Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugeram divas piespēles, "Penguins" izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Bļugeram divas piespēles, "Penguins" izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas
Teodors Bļugers. Foto:nhl.com

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar diviem rezultativitātes punktiem izcēlies Teodors Bļugers. Spēlē pret Vankūveras "Canucks", kuru latvieša pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" uzvarēja ar 4:1, Bļugers izcēlās ar divām rezultatīvajām piespēlēm.

Teodors Bļugers uz ledus pavadīja 16:05 minūtes. 46 sekundes viņš spēlēja vairākumā, bet 49 sekundes mazākumā. Latvietis divas reizes rezultatīvi piespēlēja – trešajos un ceturtajos vārtos. Sev atvēlētajā laikā Bļugers izdarīja vienu metienu pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja 17% iemetienu. +/- rādītājs šajā spēlē viņam plus divi.

VIDEO: Bļugers nopelna divas rezultatīvas piespēles, pieveicot "Canucks"

• Četru uzvarēto spēļu laikā Bļugeram ir pieci rezultativitātes punkti – divi vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles. Bļugers šosezon iekrājis deviņus rezultativitātes punktus 19 regulārā turnīra spēlēs.

• Pirmais periods noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet "Penguins" iespēju bija pietiekami. "Canucks" trīs reizes spēlēja mazākumā, "Penguins" izdarīja par septiņiem metieniem vairāk, bet ripa ceļu vārtos nespēja atrast.

• "Penguins" padevās lielisks otrais periods, kurā komanda realizēja 20% metienu. No 15 metieniem trīs lidoja vārtos. Spēles rezultātu atklāja Braiens Rasts, kurš noslēdz teicamu komandas izspēli, bet 2:0 panāca Evans Rodrigess, kurš izmantoja Vankūveras spēlētāju kļūdu savā laukuma pusē un ar teicamu metienu pārspēja Tatčeru Demko.

• Bļugers savu pirmo piespēli nopelnīja otrā perioda 16. minūtē, kad viņš, izsitot ripu no savas zonas, piespēlēja to Brokam Makdžinam, kurš saspēlējās ar Zeku Aštonu-Rīsu, un otrais uzbrukumu noslēdza ar rezultatīvu metienu.

• Noslēdzošajā periodā "Canucks" izpildīja divas reizes vairāk metienu, un viens no tiem bija rezultatīvs. Bo Horvats vienus vārtus prata atspēlēt, bet punktu spēlei pielika "Penguins", un tajā savu roku pielika arī Bļugers. "Canucks" noņēma vārtsargu, bet Bļugers un Makdžins nokārtoja komandas ceturtos vārtus – 4:1.

• "Penguins" šis bija ceturtais panākums pēc kārtas. Neskatoties uz panākumu, komanda joprojām ieņem piekto vietu divīzijā. "Canucks" 10 spēļu laikā piedzīvojusi jau astoto zaudējumu. Nākamo spēli "Penguins" aizvadīs 27. novembrī, kad tā tiksies ar Ņujorkas "Islanders".

Latvijas hokejisti NHL

SpēlētājsKlubsSV+PPunkti+/-
Teodors BļugersPenguins195+49+3
Zemgus GirgensonsSabres194+59-2
Rūdolfs BalcersSharks192+68-6
SpēlētājsKlubsSU-Z%VārtiSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets118-392.62.441

  +2 [+] [-]

, 2021-11-25 05:48, pirms 2 gadiem
Labiiii Tedy!Tik goliņu gribētos kādu.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-25 06:06, pirms 2 gadiem
49 minūtes mazākumā. Iespaidīgi 😂

  +2 [+] [-]

, 2021-11-25 06:35, pirms 2 gadiem
Autor, Tedijam šajā spēlē ir +2 nevis 0.

     [+] [-]

, 2021-11-25 10:39, pirms 2 gadiem
Kāds var izskaidrot principu, kā tiek pie rezultatīvām piespēlēm? Tedijam 1.piespēle tika, neskatoties uz to, ka pēc tam kolēģi viens ar otru vēl saspēlējās, bet vakar Jakam, kad Soči guva otros vārtus pēc tāda paša principa, nekā.

     [+] [-]

, 2021-11-25 11:04, pirms 2 gadiem
Ruso16 rakstīja: Kāds var izskaidrot principu, kā tiek pie rezultatīvām piespēlēm? Tedijam 1.piespēle tika, neskatoties uz to, ka pēc tam kolēģi viens ar otru vēl saspēlējās, bet vakar Jakam, kad Soči guva otros vārtus pēc tāda paša principa, nekā.
Atkarīgs no līgas, kur kā skaita.

     [+] [-]

, 2021-11-25 11:13, pirms 2 gadiem
Skatos ar apbrīnu uz Bo Horvatu.. ienāca Canucks liekas kopā ar Ķēniņu, bija kopā vienā maiņā, labi sapratās uz laukuma. Žēl, ka tā arī nepalika kopā vienā virknējumā Vankūverā.. Horvats tagad kaptenis, bet Ķēniņš atpakaļ Šveicē.

     [+] [-]

, 2021-11-25 11:23, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Atkarīgs no līgas, kur kā skaita.
Patiesībā visur jāskaita vienādi (un gan NHL, gan IIHF noteikumi to paredz). Viss pārējais ir pašdarbība.

     [+] [-]

, 2021-11-25 11:25, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Skatos ar apbrīnu uz Bo Horvatu.. ienāca Canucks liekas kopā ar Ķēniņu, bija kopā vienā maiņā, labi sapratās uz laukuma. Žēl, ka tā arī nepalika kopā vienā virknējumā Vankūverā.. Horvats tagad kaptenis, bet Ķēniņš atpakaļ Šveicē.
Ķēniņš bija vairāk kaplis, kas dauzīja pretiniekus, izmantoja enerģiju, ķermeni.

Tas arī atšķir Bļugeru vai Balceru no Ķēniņa, Girgensona, ka viņi spēlē ar rokām, ar ripu, ar galvu.

     [+] [-]

, 2021-11-25 16:16, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Skatos ar apbrīnu uz Bo Horvatu.. ienāca Canucks liekas kopā ar Ķēniņu, bija kopā vienā maiņā, labi sapratās uz laukuma. Žēl, ka tā arī nepalika kopā vienā virknējumā Vankūverā.. Horvats tagad kaptenis, bet Ķēniņš atpakaļ Šveicē.
Gan Ķēniņš, gan Ābols, gan Daugaviņš un gan jau vēl kāds no mūsējiem varētu spēlēt NHL, tas viss atkarīgs cik liela gribēšana, veiksme un apstākļu sakritība.

     [+] [-]

, 2021-11-25 16:49, pirms 2 gadiem
Sochi rakstīja: Gan Ķēniņš, gan Ābols, gan Daugaviņš un gan jau vēl kāds no mūsējiem varētu spēlēt NHL, tas viss atkarīgs cik liela gribēšana, veiksme un apstākļu sakritība.
Kā nu kuram. Ķēniņam daudz ko sačakarēja savainojums, Daugaviņš īsti sevi neredzēja tajā ampluā, kurā viņam spīdēja NHL karjera un kaut kas līdzīgs ir arī ar Ābolu.

No otras puses, mūsdienās NHL nav jau tas NHL kāds tas bija laikā, kad par to tā pamatīgāk uzzināja Latvijā (80to beigās-90tajos). Tagad vārdu salikums "NHL hokejists" vairs galīgi nenozīmē to pašu ko pirms gadiem 30-20.