Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Šveice atstāj sausā Itāliju

Šveice atstāj sausā Itāliju
Martins Gerbers šajā spēlē palika nepārspēts
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Pasaules čempionātā hokejā tiks aizvadīta B apakšgrupas otrās kārtas spēles, kurā pirmajā mačā Šveice ar 3:0 pārspēja Itālijas valstsvienību.

Spēli aktīvāk sāka šveicieši, ar ko arī izpelnījās vairākumu - itāliešu aizsargs kļūdījās vārtu priekšā, bet kļūdu labot spēja tikai ar paŗkāpumu. Šveicieši vairākuma izskaņā uzbruka ar vētrainiem un vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, bet izmantot viena vīra pārsvaru viņiem neizdevās. Perioda turpinājumā itāļu vārtu vīram Danielam Belisimo darba bija daudz, bet viņš lieliski pildīja savus pienākumus, ko pierādīja Martina Plusa izgājiens viens pret vienu 12. minūte, bet Belisimo teicamā špagata pārspēja šveiciešu uzbrucēju. Martins Gerbers pirmo reizi spēlē iesaistījās tikai 13. minūtē, bet nelielam pavērsienam spēlē iespēja bija itāļiem, kad 15. minūtē īsā laikā Šveice nokļūva divu vīru mazākumā, bet vienu minūti un 41 sekundi garo lielo divu laukuma spēlētāju pārsvaru baltās formās tērptajiem spēlētājiem neizdevās, toties turpmākais perioda ritējums jau bija drošāks no itāliešu puses. Līdz pirmās trešdaķas beigām komandas apmainījās ar dažiem bīstamiem uzbrukumiem, bet spēles rezultāts netika atklāts – 0:0.

Otrais periods iesākās ar nelielu siera zemes ofensīvu, kas vainagojās ar panākumiem – perioda otrajā minūtē precīzs pēc Matiasa Zēgers piespēles bija Tibo Monē. Divarpus minūtes vēlāk šveiciešu uzburcējs Nino Nīderraiters atstāja savu komandu mazākumu, bet Itālijas prieki nebija ilgi, jo 40 sekundes pirms vairākuma beigām Makss Obarrauhs deva iespēju abām komandām uzspēlēt četri pret četri. Pēc vairākuma Šveice pārņēma spēles iniacitīvu, bet joprojām Belisimo bija uzdevumu augstumos. Lai gan šveiciešiem bija vēlviena iespēja palielināt rezultāta starpību, jo piecas minūtes pirms perioda beigām uz noraidīto soliņa par ķesēšanu ar nūju, tika apsēdināts itāliešu aizsargs Armīns Hofers, skaitliskais variākums realizēts netika, kas nozīmē, ka pirms izšķirošā perioda itālieši ir iedzinēju lomā – 0:1.

Trešajā periodā Šveice turpināja savu ofensīvu, kas vainagojās ar divu minūšu vairākumu, pēc sešām nospēlētām minūtēm, kad uz noraidīto soliņa atkal nonāca Hofers par sitienu pretiniekam ar nūju. Bija vajadzīga tikai nedaudza vairāk kā minūte, lai uzbrucējs Damiēns Bruners ar spēcigu metienu vārtu kreisajā augšējā stūri dubultotu rezultātu, pēc kā Itālijai tā arī neizdevās saņemties, ko pierādīja Romana Žosī metiens pa Belisimo vārtu pārlikni 9. minūtē. Sešas minūtes pirms spēles beigām komandas nopelnīja abpusējo noraidījumu, bet 33 sekundes pirms finālsvilpes Itālijai bija iespēja kaut ko šajā spēlē mainīt, kad noraidījuma par spēles laika vilcināšanu, izmetot ripu tribīnēs, noraidījumu noplenīja Romano Lems. Spēles rezultāts mainījās, jo Belisimo tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāja, un to izmantojo Pliss, kurš ripu raidīja tukšos vārtos.

