Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Latvijai palīgā no Ziemeļamerikas ,visticamāk ,dosies pēc pārbaudes spēlēm.

Latvijai palīgā no Ziemeļamerikas ,visticamāk ,dosies pēc pārbaudes spēlēm.
Hokeja izlases pirmais treniņš; Šovakar Latvijas vīriešu hokeja izlase aizvadīja pirmo treniņu, uzsākot gatavošanos Vankūveras olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas no 5. līdz 8....

Ziemeļamerikā spēlējošo Latvijas hokejistu pievienošanās izlasei, visticamāk, notiks pēc pārbaudes spēlēm, lai gan situācija vēl var mainīties un kāds no izlasē gaidītajiem spēlētājiem Latvijā var ierasties nedaudz ātrāk, aģentūrai BNS pastāstīja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Šobrīd droši var teikt, ka Latvijas izlasē pasaules čempionātā spēlēs uzbrucējs Mārtiņš Karsums, taču konkrēts viņa ierašanās datums vēl nav zināms.

«Znaroks grib, lai Karsums izlases rindās būtu jau uz pārbaudes spēlēm 16. un 17. aprīlī pret Slovākiju, taču izskatās, ka tas nenotiks. Tampabejai NHL čempionātā pēdējā spēle ir 11. aprīlī, pēc tam divu vai trīs dienu laikā hokejistiem jānokārto formalitātes komandā, un tikai tad viņi var būt brīvi. Karsums vēl grib nokārtot personiskas lietas, aizbraukt uz Providensu, kur viņam palikusi visa iedzīve, tāpēc tik ātri viņš atbraukt diezin vai varēs,» skaidroja Baldonieks, sakot, ka šobrīd vēl nav pasūtītas arī lidmašīnas biļetes, taču to varot izdarīt ātri.

NHL klubā Floridas «Panthers» spēlējošais Kārlis Skrastiņš ir paziņojis, ka izlasē spēlēs, ja vien viņa pārstāvētā komanda neiekļūs Stenlija kausa izcīņā. «Šobrīd pietiek ar to, ka Kārlis ir gatavs palīdzēt izlasei. Kamēr nav zināms, kā veiksies «panterām» pēdējās spēlēs, nav jēga viņu traucēt, jo tiklīdz viņš varēs, tā būs gatavs braukt. Citus gadus Skrastiņš izlasē nespēlēja veselības problēmu dēļ, taču šoreiz šajā ziņā neko nav teicis,» uzsvēra Baldonieks.

Floridas «Panthers» pēdējā spēle ir 11. aprīlī. Komandai vēl ir izredzes iekļūt Stenlija kausa izcīņā, jo Austrumu konferencē floridieši ir devītajā vietā, no astotnieka, kas iegūs tiesības spēlēt izslēgšanas mačos atpaliekot tikai par punktu. Tieši šī iemesla dēļ nav skaidrības arī par Jāņa Sprukta iespējamo ierašanos. «Viņš ir Floridas «Panthers» sistēmas spēlētājs. Lai gan Sprukta pārstāvētais AHL klubs izslēgšanas mačos netiek, uz šejieni viņš braukt varēs tikai tad, kad beigs spēlēt Florida,» par vienu no izlases līderiem izteicās ģenerālmenedžeris.

Jau tagad zināms, ka izslēgšanas mačos netiks Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas «Kings», taču Baldonieks norādīja, ka tas, vai Ivanāns parādīsies izlasē, ir atkarīgs no Znaroka. «Tā ir trenera kompetence, ja viņš saskatīs Ivanānam vietu izlasē, tad situācija var mainīties,» pēc Baldonieka teiktā var nojaust, ka šobrīd ar Ivanānu, lai arī viņa vārds ir starp kandidātiem, Znaroks lielus plānus nelolo. Pats izlases galvenais treneris ceturtdien uz jautājumu, vai izlasē būs Ivanāns, atbildēja, ka viņam vēl jāspēlē NHL čempionātā, tāpēc par to vēl pāragri runāt.

No Amerikas hokeja līgas (AHL) kandidātu sarakstā ir arī aizsargi Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis. Znaroks paziņoja, ka izlasē tiek gaidīts otrais no viņiem, taču AHL turnīra tabula liecina, ka Filadelfijas «Phantoms» var iekļūt izslēgšanas mačos.

«Šoreiz nav tā kā pirms olimpiskās kvalifikācijas, kad mums no AHL klubiem izdevās dabūt vajadzīgos spēlētājus. Tas bija sezonas vidus, bet tagad ir izslēgšanas spēles. Tas attiecas arī uz Kasparu Daugaviņu. Viņš spēlē Kanādas junioru līgā, kur viņa pārstāvētajai komandai izslēgšanas mačos ir lieli mērķi. Tomēr, ja viņiem neveicas, tad Daugaviņu uzreiz sauc uz AHL klubu, tāpēc arī viņa ierašanās ir maz ticama,» atzina Baldonieks, piebilstot, ka attiecībā uz Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem viņš visu laiku tur roku uz pulsa, un mainoties situācijai būs adekvāta rīcība.

Piektdien un sestdien Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles pret Vācijas izlasi, 10. un 11. aprīlī tiksies ar Franciju, bet sešu maču ciklu noslēgs ar divām spēlēm pret Slovākiju.

Latvijas hokejistiem pasaules čempionāts Šveicē sāksies 25. aprīlī ar spēli pret ASV izlasi. Pēc tam 27. aprīlī jāspēlē pret Zviedriju, bet 29. aprīlī - pret Austriju.

Pa trim labākajām četru apakšgrupu komandām izveidos divus sešniekus, kuros vēl pēc trim spēļu kārtām noteiks pa četrām komandām, kas ar ceturtdaļfināliem sāks izslēgšanas turnīru. Četras pirmās kārtas apakšgrupu ceturto vietu ieguvējas cīnīsies par palikšanu spēcīgāko hokeja valstu sabiedrībā.