Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Mortsam nākamais PČ būs pēdējais pie Zviedrijas izlases stūres

Mortsam nākamais PČ būs pēdējais pie Zviedrijas izlases stūres
Pērs Mortss
Foto: Sweden Scanpix

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Pērs Mortss paziņojis, ka 2016. gada pasaules čempionāts Maskavā viņam būs pēdējais šajā amatā.

Mortsam pēc nākamā gada pasaules čempionāta beigsies līgums un viņš atzīst, ka nav ieinteresēts to pagarināt, pat neskatoties uz to, ka rudenī gaidāms atjaunotais Pasaules kausa turnīrs.

Pirms kļūšanas par Zviedrijas valstsvienības galveno treneri Mortss trīs gadus nostrādāja ar junioru izlasi, divreiz izcīnot pasaules čempionāta sudraba medaļas, bet vienreiz - bronzu. Kopš 2010. gada stājās pie nacionālās izlases stūres un 2013. gadā kļuva par pasaules čempionu, 2011. gadā izcīnīja sudrabu, bet 2014. gadā - bronzu. Šīgada pasaules čempionātā Čehijā zviedri ceturtdaļfinālā ar 3:5 atzina Krievijas izlases pārākumu, lai gan mača gaitā prata atspēlēties no 0:3.

2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs Zviedrijas valstsvienība Mortsa vadībā aizkļuva līdz finālam, kurā ar 0:3 piekāpās Kanādai.

Deviņdesmito gadu sākumā Mortss jau strādāja Zviedrijas izlases treneru štābā, kad kā asistents izcīnīja Lillehammeres olimpisko spēļu zeltu (1994. gadā), kā arī pasaules čempionāta zeltu (1992), sudrabu (1993, 1995) un bronzu (1994).

Izmantotie resursi:
expressen.se