Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Girgensona ''Sabres'' rezultatīvā mačā sagādā Kalgari pirmo zaudējumu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Girgensona ''Sabres'' rezultatīvā mačā sagādā Kalgari pirmo zaudējumu
Keisijs Mitelstats un Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix

Panākumu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt izcīnīja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'', kas ar 6:3 pārtrauca Kalgari ''Flames'' trīs izcīnīto uzvaru sēriju. Pretiniecei tas bija arī pirmais zaudējums šosezon.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 13 minūtes un 21 sekundē. Sev atvēlētajā laikā viņš bloķēja vienu pretinieku izpildīto metienu un uzvarēja 50% iemetienos. Maču latvietis noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1. Sākotnēji Girgensonam tika ieskaitīta rezultatīva piespēle pēdējā vārtu guvumā, taču protokols pēc mača tika labots un piespēle atņemta.

• Lielisku spēli aizvadīja divi Bufalo kluba uzbrucēji. Aksels Taks maču noslēdza ar trim precīziem metieniem jeb ''hat-trick'', kamēr Vinnijs Hinostroza tik pat daudz golus asistēja. Takam šis bija pirmais ''hat-trick'' karjerā.

• ''Sabres'' spēles piektajā minūtē nonāca iedzinējos, taču prata atgūties. Komanda pirmā perioda turpinājumā guva trīs vārtus un devās pārtraukumā ar +2.

• Otrajā trešdaļā abas vienības apmainījās ar vienu vārtu guvumu, taču izšķirošajā Bufalo uzvarēja ar 2:1. Tas ļāva ''Sabres'' triumfēt ar trīs vārtu pārsvaru un izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas.

• ''Sabres'' ir uzvarējusi trīs no šosezon aizvadītajām četrām spēlēm.

• 1100. spēli NHL karjerā aizvadīja 34 gadus vecais ''Flames'' uzbrucējs Milans Lucičs.

• Bufalo spēlētājs Rasmuss Dahlins kļuva par pirmo aizsargu NHL vēsturē, kurš guvis vārtus pirmajās četrās sezonas spēlēs pēc kārtas.

• Par mača trim zvaigznēm jeb vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Taks, Hinstroza un Keisijs Mitelstats.

• Nākamo cīņu Girgensona pārstāvētā vienība aizvadīs naktī uz svētdienu, kad turpinās izbraukumu Vankūverā pret vietējo ''Canucks''. Spēles sākums plkst. 5:00 pēc Latvijas laika.

Pie panākuma šonakt tika arī Elvja Merzļikina un Teodora Bļugera pārstāvētās komandas.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

     [+] [-]

, 2022-10-21 07:40, pirms gada
Elvim šonakt ne tā veiksmīgākā spēle.Pirmos divus golus uz viņu var norakstīt,labi,ka pēc tam neieskaitīja trešos un žaketes atgriezās spēlē.Un vēl labi,ka pēc trešiem ielaistiem vārtiem treneri tomēr uzticējās Elvim un nenomainīja viņu.Rezultāts beigās labvēlīgs un uzvara kabatā.

  -1 [+] [-]

, 2022-10-21 08:13, pirms gada
Girgensonam noņēma asistu, maini virsrakstu

     [+] [-]

, 2022-10-21 08:22, pirms gada
zaipis rakstīja: Girgensonam noņēma asistu, maini virsrakstu
darīts.

     [+] [-]

, 2022-10-21 11:20, pirms gada
Bufalo arī citus gadus labi iesāk sezonu bet vēlāk sāk buksēt.
Bet jūtu, ka šogad būs playoff.