Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Hokeja Nostradams: 8. diena

Jānis Pārums

Hokeja Nostradams: 8. diena
Intars Busulis
Foto: Raitis Plauks, f64

Turpinās pasaules hokeja čempionāts un prognožu spēle "Hokeja Nostradams". Vakar ar lielāko punktu summu izcēlās Haralds Silovs, Intars Busulis izvirzījās otrajā vietā, bet Juris Miņins vēl vairāk nostiprināja savas līderpozīcijas. Kļūst arvien interesantāk...

Šogad spēļu rezultātus pēc iespējas precīzāk mēģina noteikt bijušais hokeja vārtsargs ar Nacionālās Hokeja līgas rūdījumu Pēteris Skudra, vairākkārtējais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs, mūziķis un jaunās hokeja himnas autors Intars Busulis, titulētais bobsleja pilots, 2008. gada Eiropas čempions un 2009. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Jānis Miņins, hokeja jomā zinošākais Sportacentrs.com autors Juris Miņins, kā arī, tāpat kā pērn, cilvēks no tautas - proti, lietotājs Edgars.

Punktu skaitīšanas sistēma: Par pareizi nosauktu spēles uzvarētāju eksperti saņems divus punktus. Arī precīzi nosaukts spēles rezultāts un pilnīgi precīzi nosaukta vārtu starpība būs divu punktu vērtē. Ja vārtu starpība tiks nosaukta ar vienu vārtu nobīdi - viens punkts. Maksimālā punktu summa - seši. Vienīgais jauninājums – pirms čempionāta ekspertu spēles dalībniekiem tika uzdoti septiņi vispārīgi jautājumi, taču atbildes uz šiem jautājumiem tiks publiskotas noslēgumā un, visticamāk, ieviesīs savas korekcijas arī kopvērtējumā. Par katru pareizu atbildi eksperti saņems divus punktus.

Vakar beidzot vairākiem prognožu spēles dalībniekiem izdevās pilnīgi precīzi atminēt dažu spēļu iznākumus. Juris Miņins precīzi noprognozēja Krievijas – Baltkrievijas (3:1) spēles iznākumu, bet Intars Busulis un Haralds Silovs – Norvēģijas un Francijas (5:1). Šie bija pirmie "maksimumi" (par to pienākas seši punkti) prognožu spēlē, taču domājams ne pēdējie. Starp citu, tieši Silovs ieguva lielāko punktu skaitu (13), tomēr tas nepalīdzēja vinjam tikt laukā no pēdējās pozīcijas. Intars Busulis (12) izrāvies otrajā vietā un kopā ar pārējiem radījis "sastrēgumu" kopvērtējumā – Intaram ir 46 punkti, bet ar 45 punktiem seko uzreiz trīs dalībnieki - Jānis Miņins, Pēteris Skudra un Edgars. Stabili pirmais – Juris Miņins!

Haralds Silovs, šorttrekists

KomandasRez.
Slovākija - Dānija3:2
Kanāda - Norvēģija5:3
Somija - Baltkrievija2:3
Zviedrija - Latvija2:3

Komentārs: Kārtējā spēle pret zviedriem. Ies smagi, taču man ir sajūta, ka šovakar mūsējie parādīs labu sniegumu un uzvarēs. Šajā čempionātā bijis daudz pārsteigumu! Baltkrievi varētu uzvarēt somus.

Juris Miņins, Sportacentrs.com autors

KomandasRez.
Slovākija – Dānija3:2
Kanāda – Norvēģija7:2
Somija – Baltkrievija4:2
Zviedrija – Latvija5:2

Komentārs: Pasaules čempionāta stiprāko komandu otrais posms sākas ar četrām ĻOTI interesantām spēlēm. Skatītājiem, protams, tas ir labi, prognozētājiem – ne visai. Zviedrija – Latvija. Vakardienas spēlē pret čehiem zviedri spēlēja neslikti, radot momentus uzbrukumā, taču vairākas reizes "iekrītot" arī aizsardzībā. Tieši šis faktors, kā arī tas, ka Latvijas izlasei bija viena brīva diena varētu būt visai svarīgs. Vai tas būs izšķirošs? Nezinu, bet nevajag mānīt sevi arī – zviedriem šajā mačā ir jāuzvar. Tāpat domāju, ka šī čempionāta lielāko pārsteigumu autori dāņi nespēs nolauzt arī slovākus, bet somiem un kanādiešiem savi mači būtu jāuzvar, lai arī, iespējams, ne tik pārliecinoši kā to prognozētu pirms šī turnīra.

Jānis Miņins, bobsleja pilots

KomandasRez.
Slovākija - Dānija3:2
Kanāda - Norvēģija4:2
Somija - Baltkrievija3:2
Zviedrija - Latvija3:2

Komentārs: Man šķiet, ka mūsējie ir saguruši pēc garās sezonas, vismaz tāds iespaids radies vērojot spēles. Iespējams, ka Saulieša un Kuldas pievienošanās komandai dos papildu dzinuli, tomēr paredzu, ka zviedri uzvarēs. Kanādiešiem nebūs viegli pret norvēģiem - vismaz pirmais periods noteikti ne. Arī pārējās divas spēles būs spraigas.

Edgars, Sportacentrs.com lietotājs

KomandasRez.
Slovākija - Dānija2:3
Kanāda - Norvēģija5:1
Somija - Baltkrievija4:2
Zviedrija - Latvija2:3

Komentārs: Domāju, ka šodien būs vismaz viena sensācija. Ilgi šaubījos par Slovākijas un Dānijas spēli, taču pēdējos 4-5 gados tās komandas, kurām ir jāspēlē 2 dienas pēc kārtas parasti otro spēli zaudē, tā kā dāņi šogad spēlē labi, domāju slovākiem būs ļoti smaga spēle. Taču Latvijai manuprāt šodien ir lielā iespēja. Zviedriem vakar bija diez gan grūta spēle un mums ir visi priekšnoteikumi, lai izcīnītu pirmo "tīro" uzvaru pār zviedriem vai sliktākajā gadījumā izcīnītu kaut vai punktu.

Pēteris Skudra, bijušais NHL vārtsargs

KomandasRez.
Slovākija - Dānija3:1
Kanāda - Norvēģija4:1
Somija - Baltkrievija2:1
Zviedrija - Latvija3:0

Komentārs: Zviedrija gribēs revanšēties pēc pagājušajā gadā piedzītā zaudējuma. Sastāvs gan viņiem šogad nav spīdošs, turklāt viņi vēl ir pazaudējuši Veinhandlu, taču spēles organizācija un disciplīna viņiem tomēr ir paaris pakāpes augstāka. Domāju, ka pret Latviju zviedri nospēlēs ļoti disciplinēti. No citām spēlēm jāizceļ Somija pret Baltkrieviju – manuprāt, spēkos diezgan vienādas komandas gan pēc sastāva, gan citiem rādītājiem, taču somu trumpis ir Vahanens – redzot cik labi viņš stāv vārtos, dodu priekšroku somiem. Baltkrievi turpretī ar vārtsargu stabilitāti nevar lepoties.

Intars Busulis, mūziķis

KomandasRez.
Slovākija - Dānija2:3
Kanāda - Norvēģija2:3
Somija - Baltkrievija4:1
Zviedrija - Latvija3:1

Komentārs: Šajā čempionātā neko nevar paredzēt, ir daudz pārsteigumu. Negribu būt pesimists, taču pret zviedriem mums nebūs viegli. Noteikti mājās kopā ar dēlu skatīšos šo spēli. Kāpēc lieku uz Norvēģijas uzvaru pret Kanādu? Līdz šim čempionātā bijis daudz negaidītu iznākumu, turklāt kanādieši arī ne vienmēr demonstrē to labāko sniegumu. Man ir priekšnojautas, ka norvēģi varētu pārsteigt. Varbūt man nav spīdoša intuīcija, taču šad tad tā nostrādā. Un galu galā – jo vairāk pārsteigumu, jo interesantāk!