Pēc šīs spēles Šveices vienībā izvirzās B apakšgrupas pirmajā vietā, divās spēlēs izcīnot divas uzvaras. Jāpiebilst, ka Kanādas un Latvijas izlasēm ir par vienu spēli mazāk, kuri savā starpā tiksies šovakar 21:15 pēc Latvijas laika.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Itālijas izlases vārtsargs Daniels Belisimo un šveiciešu uzbrucējs Timo Monē.

Pasaules čempionāts hokejā, B apakšgrupa

Šveice - Itālija 3:0 (0-0, 2-0, 1-0)

Vārti: 21:20 Monē (Zēgers, Voklērs) 1:0, 46:39 Bruners (Savarī, Žosī) 2:0, 59:44 Pluss 3:0
Vārtsargi: Gerbers - Belisimo
Metieni: 52:15
Soda minūtes: 10:10

Slēpts komentārs: burkans21
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-05-10 19:41, pirms 14 gadiem
nu ..luudzu jaaņem Canada...un jacer ka šveice arii vinnes Canadu ..... tad ir iespejas iespraugties otraja vietaa

  +2 [+] [-]

, 2010-05-10 19:43, pirms 14 gadiem
Dinamo99 rakstīja: nu ..luudzu jaaņem Canada...un jacer ka šveice arii vinnes Canadu ..... tad ir iespejas iespraugties otraja vietaa
Ticamāks variants tad jau bija, ka Itālija uzvarēs Šveici, lai mums veiktos, bet tavas domas jau ir sapņu līmenī!
Bet, protams, ŠODIEN JĀUZVAR KANĀDU.

  -3 [+] [-]

, 2010-05-10 19:49, pirms 14 gadiem
Josiifs Staļins rakstīja: oooo, mums jau arii tie 1 varti uz milzīgu haļavu, tā ka šveice mūs arī vinneja ar 3-0
Ja padomā ar galvu, rezultāts bija 2:1!

  -2 [+] [-]

, 2010-05-10 19:52, pirms 14 gadiem
Respekts rakstīja: Ja padomā ar galvu, rezultāts bija 2:1!
vispār 3:1. Nu, ja mēs būtu iemetuši esot ar 6 laukuma hokejistiem tad arī teiktu 2:1, kgan būtu 2:2?

  -2 [+] [-]

, 2010-05-10 20:06, pirms 14 gadiem
Esmu tik pat pārliecināts, kā pēc pirmās LAT spēles, ka līdz šim redzētās komandas rāda daudz saturīgāku spēli. Arī Itālija, patīk tas vai nē. Mūsu komandas sniegumā klaji jaušams treneru prombūšanas efekts sagatavošanas periodā. Lai gan vairāk jūtama treneru sliktā orientācija pasaules hokejā, ko jau pierādīja OS.
Lai Dievs šodien stāv klāt LAT, taču ar šādu iepriekš redzēto sniegumu arī pret ITA nav ko darīt. Diemžēl. (Kultivēsim arī turpmāk krievu hokeju un treneri, kamēr Eiropa rīkojas savādāk...)

     [+] [-]

, 2010-05-10 20:14, pirms 14 gadiem
Monē gols bija absolūta Afinogenova gola kopija.

     [+] [-]

, 2010-05-10 20:26, pirms 14 gadiem
metieni 52:15. nu baigi mētājušies šveicieši...

     [+] [-]

, 2010-05-10 20:57, pirms 14 gadiem
aveto rakstīja: ....Lai gan vairāk jūtama treneru sliktā orientācija pasaules hokejā, ko jau pierādīja OS....
Lai Dievs šodien stāv klāt LAT, taču ar šādu iepriekš redzēto sniegumu arī pret ITA nav ko darīt. Diemžēl. (Kultivēsim arī turpmāk krievu hokeju un treneri, kamēr Eiropa rīkojas savādāk...)
par to gan var striidiities
bet, tas ka treneri nebija kopaa ar komandu, tas gan minuss

mees veel neesam kaa Kanaaada, lai savakttu hokeistus un treneri 1,2 dienas pirms WC saakshanas....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja