

, 2010-05-19 09:15, pirms 14 gadiem
a kur ignatjevs spēlē vispār?

  +2 [+] [-]

, 2010-05-19 09:23, pirms 14 gadiem
neko sakarigu pa visu to stundu nedzirdeju.vajadzeja aicinat cilvekus,kas nebaidas pateikt taisnibu,nevis izvairas no atbildes.

 +57 [+] [-]

, 2010-05-19 09:33, pirms 14 gadiem
Visi kļūdās, nekļūdās tikai Skrastiņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +42 [+] [-]

, 2010-05-19 10:46, pirms 14 gadiem
Tas, ka Viktors centās pa latviski runāt manās acīs daudz nozīmē. Gāja jau kā pa celmiem, bet nu to visu var piedot.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-19 11:08, pirms 14 gadiem
Buhanka rakstīja: a kur ignatjevs spēlē vispār?
Šo sezonu spēlēja Nīderlandē.

  +9 [+] [-]

, 2010-05-19 12:14, pirms 14 gadiem
Kaut kur netā var redzēt šo brāļu sarunu?

 +16 [+] [-]

, 2010-05-19 12:49, pirms 14 gadiem
Tāds Bertolta Flika akcentiņš Viktoram

 +25 [+] [-]

, 2010-05-19 13:24, pirms 14 gadiem
jā, patika Krišjāņa reportāža, manuprāt, visai izdevusies debija. brāļi lika pasmaidīt!
un priecē, ka Viktors runāja latviski. lai nu kā, bet runāja. tāpat arī Naumovs ļoti labi runā

     [+] [-]

, 2010-05-19 17:49, pirms 14 gadiem
kaamiiii rakstīja: jā, patika Krišjāņa reportāža, manuprāt, visai izdevusies debija. brāļi lika pasmaidīt!
un priecē, ka Viktors runāja latviski. lai nu kā, bet runāja. tāpat arī Naumovs ļoti labi runā
no krisha var sanaakt labs reportieris, protams, ka peec hokeja tik tieshaam tas sizhets bija izdevies! jaaa, hokejisti vismaz meegjina un runaa, bet dazhi te pat "paldies" nemaak pateikt - visu cienju abiem!
un ar daavi studijaa taada nepiespiesta atmosfeera valda

  +2 [+] [-]

, 2010-05-19 18:12, pirms 14 gadiem
Krisjaanim debija televiizijaaa--tas man patika, tiesaam jauks cilveeks.
nu ja un kluudaas visi, tikai Skrastins nekludaaas

  +6 [+] [-]

, 2010-05-19 18:14, pirms 14 gadiem
prieks par to arii, ka Ignatjevs krievu tautiibas buudams centaas runaat latviski, arii Naumovs reportaazaa
Cepuri nost

  +3 [+] [-]

, 2010-05-19 18:30, pirms 14 gadiem
Man ļoti patika brāļu Rēdlihu sižets, riktīgi jautri bija, garstāvoklis bija labs.
Cepuri nost Ignatjevam, patika, ka vismaz centās runāt latviešu valodā, bet tomēr saprotamāk bija krievu valodā. Taisnība jau viņam ir, kad teica, ka kad uzvar tas slavē, bet ja zaudē tad ir sliktie. Man patika šis raidījums. un spēlēja puiši tiešam cienīgi vienādos sastāvos, bet iegāza vairākumi un mazākumi...

  +8 [+] [-]

, 2010-05-19 19:51, pirms 14 gadiem
Krekeris Ignatjevam par drosmi kameru priekšā runāt latviski! Vot tas ir vecis. Ņiživijs, Tambijevs vai Znaroks nekad neko tādu nespētu man liekas. Ceru, ka kļūdos! Rēdlihi labie bija kā vienmēr

     [+] [-]

, 2010-05-19 23:08, pirms 14 gadiem
Varbūt kāds zin , kur internetā var redzēt šo pārraidi ?

  +1 [+] [-]

, 2010-05-19 23:13, pirms 14 gadiem
Sheit ir lituanistikas portals vai sporta? Kas jums visiem ar to valodu? Vai tiesam jums skola vesturi nevienam nemaca? Bija tadi laiki ka PSRS, sabrauca elligi daudz krievu tautibas cilveki un ari palika sheit dzivot. Kapec neviens no jums neardas par latviesiem, kas dzivo Anglija, Irija, Spanija, Vaciju un vel sazin kur, bet no vietejas valodas nezin pat kripatu... Jus citu aci skabargu meklejat, bet sava pat balki neredzat!!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-19 23:31, pirms 14 gadiem
ezic rakstīja: Sheit ir lituanistikas portals vai sporta? Kas jums visiem ar to valodu? Vai tiesam jums skola vesturi nevienam nemaca? Bija tadi laiki ka PSRS, sabrauca elligi daudz krievu tautibas cilveki un ari palika sheit dzivot. Kapec neviens no jums neardas par latviesiem, kas dzivo Anglija, Irija, Spanija, Vaciju un vel sazin kur, bet no vietejas valodas nezin pat kripatu... Jus citu aci skabargu meklejat, bet sava pat balki neredzat!!!!
beidz dzert

  +4 [+] [-]

, 2010-05-19 23:39, pirms 14 gadiem
wildo rakstīja: beidz dzert
Es nedzeru, tikai jums vajadzetu beigt boret sev smadzenes, ka krievi ir slikti. Es pazistu daudz krievu tautibas cilvekus, kas ir labaki par dazhu labu latvieti un ja tu kaut mazliet atvertu savu aprobezoto pratu, tad pats redzetu, ka viss nemaz nav tik traki.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-20 00:34, pirms 14 gadiem
a kā Naumovs latviski iemācijies runāt, prieks klausīties.

     [+] [-]

, 2010-05-20 00:41, pirms 14 gadiem
Tā nu nav. Es, protams, priecātos par rezultātu, bet ne par parādīto spēli! Vai tad uzreiz viņi vairs nebūtu kļūdas nenormālās pieļāvuši un vairākumus muļļājuši, ja būtu uzvarējuši Čehiju? Tās izgaistu? Nē!

     [+] [-]

, 2010-05-20 14:48, pirms 14 gadiem
Ignaķevs izskatijās sashauts, kad runāja Latviski, nezinaaju, ka K.Redlihs tagad pārgājis no hokeju uz žurnālista darbu!