"Hokeja Nostradams" prognožu spēles kopvērtējums

Dalībnieks1&2. 3. 4. 5. 6. 7. Summa
Juris Miņins21411891155
Intars Busulis3114881246
Pēteris Skudra312985845
Jānis Miņins512696745
Edgars2118761145
Haralds Silovs2115721340

 +16 [+] [-]

, 2010-05-14 13:31, pirms 14 gadiem
Edgaram vakar bija pareizs domu gājiens attiecībā uz čehiem.

Man aizdomas, ka pēc šodienas prognozēm, MiņinJuris vēl vairāk atrausies no pārējiem sekotājiem.

  +5 [+] [-]

, 2010-05-14 13:35, pirms 14 gadiem
Šo raundu laikam Pēteris paņems.
Edgaram gan tur laža par Zviedrijas un Slovākijas zaudēm, bet jācer, ka pats tagad lažoju

  +1 [+] [-]

, 2010-05-14 13:38, pirms 14 gadiem
Mana prognoze, ka Edgars pēc šodienas ieņems 2.vietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2010-05-14 13:44, pirms 14 gadiem
Jacer kad Minjinam nebus taisniba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-14 14:10, pirms 14 gadiem
Edgars un Haralds Silovs ir hiperoptimistiski noskaņoti par mūsu uzvaru! Domāju, ka mūsējiem nav reāli variantu, mana prognoze 1:4, bet mūsējie pirmie iemetīs golu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-14 14:40, pirms 14 gadiem
lukaz23 rakstīja: Gandriz visi tik parliecinati ka slovāki vinēs ,malacis Edgars ka pa dāņiem ,un Skudra gan kļūdās nepaliks mūsejie uz nules
Salīdzini mūsu komentārus ATšķirīgākus laikam nevar atrast Jācer, ka tev būs taisnība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-05-14 14:57, pirms 14 gadiem
Busulis malacis ,riskē uz sensācijām.Mani interesē bez Latvijas spēles vēl
Kanādas spēle ar Norvēģiju.Pēc tabulas spriežot tieši šī spēle varētu būt tā,kur izšķirsies ceturtā vieta,jo Šveicei trīs punkti teiksim pret norvēģiem garantē vismaz trešo vietu.Zviedri un čehi arī savus punktus paņems,tātad...

     [+] [-]

, 2010-05-14 14:59, pirms 14 gadiem
Kanādieši divas spēles pēc kārtas nezaudēs,pat ja tie būtu norvēģi.
Slovāki atpūtušies mazāk kā dāņi,toties pēdējie savus šī čempionāta trumpjus ir atklājuši un slovākiem atliek tikai tos izmantot un arī vinnēt spēli. Dāņiem var pateikt lielu Paldies par intrigas radīšanu šajā čempī.
Mūsējie pret zviedriem- viss atkarīgs no treneru kaklasaitēm...

     [+] [-]

, 2010-05-14 15:11, pirms 14 gadiem
Jaunieši pirms Jūs sākat izteikt kārtējās no pirksta izzīstās prognozes paskatities iepriekšējos čempionātus, kā ir veicies komandām kurām ir bijis jāspēlē 2 dienas pēc kārtas.
Zviedri ir pazaudējuši Vainhandlu un ja godīgi tad pēc sakarīgās pirmās spēlēs pēdējās 2 ir nu tā metienu pa Vokouna vārtiem bija daudz, taču bija arī nevajadzīgi noraidījumi ļoti daudz primitīvi metieni brīžos kad neviens netraucēja Vokouna redzamību u.t.t.

