Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Mortsam nākamais PČ būs pēdējais pie Zviedrijas izlases stūres

Mortsam nākamais PČ būs pēdējais pie Zviedrijas izlases stūres
Pērs Mortss
Foto: Sweden Scanpix

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Pērs Mortss paziņojis, ka 2016. gada pasaules čempionāts Maskavā viņam būs pēdējais šajā amatā.

Mortsam pēc nākamā gada pasaules čempionāta beigsies līgums un viņš atzīst, ka nav ieinteresēts to pagarināt, pat neskatoties uz to, ka rudenī gaidāms atjaunotais Pasaules kausa turnīrs.

Pirms kļūšanas par Zviedrijas valstsvienības galveno treneri Mortss trīs gadus nostrādāja ar junioru izlasi, divreiz izcīnot pasaules čempionāta sudraba medaļas, bet vienreiz - bronzu. Kopš 2010. gada stājās pie nacionālās izlases stūres un 2013. gadā kļuva par pasaules čempionu, 2011. gadā izcīnīja sudrabu, bet 2014. gadā - bronzu. Šīgada pasaules čempionātā Čehijā zviedri ceturtdaļfinālā ar 3:5 atzina Krievijas izlases pārākumu, lai gan mača gaitā prata atspēlēties no 0:3.

2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs Zviedrijas valstsvienība Mortsa vadībā aizkļuva līdz finālam, kurā ar 0:3 piekāpās Kanādai.

Deviņdesmito gadu sākumā Mortss jau strādāja Zviedrijas izlases treneru štābā, kad kā asistents izcīnīja Lillehammeres olimpisko spēļu zeltu (1994. gadā), kā arī pasaules čempionāta zeltu (1992), sudrabu (1993, 1995) un bronzu (1994).

Izmantotie resursi:
expressen.se


Eduards Odiņš un Andris Ansons
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF
39

Odiņš un Ansons aiz borta, pasaules čempionātā bez Latvijas tiesnešiem

Starptautiskās hokeja federācijas Tiesnešu komiteja nosaukusi 16 galvenos tiesnešus un 16 līnijtiesnešus, kuri tiesās šā gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā Krievijā.
Kaspars Daugaviņš un Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
7

"VV/2015" visbiežāk nominēts Kirovs... Lipmans

Gada beigas ir laiks, kad uz paveikto atskatās visi - gan atsevišķas sporta veidu federācijas, gan arī Latvijas sporta mamma - LOK, kā arī dažādas sīkākas sporta organizācijas. Neko nedarītāju pulkā nevarēja palikt arī "VV". Tā kā šajā sadaļā galvenokārt apkalpojam hokeju, tad, saprotams, ka šis rangs būs par hokeju. Lai nominācijās tiktu cildināti tiešām tikai paši izcilākie, izveidojām arī žūrijas komisija. Tajā kopā ar mani tika uzaicināta arī hokeja eksperte Bulta. Tātad paši labākie Latvijā ir...
Glens Henlons
Foto: ITAR-TASS/Scanpix
4

Henlons pamet Šveices izlases galvenā trenera amatu

Šveices Hokeja federācija savā mājaslapā paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar valstsvienības galveno treneri Glenu Henlonu. Līgumattiecības izbeigtas pēc mutiskas vienošanās.