Norvēģiem variantu nav vakar pasmaga spēle ar frančiem. Savukārt Dānijas un Slovākijas spēlē ir pilnīga līdzvērtība, jo piedodiet Jūs man neieskaidrosiet ka vakardienas vēlā spēle neatstās iespaidu uz slovākiem kuriem pēc 18 stundām atkal ir jādodas laukumā. ja tie būtu labākie slovāku spēku ok Gaboriks ir pieradis pie tāda režīma, taču KHL un citi eiropā spēlējošie diez vai tāpēc arī lieku uz dāņiem kuri ir 2 dienas atpūtušies.

     [+] [-]

, 2010-05-14 15:19, pirms 14 gadiem
ja jāspēlē 2 dienas pēc kārtas un komandas teorētiski ir vienlīdzīgas,tad vinnē tā komanda,kas labāk izgulējusies.

     [+] [-]

, 2010-05-14 15:26, pirms 14 gadiem
Intereses pēc paanalizēju līdera Jura Miņina rezultātus.Pēc LAT -SUI un GER-FIN vairāk uz sensācijām neliek.Uzvaru dod rangā augstākam.Tāpēc arī līderis.

     [+] [-]

, 2010-05-14 16:01, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Jaunieši pirms Jūs sākat izteikt kārtējās no pirksta izzīstās prognozes paskatities iepriekšējos čempionātus, kā ir veicies komandām kurām ir bijis jāspēlē 2 dienas pēc kārtas.
Zviedri ir pazaudējuši Vainhandlu un ja godīgi tad pēc sakarīgās pirmās spēlēs pēdējās 2 ir nu tā metienu pa Vokouna vārtiem bija daudz, taču bija arī nevajadzīgi noraidījumi ļoti daudz primitīvi metieni brīžos kad neviens netraucēja Vokouna redzamību u.t.t.

Norvēģiem variantu nav vakar pasmaga spēle ar frančiem. Savukārt Dānijas un Slovākijas spēlē ir pilnīga līdzvērtība, jo piedodiet Jūs man neieskaidrosiet ka vakardienas vēlā spēle neatstās iespaidu uz slovākiem kuriem pēc 18 stundām atkal ir jādodas laukumā. ja tie būtu labākie slovāku spēku ok Gaboriks ir pieradis pie tāda režīma, taču KHL un citi eiropā spēlējošie diez vai tāpēc arī lieku uz dāņiem kuri ir 2 dienas atpūtušies.
par norvēģiem - piekrītu.
Taču par zviedriem galīgi ne - viņi spēlēt 2 spēles 2 dienās nav nekas jauns un ārkārtējs. Neaizmirsti, ka zviedri regulāri piedalās Eurotūrēs un tur vienmēr ir 3 spēles 4 dienās un nevis pret tādām izlasēm kā Latvija, bet gan pret čehiem, krieviem un zviedriem. Bez tam, arī neviens vien NHL spēlētājs tomēr ir viņu sastāvā. Un arī tāda Veinhandla trauma nav tik būtisks zaudējums kā Tu te mālē. Viņiem meistarīgu uzbrucēju pietiek. Tas nav tas pats, kas būtu, ja, piemēram, norvēģiem traumu gūtu Toresens...

  +3 [+] [-]

, 2010-05-14 16:43, pirms 14 gadiem
Jā bet tevis minētajā eirotūrē atpūtas laiks visām komandām ir vienāds. Savukārt iekš PČ daži atpūšās 2 dienas daži 1. Un iepriekšējos gados šādās spēlēs lielākoties tie kuriem bija mazāka atpūta neuzvarēja. Arī KHL pirmajā sezonā, kad bija sapārotās spēlēs tie kam bija jāspēlē 2 dienas pēc kārtas ar citu pretinieku, kurš bija atpūties 2 dienas, reti kad uzvarēja.
Veinhandls protams nav izškirošais moments taču zviedri līdz ar to paliek ar 11 uzbrucējiem, kas gan ir būtiski un to, ka vainhandls bija labā formā un viens no labākajiem es domāju, ka tu nenoliegsi

     [+] [-]

, 2010-05-14 16:48, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Jā bet tevis minētajā eirotūrē atpūtas laiks visām komandām ir vienāds. Savukārt iekš PČ daži atpūšās 2 dienas daži 1. Un iepriekšējos gados šādās spēlēs lielākoties tie kuriem bija mazāka atpūta neuzvarēja. Arī KHL pirmajā sezonā, kad bija sapārotās spēlēs tie kam bija jāspēlē 2 dienas pēc kārtas ar citu pretinieku, kurš bija atpūties 2 dienas, reti kad uzvarēja.
Veinhandls protams nav izškirošais moments taču zviedri līdz ar to paliek ar 11 uzbrucējiem, kas gan ir būtiski un to, ka vainhandls bija labā formā un viens no labākajiem es domāju, ka tu nenoliegsi
Taču tai pašā laikā Eurotūrē pēdējajās spēlēs kājas knapi neviens nevilka - neizskatījās, ka kādam būtu problēma sar fizisko kondīciju.

P.S. kuras tad Tu uzskati par "šādām spēlēm"? piemērus, lūdzu!

     [+] [-]

, 2010-05-14 17:00, pirms 14 gadiem
Kas tad Busulim noticis? Pirms tam prognozeja uzvaru pret Kanadu

     [+] [-]

, 2010-05-14 17:11, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: par norvēģiem - piekrītu.
Taču par zviedriem galīgi ne - viņi spēlēt 2 spēles 2 dienās nav nekas jauns un ārkārtējs. Neaizmirsti, ka zviedri regulāri piedalās Eurotūrēs un tur vienmēr ir 3 spēles 4 dienās un nevis pret tādām izlasēm kā Latvija, bet gan pret čehiem, krieviem un zviedriem. Bez tam, arī neviens vien NHL spēlētājs tomēr ir viņu sastāvā. Un arī tāda Veinhandla trauma nav tik būtisks zaudējums kā Tu te mālē. Viņiem meistarīgu uzbrucēju pietiek. Tas nav tas pats, kas būtu, ja, piemēram, norvēģiem traumu gūtu Toresens...
Pret zviedriem viņi nespēlē eirotūrē

     [+] [-]

, 2010-05-14 17:17, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Pret zviedriem viņi nespēlē eirotūrē
kuri "viņi'???

     [+] [-]

, 2010-05-14 17:21, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: kuri "viņi'???
Zviedri

     [+] [-]

, 2010-05-14 17:33, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Zviedri
nesapratu Tavu dziļo domu...

     [+] [-]

, 2010-05-14 17:37, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nesapratu Tavu dziļo domu...
Izlasi uzmanīgi ko pats uzrakstīji. zviedri regulāri piedalās Eurotūrēs un tur vienmēr ir 3 spēles 4 dienās un nevis pret tādām izlasēm kā Latvija, bet gan pret čehiem, krieviem un zviedriem

     [+] [-]

, 2010-05-14 17:39, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Izlasi uzmanīgi ko pats uzrakstīji. zviedri regulāri piedalās Eurotūrēs un tur vienmēr ir 3 spēles 4 dienās un nevis pret tādām izlasēm kā Latvija, bet gan pret čehiem, krieviem un zviedriem
OK - beidzot pieleca

     [+] [-]

, 2010-05-14 18:01, pirms 14 gadiem
Jāatzīst,ka Edgaram bija pilnīga gaišredzība attiecībā par Dānijas šīsdienas spēli,vienreiz šodien esmu nošāvis greizi un mačs praktiski ir izšķirts.. Ceru,ka pēdējā reize šovakar.
Lai, Edgar,veicas arī turpmāk!

     [+] [-]

, 2010-05-14 18:24, pirms 14 gadiem
Edgars pilnīgi pareizi par dāņu un slovāku spēli pateica.